Darwinistinen ihme

CougarWoman

Välillä tulee hetkiä, jolloin ihan pitää pysähtyä kelaamaan, että ei hitto, kylläpäs minä olenkin älykäs.

Tunnustettakoon, että näitä hetkiä ei tule kovinkaan usein; mutta jotta ei pääsisi ylpistymään, on näissä hetkissä hyvä pysähtyä reflektoimaan niitä vähemmän älykkäitä kommelluksia.

Tehokkuusajattelun merkeissä – ja perjantain kunniaksi – kokosin TOP 5 - superkämmiä. Tähän listaan on hyvä palata, mikäli vielä joskus tuntee itsensä älykkääksi.

Valon ja äänen nopeus
Kesämökillä tyynen meren rannalla auringon laskiessa hämmästelen Ykkösmiehelle sitä tuttua ilmiötä, jossa taivaanrannassa näkyvän veneen ääni tuntuu olevan eri kohdassa kuin itse vene.
Ykkönen: “No se on siksi kun valon nopeus on suurempi kuin äänen nopeus.”
Minä: “Ai meneekö toi vene vai valon nopeudella?”

Ympäristön havainnointi
Mies jää autoon kaupan oven lähelle kun menen pikaisesti pistäytymään kauppaan, sillä parkkipaikkaa eli löydy. Ollessani kaupassa mies joutuu siirtämään autonsa, ja hänen autonsa paikalle parkkeeraa väliaikaisesti toinen, erimerkkinen mutta samanvärinen auto. Ehdin istua, kiinnittää turvavyön ja sulkea ovenkin, ennen kuin huomaan ventovieraan mieskuskin kauhistuneen ilmeen.

Kun etuovi ei tahdo aueta
Työpäivän jälkeen astun autosta kotiovelle ja yritän avata ovea auton “kaukosäädinavaimella”. Oikein monta kertaa osoitan sillä ovea ja painan nappia, tuskastun kun ei meinaa aueta, mutta sinnikkäästi jatkan yrittämistä. Ehdin jo johtopäätökseen, että avaimesta on taas varmaan patteri loppu, ennen kuin aivot ehtivät mukaan.

Ympäristön havainnointi 2
Mutsin kanssa liiviliikkeessä, minä hypistelen rintsikoita ja hölötän jotain äidille, joka näkee kauempana jotain kiinnostavaa ja siirtyy pois viereltäni. Tilalle tulee tuikituntematon, jolle ehdin selittää eriparirinnoistani, kaarituki-ihottumastani ja rinnanympäryksestäni pitkät pätkät, ennen kuin naispolo saa yskähdyksillään ilmaistua, että puhun väärälle henkilölle.

Mutsi vilkuttaa taustalla nauraen itseään kuoliaaksi.

Puutarhankastelun vaikeus
Se tunne, kun menet puutarhaletku kädessä tontin reunalle, vilkutat naapurille joka jää seurailemaan touhujasi, osoitat pistoolimuotoisen suuttimen kohti kasveja ja puristat sitä reippaasti…vain tajutaksesi, että pidät suutinta kädessäsi väärin päin. 

Mitenkäs siellä? 

Kommentit

maryjane
Todella jossain

Mä otin tänään tatuoinnin väärään paikkaan :D

Huomasin asian noin kuusi tuntia tapahtuneen jälkeen, kun ihailin tatuointiani peilistä. Sitten alkoi raksuttamaan, että hetkinen. Mites se nyt tohon on joutunut?

Ja siis siellä tatuoijallakin katselin kyllä peilistä, että se on ihan hyvällä kohtaa ja hyvän kokoinen. Kun kuva valmistui, tatuoija otti siitä kuvan ja näytti mulle. Edelleen näytti hyvältä ja silleen, kaikki ok.

Kuusi. Tuntia. Myöhemmin.

:D

CougarWoman
CougarWoman

Huutonaurua!!!!!!! :D 

maryjane
Todella jossain

Että kyllä täällä joku muukin on palkintosijoilla Darwin Awardseissa :D

PleaseLikeme
Pliis, Like me!

Viime jouluna kotiin tullessani katoin, että "aah onpa ihanaa, joku on ripustanut mun ulko-oveen joulukranssin, ihanaa joulumieltä". Siinä hetken aikaan vemppasin avainta lukkoon, kunnes tajusin, että tuo ovessa lukeva sukunimi ei kyllä ole mun... Niin, olin väärässä kerroksessa. Ei se vielä mitään, yritin murtautua samaan asuntoon vielä seuraavallakin viikolla..! :D On kyllä huippuhetkiä kun tajuaa oman tyhmyytensä :D

 

CougarWoman
CougarWoman

Hahahaha, siellä on naapurit paniikissa tuijotelleet ovisilmästä, että tuolla se hullu taas roplaa meidän lukkoa :D 

Naislaif
Naislaif

Väärään, mutta niin tuttuun autoon istuessa, ja samaan aikaan päästetty pieru, on myös toimiva juttu.

CougarWoman
CougarWoman

Tämä on paha. :D 

Sup (Ei varmistettu)

Olen jättänyt oman pääni auton oven väliin vahingossa.

CougarWoman
CougarWoman

:D :D :D 

Mä olen syödessä tökännyt haarukan poskeen, oli vähän käsi-suu -koordinaatio hakusessa :D

Kissankieli
Hello Dolly!

Mulla on ollut vastaavia ongelmia kotioven kanssa ja äidin kanssa shoppaillessa. Sattuuhan näitä :D

evepaa

Osaan olla varsinainen järjen jättiläinen kyllä ja usein. Milloin yritän maksaa bussissa avaimilla ja päinvastoin avata ovea bussikortilla. Olen myös lukinnut itseni ulos jumittamalla avaimen takalukkoon: laitoin avaimen sinne siis väärinpäin ihmetellen miksei se meinaa mennä, sain sen lopulta lukkoon ja ihmettelin, kun ei käänny avain lukossa ja erittäin pitkän taistelun jälkeen sehän kääntyi. Vasta silloin tajusin, että laitoin avaimen sinne väärinpäin. Ei raksuttanut tämä vaihtoehto kertaakaan aikaisemmin :D Olen myöskin huono havainnoimaan ympäristöäni. Saatan puhella minuutteja itsekseni toiselle ihmiselle ennen kuin huomaan, että hän katosi jonnekin muualle päin kauppaa. En huomaa mitä ympärilläni tapahtuu, missään päin. Vähän väliä kompuroin asioihin, koska en huomannut niitä tai kävelen päin ovea/kaapinovea/seinää tai vastaavaa, koska en vaan huomaa sen tulevan vastaan. Olen odottanut oikein, koska saan silmän mustaksi kävelemällä päin ovea, eivät varmasti uskoisi päivystyksessä tätä tarinaa :D 

CougarWoman
CougarWoman

Miten_se_avain_edes_mahtuu väärinpäin? :D Mun mielestä tuo on jo aika hyvä saavutus ;) 

evepaa

Mulla toi takalukko on tosi vanha. Avain mulla siis sellanen pitkä, toisessa päässä lukkoavainsysteemin ja toisessa päässä se, mistä pidät kiinni ja voit laittaa avaimen lenkkiin. Se on sellanen pyöreä se lenkkipää ja toisella puolella on pari kirjainta, jotka toimii siis merkkinä sille kummin päin laitat avaimen sinne lukkoon. Kun poistut kotoa ja laitat oven takalukkoon, asetat avaimen niin että kirjaimet osoittaa vasemmalle. Päinvastoin tietysti avatessa.

Jumittu kyllä se avain hyvin sinne, oli operaatio saaha se pois lukosta ja tarvittiin ammattilaista siihen ihan :D Avainkin koki vähän kovia siinä touhussa.

Piitulainen (Ei varmistettu)

Tulin nyt Puuma vartavasten tänne kirjottelee kommenttia. Oikein mukavaa (toivottavasti) munarikasta pääsiäistä sinne!! :D

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos Piitulainen, samoin sinne (tai mitä ikinä -rikasta haluatkaan hehe)! <3 

Vierailija (Ei varmistettu)

Milanossa lähdin käymään ulkona ravintolasta. Pari lasia liikaa viiniä juoneena tömähdin kovaa lasioveen, mikä aukeskin sisäänpäin eikä ulos. Kaikki asiakkaat ja tarjoilijat kääntyivät katsomaan töppäilyäni. :D

CougarWoman
CougarWoman

Mulle on käynyt sama. Olin ensitreffeillä ja kumautin pääni lasiin todella kuuluvasti :D 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.