Ikuisuusprojektipäivitys eli läskit läks

Tänä aamuna puntarille noustessani mietin, että ikuisuusprojektini aloituksestakin on jo yli kuukausi. Helmikuun alussa kyllästyin yhtäkkiä siihen, että mitkään (kivat) vaatteet eivät enää mahtuneet päälle (vaatekaappini on järjestetty kokojen mukaan ”sektoreiksi” haitarilla 38-46 ja viimeisen vuoden aikana vain viimeinen sektori on mahtunut).

Melkein viisi viikkoa myöhemmin vaaka näyttää sataa grammaa vaille seitsemän kiloa kevyempää. Vau. Ihmiselle, jolla on yhtä paljon selkärankaa kuin ameeballa, tämä on aika iso saavutus – mutta nyt näyttää siltä että saan projektini valmiiksi sille asetetussa määräajassa, ja huhtikuun gaalaan astelee ainakin sen kymmenen kiloa kevyempi naisihminen.

laskigrafiikka.jpg

Huomasin muuten myös tänä aamuna, että sektorin 44 vaatteetkin mahtuvat taas päälle. Tuplasin juuri käyttövaatteitteni lukumäärän käyttämättä siihen senttiäkään rahaa.

Positiivista: en ole kertaakaan laihiksen aikana kokenut näläntunnetta. Pyrin syömään 5 kertaa päivässä (aamiainen, välipala, lounas, välipala, illallinen), syön paljon kasviksia ja hedelmiä ja olen vähentänyt lihan/kalan/kanan grammamäärää lautasella. Proteiineja kun saa kivasti pavuistakin. Olen oppinut kokkaamaan kasviksista (muutakin kuin kreikkalaista salaattia). Olen tutustunut ihan uusiin hedelmiin ja kasviksiin. Olen paljon energisempi, liikkuminen ei enää tuota tuskaa enkä hengästy roskia viedessä. Nukun paremmin. Tunnen itseni kauniiksi. Ai niin, ja olen herkutellut kahdesti noutopizzallakin siitä sen suurempaa syyllisyyttä tuntematta. (Ne kerrat tosin näkyvät ylläolevassa grafiikassa pieninä piikkeinä, heh.) 

Negatiivista: kukaan ei ole huomannut että olen laihtunut. Siis_ei_kukaan. Ei mies, ei työtoverit, ei Nörttipoika. Ei kampaaja, ripsiteknikko tai paikallisen wellnesin omistaja. Eikö sitä todellakaan huomaa, vai ovatko ne vaan hiljaa siinä pelossa että lopetan laihduttamisen, jos erehtyvät sanomaan että olen laihtunut/näytän hyvältä?

Ehkä jatkan vaatekaapin käyttösektoreitten laajentamista ja pudotan tästä vielä toiset kymmenen. 

Aurinkoista viikonloppua kaikille! 

P.S. Tiedän, ettei kannattaisi käydä sillä puntarilla päivittäin, vaan mieluummin esimerkiksi kerran viikossa ja aina samaan aikaan ja samoissa vaatteissa. Mutta kun en malta olla astumatta sille joka aamu! 

Kommentit (14)
  1. Varsinkin sellaiset ihmiset, joita näkee usein tai päivittäin, eivät välttämättä yksinkertaisesti voi huomata muutosta. 🙂 Joku sellainen, jonka on viimeksi nähnyt kuukausi sitten, saattaisi huomatakin. Mutta mukava saavutus! Mahtavaa, kun vaatevalikoima laajenee. 🙂

  2. Onnea upeasta saavutuksesta!

    En haluisi niin sanotusti sataa paraatiisi, mutta epäilenpä, että kukaan ei ole kommentoinut laihtumistasi, koska kukaan ei ole huomannut sitä. Tuolla massalla seitsemän kilon pudotus ei ulkopuolisille välttämättä näy muuten kuin epämääräisenä ”näytät hyvältä /jotenkin erilaiselta” -tyyppisenä muutoksena. Älä ylläty, jos joku kysyy oletko käynyt kampaajalla… Vielä muutama kilo ja johan alkaa muutkin nähdä muutoksen. Tsemppiä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *