Äitiyspakkauksia Keniaan!

Huomenta kaikille!

Bongasin Puutalobabyn tontilta mun mielestä ihan todella hyvän, kertaluontoisen hyväntekeväisyyskeräyksen. Äitiyspakkauksia Keniaan – no toki!

Krista kirjoittaa postauksessaan seuraavasti:

”Kenian Turkanan alue on köyhästä köyhimmän kehitysmaan köyhintä ”takahikiää”. Siellä asuu vaeltava turkana-kansa, jonka näkemysten mukaan vain heikot naiset synnyttävät klinikalla – ei siis ole yllättävää, että lapsikuolleisuus on hyvin suurta. Lisäksi alueella sijaitsee Kakuman pakolaisleiri, jossa asuu noin 200 000 Etelä-Sudanin väkivaltaisuuksia paennutta pakolaista. Leiri on perustettu jo 90-luvulla ja ihmisillä siellä on hyvin heikot mahdollisuudet koskaan palata kotiseudulleen.

Mikä on ollut meidän suomalaisten menestysresepti aikoinaan korkeisiin äiti-lapsi -kuolleisuuslukuihin 30-luvulla…? Se, millä houkuteltiin myös suomalaiset äidit terveyspalvelujen pariin…?

No joo, tämä nyt oli helppo:  se äitiyspakkaus!!!”

Ja vielä:

”Tässä kampanjassa mahtavaa on myös se, että tässä kerätään siis ihan konkreettisia äitiyspakkauksia. Kyse ei ole ”pakkausta vastaavasta rahasummasta” tai jostain vastaavasta, vaan jos ostaa yhden pakkauksen, se ihan konkreettinen ja fyysinen pakkaus lähtee Suomesta Keniaan ja annetaan siellä synnyttäneen äidin käsiin.”

aitiyspakkaus.jpg

Lainasin kuvan Puutalobabyn postauksesta – toivottavasti kukaan ei pahastu 😉 

En nyt äkkiseltään keksi parempaa ja suorempaa keinoa lahjoittaa verrattain pieni summa (yhden pakkauksen saa 35 eurolla, ja kolme pakkausta maksaa 105 euroa) konkreettiseen hyvään.

Vink vink – myös hyvä joululahjaidea perinteisen, nurkkiin pölyyntymään jäävän krääsän asemesta.

Kuka lähtee mun kanssa mukaan? <3 

Kommentit (14)
 1. Nojoo, kaunis ajatus toki, mutta kuinkahan paljon esim. toppahaalarille ja lämpötöppösille sekä -rukkasille on siellä käyttöä? No ilmeisesti jossain vuorilla toki voi olla välillä kylmää. Mutta ei tuollainen pohjoiseen länsimaahan optimoitu pakkaus ehkä ihan kätevimmillään ole jollain nomadilla tai pakolaisleirissä.
  Sori tämä skeptisyys.

  1. Suosittelen Puutalobabyn puolelta tutustumaan laajemmin hankkeeseen. Kyseessä on kohteeseensa optimoitu äitiyspakkaus, ei se mitä Suomessa perheille jaetaan.

   1. Ehdit ennen mua. Ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan! 😉 

   2. Ok, siinä tapauksessa pahoittelut sanoistani. Tuosta puumiksen tekstistä sain käsityksen, että nimenomaan niistä suomalaisista pakkauksista on kyse. Kuulostaa jo paljon fiksummalta.

    1. Joo siis pakkaukset ovat suomalaisia, mutta kustomoituja. Sieltä löytyy mm. moskiittoverkko ym. Kipaisepas lukemassa Puutalobabyn juttu! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *