Värikäs minestronekeitto

k2img_4315.jpg

k2img_4312.jpg

k2img_4303.jpg

Mitä yhteistä on tällä minestrone-keitolla, kasvislasagnella ja pitsalla? Kaikkiin voi laittaa mitä tahansa kaapista löytyviä, mahdollisesti ylijäämäisiä, vihanneksia. Löysin hyvän pohjan minestrone-keitolle Chocochilistä, jota vähän sovelsin omaan makuuni, ja kaapista löytyviin kasviksiin. Keitto maistui ihanalta vielä parina seuraavanakin päivänä!

Ainekset (kuudelle)

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

pätkä purjoa

1 iso porkkana

1 pieni parsakaali

1rkl oliiviöljyä

1tl balsamiviinietikkaa

2tlk tomaattimurskaa

2tlk GoGreen papumixia

0,5l vettä

2 kasvisliemikuutiota

2dl simpukkapastaa

1tl sambal oelekia

1tl agavesiirappia tai sokeria

suolaa ja pippuria

tuoretta basilikaa tarjoiluun

Valmistus

Silppua sipulit ja purjo. Kuori ja pilko porkkana, pese parsakaali ja pilko pieniksi kukinnoiksi.

Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja balsamiviinietikassa kattilan pohjalla. Lisää joukkoon porkkanat ja purjo ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi, parsakaalinkukinnot ja kasvisliemikuutiot ja keitä noin 10 minuuttia. 

Valuta ja huuhtele pavut ja lisää ne sekä pasta kattilaan. Keitä kypsäksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sambal oelekilla ja agavesiirapilla. Annostele lautasille ja silppua annosten päälle basilikaa. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma