Vegaanin aasialainen parsawokki

Olen ollut lähes vuoden syömättä punaista lihaa ja viimeaikoina minimoinut myös kanaruuat. Näin ollen reseptivarastooni on kertynyt paljon ihania kasvisruokia. Tämä wokki on kokonaan vegaani!

blogimg_7220_0.jpg

Ainekset (kolmelle)

– 1dl kvinoaa kuivana

– 1 nippu parsaa (n. 10 isoa parsaa)

– 1 punainen paprika

– valkosipulinkynsi

– 1 kevätsipuli

– 1dl vaaleaa soijarouhetta

– 1,5rkl seesaminsiemeniä

– 1tl inkivääritahnaa (esim. Spice Up!)

– 2-3tl currytahnaa (mietoa)

– öljyä paistamiseen

– suolaa kvinoaan

Valmistus

Kypsennä kvinoa ohjeen mukaan ja suolaa keitinvesi miedosti. Pilko kasvikset suikaleiksi, hienonna valkosipulinkynsi ja viipaloi kevätsipuli. Laita parsat kattilaan kiehuvaan veteen kypsymään noin 5 minuutiksi tai kunnes pehmenneet. Paahda pienessä määrässä öljyä paprikasuikaleita ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää valutetut parsat, kevätsipulin valkoiset osat, seesaminsiemenet ja kostutettu soijarouhe ja sekoittele. Kun kvinoa on lähes kypsää, pienennä pannun lämpöä hieman ja mausta kasvisseos inkivääri- ja currytahnalla. Lisää kevätsipulin varret ja kypsä kvinoa. Varo ylikypsentämästä kvinoaa, ettei se muodosta möykkyjä. Sekoita ainekset ja nauti!

blogimg_7217.jpg

berriesforbreakfast

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma