Vihreä pastasalaatti paahdetuilla kikherneillä

k2img_2108.jpg

Kikherneisiin tulee ihana aromi, melkein uusi ulottuvuus, kun ne paahtaa uunissa. Kokeilin niiden kanssa uudenlaista salaattikomboa, joka osoittautuikin aivan ihanaksi ja ravitsevaksi! Käytin salaatinkastikkeena Provencalen mieto chili -kastiketta. Sitä on vähän huonosti saatavilla, mutta löytyy todennäköisimmin K-supermarketeista, ainakin Espoossa. 

Ainekset (kahdelle)

1tlk kikherneitä

100g (pakaste)parsakaalia

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

balsamiviinietikkaa

1,5dl täysjyväpastaa, esim. fusillia

1 iso avokado

jääsalaattiruukku

Valmistus

Valuta ja huuhtele kikherneet. Kumoa ne sekä parsakaalit laakeaan uuniastiaan ja mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella oliiviöljyä sekä tilkalla balsamiviinietikkaa. Paahda 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kikherneet ja parsakaalit ovat saaneet väriä.

Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä. Revi salaatit ja kuutioi avokado. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti chili-salaatinkastikkeen kanssa!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma