Vegaanin ”kermainen” mac’n’cheese paahdetuilla tomaateilla
Kuka olisi uskonut, että vegaani ja terveellinen versio mac’n’cheese:stä voisi maistua näin hyvätlä! Paahdetut kirsikkatomaatit toivat ihanaa raikkautta pastaan. Tämä ruoka on helppotekoinen ja nopea, kunhan vaan muistaa laittaa cashewpähkinät likoamaan edellisenä iltana. Resepti on Niomi Smartin käsialaa.
Ainekset (kolmelle)
5dl täysjyvä(kaura)makaroneja (200g)
Uunissa paahdetut tomaatit
n. 16 kirsikka- tai miniluumutomaattia
1tl oliiviöljyä
1,5tl kuivattua timjamia
(himalajan)suolaa ja pippuria
”Juusto”kastike
1/4 myskikurpitsasta (~250g)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
40g (n.1dl) suolattomia cashewpähkinöitä, yön yli liotettuna!
1dl mantelimaitoa
0,5tl sinappia
0,5tl muskottipähkinää
0,5tl (himalajan)suolaa
Valmistus
Kuori ja pilko myskikurpitsa. Kypsennä se joko höyrystämällä tai uunipellillä 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuutin ajan.
Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla pienessä määrässä öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pilkottu valkosipulinkynsi ja kuullota vielä hetki. Kaada cashewpähkinöistä liotusvesi pois. Soseuta pähkinät monitoimikoneella. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit, kypsät myskikurpitsanpalat, mantelimaito, sinappi, muskottipähkinä ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Laita ne alumiinifolion päälle uunipellille ja lorauta niiden päälle oliiviöljyä ja ripottele timjamia, suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Keitä sillä välin pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja sekoita pastan joukkoon ”juusto”kastike. Sekoita hyvin ja lämmitä pannulla.
Annostele lautasille, jaa paahdetut tomaatit annosten päälle. Nauti!
Sofia