Vegaanin tomaattikeitto

blogimg_8606.jpg

Tomaattikeitto on mielestäni yksinkertaisuudessaan ehkä parhaimpia keittoja ikinä. Tykkään kuitenkin kokeilla erilaisia juttuja ja varioida myös lempparireseptejäni. Löysin Love and Lemons -blogista hauskannäköisen reseptin, jossa tomaatin lisäksi liemessä on muun muassa valkopapuja ja cashewpähkinöitä, ja päätin kokeilla!

Ainekset (neljälle)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

loraus valkoviiniä

4 isoa tomaattia tai tölkki säilyketomaatteja

kourallinen tuoretta timjamia

4dl kasvis- tai yrttilientä

1dl cashewpähkinöitä

3dl keitettyjä valko- tai voipapuja

suolaa ja pippuria

Valmistus

Hienonna sipuli ja valkosipuli, ja kuullota niitä kattilassa pienessä määrässä öljyä. Pilko porkkana, lisää sipulien joukkoon ja paistele noin 5 minuuttia. 

Keitä toisessa kattilassa tomaatteja (jos käytät tuoreita) hetki, jotta kuori lähtee helposti irti. Irrota siis kuori ja lisää hieman pilkotut tomaatit kattilaan ja riko lastallasi niiden rakennetta vielä lisää. Mausta suolalla ja pippurilla, ja anna paistua hetken aikaa.

Lisää kattilaan loraus valkkaria ja anna alkoholin haihtua (noin 1 minuutti). Lisää cashewpähkinät, kypsät valko- tai voipavut, tuore timjami ja kasvis- tai yrttiliemi. Anna keittyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. 

Jos laitoit timjamit varsineen, poista nyt varret. Blendaa sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja pehmeäksi. Nauti tuoreen leivän kera!

 

blogimg_8609.jpg

Sofia

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma