Vegaanin tulinen chili

k2img_2018.jpg

k2img_2023.jpg

Kun en ollut vielä kasvissyöjä, kokeilin useaan kertaan erilaisia chili con carne ja chili con pollo -reseptejä. En kuitenkaan koskaan saanut niitä täysin onnistumaan. Nyt, muutama vuosi myöhemmin, löysin Henri Alénin ja Annukka Oksasen Vuoden keittokirjasta upean chili con vege -reseptin, jossa on kolmea sorttia papuja. En ole korianterin fani, joten korvasin sen tuoreella timjamilla. 

Ainekset (neljälle)

2,5dl (tai 1tlk) kypsiä kidneypapuja

2,5dl (tai 1tlk) kypsiä mustapapuja

2,5dl (tai 1tlk) kikherneitä

2 punasipulia

3 valkosipulinkynttä

1 punainen chili

1tlk tomaattimurskaa, Mutti

1dl vettä

0,5tl savupaprikajauhetta

0,5tl juustokuminaa

puolikkaan limetin mehu

kourallinen tuoretta timjamia

suolaa ja pippuria

lisäkkeeksi riisiä

Valmistus

Pilko punasipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siemenet ja pilko se pieniksi (!) paloiksi. Kuullota sipuleita ja chiliä oliiviöljyssä vokkipannulla muutaman minuutin ajan. 

Valuta kypsät pavut ja kikherneet ja lisää ne pannulle. Kaada joukkoon myös tomattimurska ja 1dl vettä sekä kuivamausteet. Anna kastikkeen hautua noin puoli tuntia ja lisää sitten joukkoon timjamin lehdet ja purista limetin mehu. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Nauti riisin kera!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma