Darwinistinen ihme

Välillä tulee hetkiä, jolloin ihan pitää pysähtyä kelaamaan, että ei hitto, kylläpäs minä olenkin älykäs.

Tunnustettakoon, että näitä hetkiä ei tule kovinkaan usein; mutta jotta ei pääsisi ylpistymään, on näissä hetkissä hyvä pysähtyä reflektoimaan niitä vähemmän älykkäitä kommelluksia.

Tehokkuusajattelun merkeissä – ja perjantain kunniaksi – kokosin TOP 5 – superkämmiä. Tähän listaan on hyvä palata, mikäli vielä joskus tuntee itsensä älykkääksi.

Valon ja äänen nopeus
Kesämökillä tyynen meren rannalla auringon laskiessa hämmästelen Ykkösmiehelle sitä tuttua ilmiötä, jossa taivaanrannassa näkyvän veneen ääni tuntuu olevan eri kohdassa kuin itse vene.
Ykkönen: “No se on siksi kun valon nopeus on suurempi kuin äänen nopeus.”
Minä: “Ai meneekö toi vene vai valon nopeudella?”

Ympäristön havainnointi
Mies jää autoon kaupan oven lähelle kun menen pikaisesti pistäytymään kauppaan, sillä parkkipaikkaa eli löydy. Ollessani kaupassa mies joutuu siirtämään autonsa, ja hänen autonsa paikalle parkkeeraa väliaikaisesti toinen, erimerkkinen mutta samanvärinen auto. Ehdin istua, kiinnittää turvavyön ja sulkea ovenkin, ennen kuin huomaan ventovieraan mieskuskin kauhistuneen ilmeen.

Kun etuovi ei tahdo aueta
Työpäivän jälkeen astun autosta kotiovelle ja yritän avata ovea auton “kaukosäädinavaimella”. Oikein monta kertaa osoitan sillä ovea ja painan nappia, tuskastun kun ei meinaa aueta, mutta sinnikkäästi jatkan yrittämistä. Ehdin jo johtopäätökseen, että avaimesta on taas varmaan patteri loppu, ennen kuin aivot ehtivät mukaan.

Ympäristön havainnointi 2
Mutsin kanssa liiviliikkeessä, minä hypistelen rintsikoita ja hölötän jotain äidille, joka näkee kauempana jotain kiinnostavaa ja siirtyy pois viereltäni. Tilalle tulee tuikituntematon, jolle ehdin selittää eriparirinnoistani, kaarituki-ihottumastani ja rinnanympäryksestäni pitkät pätkät, ennen kuin naispolo saa yskähdyksillään ilmaistua, että puhun väärälle henkilölle.

Mutsi vilkuttaa taustalla nauraen itseään kuoliaaksi.

Puutarhankastelun vaikeus
Se tunne, kun menet puutarhaletku kädessä tontin reunalle, vilkutat naapurille joka jää seurailemaan touhujasi, osoitat pistoolimuotoisen suuttimen kohti kasveja ja puristat sitä reippaasti…vain tajutaksesi, että pidät suutinta kädessäsi väärin päin. 

stupid.jpg

Mitenkäs siellä? 

Kommentit (17)
  1. Milanossa lähdin käymään ulkona ravintolasta. Pari lasia liikaa viiniä juoneena tömähdin kovaa lasioveen, mikä aukeskin sisäänpäin eikä ulos. Kaikki asiakkaat ja tarjoilijat kääntyivät katsomaan töppäilyäni. 😀

    1. Mulle on käynyt sama. Olin ensitreffeillä ja kumautin pääni lasiin todella kuuluvasti 😀 

  2. Piitulainen
    13.4.2017, 11:27

    Tulin nyt Puuma vartavasten tänne kirjottelee kommenttia. Oikein mukavaa (toivottavasti) munarikasta pääsiäistä sinne!! 😀

    1. Kiitos Piitulainen, samoin sinne (tai mitä ikinä -rikasta haluatkaan hehe)! <3 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *