Vegaanin pinaattiravioli

k2img_3237.jpg

Olen ihan hurahtanut tuorepastan tekemiseen. En jotenkin olisi ajatellut sen olevan näin helppoa. Vähän aikaa sitten tein Elina Innasen reseptillä tätä upeaa pinaattiraviolia, joka maistui ihan Italialle! Tomaattikastikkeen tein taas luottoreseptilläni.

 

Ainekset (kolmelle)

Tuorepasta

noin 4dl durumvehnäjauhoja

0,5tl suolaa

reilu 1dl vettä

2tl oliiviöljyä

Pinaattitäyte

200g yrttistä soijatuorejuustoa (tai vaan normaalia tuorejuustoa, jollet ole vegaani)

1dl cashewpähkinöitä

50g (pakaste)pinaattia

Valmistus

Tuorepasta

Laita jauhot ja suola kulhoon. Kaada keskenään yhdistetyt vesi ja oliiviöljy jauhojen keskelle, vaivaa huolellisesti kiinteäksi taikinapalloksi. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään siksi aikaa, kun teet täytteen. 

Jauhota pöytä ja taikinapallo hyvin. Kauli taikinasta kaksi ohutta suorakaiteen muotoista levyä (jos et omista pastakonetta). 

Täyte

Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhtele lehdet ja kiehauta. Purista ylimääräiset nesteet pois ja leikkaa pieniksi paloiksi. Jos käytät hienonnettua pakastepinaattia, anna sen ensin sulaa. 

Rouhi cashewpähkinät monitoimikoneessa. Yhdistä joukkoon hienonnettu pinaatti ja tuorejuusto ja sekoita vain sen verran, että syntyy tasaista tahnaa. 

Nostele pieniä täyteannoksia tasaisin välein toiselle taikinalevylle. Nosta toinen taikinalevy päälle, painele täytteiden ympäriltä taikinat yhteen. Leikkaa taikinapyörällä neliönmuotoisia ravioleja. Painele vielä reunoja. 

Pudota raviolit suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä noin 3-6 minuuttia, riippuen taikinan paksuudesta. Oma taikinani jäi aika paksuksi, joten keitin 6 minuuttia. 

Tarjoa raviolit tomaattikastikkeen kanssa.

 

Sofia

 

koti ruoka-ja-juoma