Vegaanin lasagne makadamiapähkinöillä
Olen tehnyt jo jonkin aikaa kasvislasagnea hyvällä luottoreseptilläni, mutta päätin viellä kokeilla tätä ruokaa vegaanina. Jälleen Elina Innaselta löytyi resepti vegaanin lasagneen, joka osottautui aivan ihanaksi pienistä epäilyistäni huolimatta.
Kävin muutama viikko sitten Porvoossa hakemassa joulufiilistä. Väenmäärä oli aivan järkyttävä, mutta ei ihmekään, sillä vanhakaupunki on vain niin ihanan tunnelmallinen ja täynnä suloisia pieniä putiikkeja. Mukaan tarttui paljon keittiöjuttuja, kuten kuvassa näkyvät Comptoir de famillen keittiöpyyhe ja Bruka designin uunivuoka.
Ainekset
täysjyvälasagnelevyjä
3 punaista paprikaa
250g kirsikkatomaatteja
2dl makadamiapähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
1rkl tomaattipyreetä
1,5tl suolaa
mustapippuria
2x 2dl kaura- tai riisikermaa
1 kesäkurpitsa
tuoretta basilikaa
6 aurinkokuivattua tomaattia
korppujauhoja
Valmistus
Poista paprikoista kanta sekä siemenet, lohko ne ja levitä kuori ylöspäin uunipellille. Paahda 250-asteisessa uunissa ylimmällä tasolla, kunnes kuori on mustunut. Ota pois uunista, kääri folioon kuumina. Anna paprikanpalojen jäähtyä hieman ja kuori ne.
Sekoita monitoimikoneessa rouheiseksi seokseksi paprikat, kirsikkatomaatit, pähkinät, valkosipuli, tomaattipyree, suola, mustapippuri ja 2dl kasvikermaa.
Viipaloi kesäkurpitsa puoliympyrän muotoisiksi ohkaisiksi siivuiksi, pilko aurinkokuivatut tomaatit ja revi basilikanlehdet.
Levitä kastiketta uunivuoan pohjalle ja laita seuraavaksi kerros lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle kesäkurpitsaviipaleita, aurinkokuivattuja tomaatteja ja revittyjä basilikanlehtiä. Toista samat kerrokset vielä kertaalleen. Viimeiset kolme kerrosta ovat loput kastikkeesta, lasagnelevyt ja päällimäiseksi loput 2dl kasvikermaa. Ripottele päälle vielä muutaman ruokalusikallisen verran korppujauhoja.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan.
Sofia