10 syytä olla hankkimatta vauvaa (ei sisällä videota)

CougarWoman

Tuoreehko mamma ja muutenkin tolokun tuntuinen immeinen, Juliaihminen, synnytti beebonsa lisäksi myös "10 syytä hankkia vauva" -videopostauksen. Suluissa erehdyttiin mainitsemaan, että jonkun pitäisi tehdä postaus aiheesta "10 syytä olla hankkimatta vauvaa". Voitte siis syyttää (tai olla syyttämättä) tästä postauksesta Juliaa; tämä velahan tarttui haasteeseen kuin kieli rautatankoon pakkasella. 

(Pakollinen disclaimer: kieli poskessa eli ei sitten kuitenkaan siinä rautatangossa, elekää suuttuko.) 

1. Raha

Jos ei hanki lasta, rahaa jää paljon tärkeämpiin juttuihin, kuten röökiin, keikkalippuihin, hotellihuoneisiin ja viinaan; voit huoletta elää kuin 90-luvun Slash ja vetää vaikka koko yön viskiä suoraan pullosta, jos siltä tuntuu.

Elämällä pitää, katsokaas, olla tarkoitus.

2. Siivo

Itse siivoamatta jätetyt pizzalaatikot, jätskipaperit ja jääkaappiin pilaantuvat salaatinpäät saa helpommin heivattua roskiin sille päälle sattuessa, ellei tarvitse manducoida samalla pukluilevaa kaljupäätä joka ei osaa kannattaa oman päänsä painoa.

Toki joistain lapsettomistakin talouksista saattaa löytyä pukluilevia kaljupäitä, jotka eivät jossain vaiheessa iltaa kykene kannattamaan ylipäätään mitään kehonsa osaa, mutta sivuseikka.

3. Univelka

Viikonlopun univelkaa voi nukkua pois viikolla menemällä sänkyyn jo yhdeksältä illalla, kun ei tarvitse hampaat irvessä panostaa parisuhdelaatuaikatunteihin vauvan mentyä unten maille.

Jännää muuten, miten sitä univelkaa voi kertyä, vaikka saa itse päättää, moneltako menee nukkumaan ja moneltako herää; silti joka maanantai on silmät ristissä, pussit poskilla ja suussa maistuu joko stögö tai valkosipuli. 

4. Sosiaaliset kontaktit

Lattemammailulla saa tietysti myös stimuloivia keskusteluja täyspäisten aikuisten ihmisten kanssa aikaiseksi, mutta ennen kuin olet yrittänyt hampaat luujauhona saada ajettua vakibaarisi kantapeikkoa pois kimpustasi röökipaikalla, et ole kuullutkaan stimuloivasta keskustelusta. 

5. Kiittämättömyys

Vauvana ne ei tajua, uhmaikäisenä ne ei halua, koululaisina se ei ole coolia, murrosikäisinä sä olet täysi paska, ja sitten ne jo lentääkin pesästä; ja kun joudut palvelutalosta käsin kuuntelemaan puhelimen toisessa päässä hektistä elämäänsä valittavaa jälkikasvua (ja miksi tämä ei siksi taaskaan pääse sinua katsomaan) pieni katkera kyynel valahtaa silmäkulmasta kuin varkain ja tuo huulille osuessaan karvaan maun suuhun. 

Parempi siis käpertyä kuolemaan yksin sinne palvelutaloon vailla tätäkään turhaa toivoa.

6. Raskaus

Kuuleman mukaan kaikki turpoaa, koko ajan yrjöttää, koskaan ei paneta ja sitäkin enemmän itkettää – etkä voi syödä tai juoda mitään hyvää. No mut hei täähän kuulostaa kivalta yhdeksän kuukauden projektilta.

Ainut ero festariviikonloppuihin tosin se, että tämä kestää yhtäjaksoisesti pidempään, etkä voi enää tulla vahingossa raskaaksi.

7. Synnytys

Kuset ja paskat sekaisin, partnerilla musta silmä ja ikuiset traumat, ja sinä itse puristat kaksi vuorokautta Guinessin ennätysten kirjaan kokonsa puolesta päässyttä melonia ulos aukosta, jonne normaalisti ei mahdu kahta sormea enempää. Bonuksena voit saada kivan prolapsian ja tulla ennenaikasesti inkontinentiksi; hyvällä tuurilla vain repeät vähän.

Mutta koskaan ei tiedä, miten arpaonni suosii, ja inkontinenssikin on yli nelikymppisellä vain päivän lantiopohjaharjoituksista lintsauksen päässä.

8. Vapaus

Jos joskus – edes joskus – olisi kahdenkeskistä vapaa-aikaa (ja tämäkin vain silloin, kun oikeasti kehtaa suomalaisen sisun vastaisesti pyytää jotain joutavaa sukulaista katsomaan pallopään perään pari tuntia), niin on niin väsynyt kaikista vauvavalvomisista, että varta vasten varattua hotelliyötä käytetään vain nukkumiseen, ja ravintolassa lapioidaan ruokalajit pureskelematta naamariin, koska on totuttu “syömään, kun siihen on tilaisuus”.

Sama tietysti pätee kymmenen vuoden avioliittoon.

9. Haju

Vauvat tuoksuu kakalle, puklulle, päälle, tahmeille sormille ja neutraalille pyykinpesuaineelle (en ole ikinä tajunnut, miten hajusteeton pyykinpesuaine voi haista niin kamalalle). Vauvan koti, sen vanhemmat, niitten auto, vaatteet, hiukset, laptoppi ja mökki tuoksuvat samalle. Mikä on siis ookoo, mikäli vauvan haju ei omasta mielestä muistuta kahdeksi viikoksi aurinkoon jätettyä voitaikinaa.

Tupakoivana vela-pariskuntana me sen sijaan tuoksumme ruusuille.

10. Meteli

Itku, kitinä, kiljuminen, vinkuminen, kirkuminen, jokeltelu, väninä, ininä, huuto = “kas, kun se meidän vauva juttelee”. Juuei se juttele, en kuule sanoja.

Toisessa ääripäässä sitten kyllä kuultaisiin jokainen sana, mutta mitään yhteistä puhuttavaa ei olla keksitty enää vuosiin, joten voidaan “nauttia hiljaisuudesta”.  

Lapsettoman elämää 24/7. Joka päivä ja aina. HELL YEAH! 

Kommentit

ABC (Ei varmistettu)

Paitsi että raskaana panettaa koko ajan..

kaista (Ei varmistettu)

Sama. Ja on kelpo tekosyy syödä koko ajan just mitä tekee mieli. Ja yrjöttää vaan vähän aikaa alussa. Et toi kohta ei ihan osunut, muut kyllä kohtuudella.

Oikeastaan raskaus muistuttaa tosi paljon krapulaa. Turvotus, jano, väsy, ruokahimot ja muutkin. Tai sanotaan että mun raskaudet on muistuttaneet mun krapuloita, ihmisethän on yksilöitä.

marjapilami

Ahhaha, tää on ihan loistava! Nauratti taas ääneen.

vaimoke (Ei varmistettu)

Olin myös tulossa sanomaan samaa, eli lsitassa on paha virhe - raskaana panettaa aivan koko ajan. :D

CougarWoman
CougarWoman

Noh, tämähän ei olekaan mikään faktapostaus, vaan perustuu mun omiin mielikuviin raskaudesta ja siihen liittyvistä lieveilmiöistä. ;) 

vaimoke (Ei varmistettu)

Mitä, eikö tämä ollutkaan pelkkää kylmää faktaa ja ainutta totuutta?!

;D

Kyllä sä en tajusin jo heti, siksi kommentoinkin :D

darkku (Ei varmistettu)

Ongelma lienee se ettei siitä panetuksesta olisi kuin haittaa koska ykkösmies ei kaiketi voi tulla raskaaksi sukupuolensa vuoksi ;)

Pamsu
Osien summa

Hahaa! Erittäin hyvin sanottu! (Ja hyvin kuvitettu myös :) )

TrineH
En suostu jäähylle

Mä odotan ekaa hernenenäkommenttia. Olin vähän pettynyt, kun kukaan ei ollut edes säälitellyt, miten TYHJÄÄ sun elämä on ja miten lapset antaa TARKOITUKSEN elämään. No, en luovu vielä toivosta.

Mä niin allekirjoitan sun listan. Nimim. lasteni äiti.

Ja ennenkuin joku vetää herneen nenään tuosta kommentista, niin ei, en kadu että olen saanut lapsia, ja kyllä, rakastan lapsiani ja ne ovat ihaninta maailmassa. Mutta eivät poista sitä tosiasiaa että niistä on törkeesti harmia ja vaivaa. *huutonaurua*

mystery
Vision One

Hahahhaa, tuli mieleen tää Oatmealin sarjis. :D 

CougarWoman
CougarWoman

Aahhaahah aivan loistava!!! :D 

El I (Ei varmistettu)

Hiljaa itsekseni täällä hihkun, että joku kerrankin mainitsee tuon asian, että lapset haisee! Oon tuntenut itseni ihan hirveäksi ihmiseksi tämän takia.. Tai siis se hemmetin "tuoksuttoman" pesuaineen ja pierun välimaasto on vaan ihan vatsaa kääntävä, olis parempi vaikka ihan rehellinen paskan haju. Kiitos tästä ja anteeksi. :P

CougarWoman
CougarWoman

:'D Mäkin hihkun - en siis oo ainoa!!! :D 

darkku (Ei varmistettu)

Kyllä mä ehkä sen peruslöyhkän siedän ennenkuin uusinnan siitä että olin pienessä kopissa koulukäisen lapsen kanssa joka paukauttaa oikein kunnon kaurapuuroflatulan ja kikattaa päälle, "hupsista!" Jep, hupsista vaan, avustajan tarttee käydä nyt hakemassa terotin, hetki vaan... Tänään oli taas vääntöä siitä tarviiko kymmenvuotiaiden käydä liikuntatuntien jälkeen suihkussa kun ei ne omasta mielestään ala haista.

Puuman aloitus koski toki vauvaikää, mutta nämä nyt tuli ekana tuoksuasioista mieleen kun alakoululaisten kanssa puuhailen.

miz
miz

Vapauteen tai rahaan ois voinut myös lisätä matkustuksen tai jopa erillisenä. Tokihan sylivauva lentää ilmaiseksi mutta kuka haluu huutavaa vauvaa lentokoneeseen ja sillä ei oo ees omaa paikkaa nii yritä nyt itse siinä syödä ja käydä asioilla. Oikeesti kunnioitus niille jotka lentää Thaimaaseen tai pidemälle sylivauvan kanssa, mutta itse en ainakaan kestäisi sitä varsinkaan nousujen ja laskujen aikana olevaa huutoa. Lisäksi matkalla juurikin vapaus mennä ja tulla miten haluaa voi ottaa aurinkoa eikä tarvi pystylle varjossa koska vauva. Ei tarvitse maksaa mukaan hoitajaa matkalle (joo moni ottaa isovanhemman tai jonkun mukaan että saadaan olla lomalla välillä myös kahdestaankin). Lisäksi joudut jo maksamaan 2 vuotiaasta ylöspäin täyden hinnan lennoista lapselle (joissakin kai voi olla joku lapsialennus). 

Lihominen. Ihanat vauvakilot jäävät vellomaan vatsalle ja sit et saa ees alkaa liikkumaan heti ettei paikat repee ja pidempi liikuntakielto jos on tehty keisarinleikkaus. Niin ja milloin edes jää aikaa liikuntaan koska vauva ja univelka.

P.S toi panettaminen raskauden aikana on yksillöllistä kyllä mäkin olen saanu ystävältä kuulla ettei panettanut olenkaa ja kuin ei harrastanut seksiä lähes olenkaan raskauden aikana.

miz
miz

Ja aijoo vaikka plussana vauvasta että tissit kasvaa ne myös palautuu takaisin jossain vaiheessa eli eipä kestä kauan ilo isommista tisseistä

miz
miz

Yks tuli viel mieleen raskausarvet. Noi toki yksillösii ja kaikille ei ees tuu ja joillakin häviää mut joillakin myös ne on ikuiset.

Toimistosta (Ei varmistettu)

Tämäkin on taas kerran yksilöllistä.

Kaikille kiloja ei jää ja joillakin on aikaa ja mahdollisuuksia liikkua on ihan hyvin. Ymmärrän tietenkin, että jos esim. Vauva on vaikea, niin silloin ei samalla lailla jaksa.

Rankempaa liikuntaa saa alkaa harrastaa heti kun jälkitarkastus on tehty ja se aika menee todella nopeasti.

Ja tuohon matkustukseen; siitä on ollut puhetta Lilyn blogeissa aiemminkin, kuinka ahdasmielistä suhtautuminen vaivoihin Suomessa on. Vauva on pieni ihminen. Ja hänelläkin on oikeus matkustaa. Kaikki matkat, myöskään mannertenväliset lennot eivät välttämättä ole lomatarkoituksessa vaan lapsi vanhempineen voi olla menossa sukuloimaan jne.

miz
miz

Totta et kaikki on yksillöllistä ja mun tarkoitus ei ollut mitenkään kieltää matkustaa lasten kanssa tai mitään sellasta sanoin et arvostan niitä jotka jaksaa ja pystyy tekee sen huudoista huolimatta. 

miz
miz

Taas tuli yksi mieleen: Paska mutsi syndrooma teet mitä tahansa joku arvostelee et ei ku niin ja näin on parempi.

Kristaliina
Puutalobaby

Kahden lapsen kokemuksella mä oon täysin samaa mieltä! :D

Sit tähän perään se, että "kyllä ne niin paljon antaakin" - vaikka kaikelta tältä univelalta on vaikea ymmärtää, että mitä :D 

PS. silti rakastan lapsiani

S12345 (Ei varmistettu)

Ja sit kun lapset kasvaa, voit lukea kasvatusoppaista kuinka teet kaiken päin persettä. "Hyvä äiti ei huuda teinille vaan pakenee mielikuvitusmaailmaan" neuvottiin eilenkin jossain päin internettiä...

TrineH
En suostu jäähylle

Ei nyt mä kuolen!! "...pakenee mielikuvitusmaailmaan"!! Siis WTF?? Mä tikahdun tähän...! Täytyy kokeilla joku kerta, jos auttais. Ei liene väliä, minkä ikäisiä lapset on? Ehkä voin silti kokeilla tota mielikuvitusmaailmana pakenemista. Mä saan tästä viihdettä vielä pitkäksi aikaa!!

Naislaif
Naislaif

Kolme vauvaa synnyttäneenä olen sitä mieltä, että en ole valmis pilaamaan uutta parisuhdettani vauvalla. ;)

Mieheni totesi, että voisi olla osin jopa somaa mikäli meillä olisi yhteinen pienokainen. Kesken hellän hetken totesin, että ajattele, jos vauva nyt itkisi. Hetken pohdittuaan miehenikin oli sitä mieltä, että vauvat ovat ihan turha keksintö. 

Ihaneja ovat toisten vauvat ja omatkin silloin aikoinaan, mutta kuinka ihanaa onkaan olla aikuinen ja aikuisten kanssa <3

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo kyllähän kersat tuhoavat parisuhteen, mutta toisaalta ovat hyvä syy jaksaa yrittää pysyä yhdessä sinnikkäämmin kuin jos niitä ei olisi tullut tehtyä.

Järkevintä olisi ollut pysyä sinkkuna ja nauttia vapaasti seksistä kenen kanssa huvittaa elämän tappiin saakka ilman rajoituksia.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ai ai ai, en voi muuta sanoa kuin että arvostan.

Erityisen paljon arvostan tuota mielikuvaa stimuloivasta keskustelusta! Katsotaan, tuleeko se ensi yönä uniin :D

CougarWoman
CougarWoman

:D No tuliko? :D 

Juliaihminen
Juliaihminen

Kyllä tossa yön aikana joku humalaisen kuulonen ördäs mun korvaan, mut en sit tiedä...

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä on vela nyt sit taas

CougarWoman
CougarWoman

VapaaEhtoisesti LApseton :) 

AnskuK (Ei varmistettu) http://peaceandstyle.fi

Juu. Tykkäys tälle. Aikalailla noista syistä en ehkä "hanki" lapsia. Ja ehkä siksi kun maailmakin on niin paska. Just eilen uutisoitiin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Noh, tos toisessa blogissa oli painavin syy olla hankkimatta vauvaa. Blogi itse. O_o

Juliaihminen
Juliaihminen

Olipa ilkeästi sanottu :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Pahinta on se, että panettaa koko ajan mutta mies ei pane. Ei muita haittoja.

Hahah, tämä oli hyvä :). Ei lapsia, kiitos, ikinä :)! Onneksi meillä jokaisella on vapaus valita sellainen elämä kuin tykkää :).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.