Värikäs minestronekeitto
Mitä yhteistä on tällä minestrone-keitolla, kasvislasagnella ja pitsalla? Kaikkiin voi laittaa mitä tahansa kaapista löytyviä, mahdollisesti ylijäämäisiä, vihanneksia. Löysin hyvän pohjan minestrone-keitolle Chocochilistä, jota vähän sovelsin omaan makuuni, ja kaapista löytyviin kasviksiin. Keitto maistui ihanalta vielä parina seuraavanakin päivänä!
Ainekset (kuudelle)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
pätkä purjoa
1 iso porkkana
1 pieni parsakaali
1rkl oliiviöljyä
1tl balsamiviinietikkaa
2tlk tomaattimurskaa
2tlk GoGreen papumixia
0,5l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2dl simpukkapastaa
1tl sambal oelekia
1tl agavesiirappia tai sokeria
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa tarjoiluun
Valmistus
Silppua sipulit ja purjo. Kuori ja pilko porkkana, pese parsakaali ja pilko pieniksi kukinnoiksi.
Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja balsamiviinietikassa kattilan pohjalla. Lisää joukkoon porkkanat ja purjo ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi, parsakaalinkukinnot ja kasvisliemikuutiot ja keitä noin 10 minuuttia.
Valuta ja huuhtele pavut ja lisää ne sekä pasta kattilaan. Keitä kypsäksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sambal oelekilla ja agavesiirapilla. Annostele lautasille ja silppua annosten päälle basilikaa.
Sofia