Vihreä pastasalaatti paahdetuilla kikherneillä
Kikherneisiin tulee ihana aromi, melkein uusi ulottuvuus, kun ne paahtaa uunissa. Kokeilin niiden kanssa uudenlaista salaattikomboa, joka osoittautuikin aivan ihanaksi ja ravitsevaksi! Käytin salaatinkastikkeena Provencalen mieto chili -kastiketta. Sitä on vähän huonosti saatavilla, mutta löytyy todennäköisimmin K-supermarketeista, ainakin Espoossa.
Ainekset (kahdelle)
1tlk kikherneitä
100g (pakaste)parsakaalia
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
balsamiviinietikkaa
1,5dl täysjyväpastaa, esim. fusillia
1 iso avokado
jääsalaattiruukku
Valmistus
Valuta ja huuhtele kikherneet. Kumoa ne sekä parsakaalit laakeaan uuniastiaan ja mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella oliiviöljyä sekä tilkalla balsamiviinietikkaa. Paahda 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kikherneet ja parsakaalit ovat saaneet väriä.
Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä. Revi salaatit ja kuutioi avokado. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti chili-salaatinkastikkeen kanssa!
Sofia