Isiin ei kosketa - paitsi luvan kanssa?

CougarWoman

Sain ihan täysin puskista taas meiliä Messututtavuudelta. Lapsi oli tullut maailmaan terveenä, ja isyyslomat oli taputeltu. Välissä oli vaihdettu työpaikkaakin, ja jaadi-jaadi-jaa.

Ehdin jo ajatella, että mikä kirjallinen monologi minulle on osoitettu - koska kiviäkin kiinnostaa – kunnes loppukaneetissa kerrottiin, että ai joo. Kun kerran tässä kuulumisia kertoilen, niin mainittakoon myös, että olemme avovaimon kanssa sopineet, että suhteemme on tästä eteenpäin avoin.

Tuli heti mieleen Toimituksen kysymys.

Hmmm.

Onko lapsiperheen suhde enää minulle pyhä, kuten täällä jo ehdin touhottaa, vai tuleeko siitä vähemmän pyhä, mikäli mies pettää luvan kanssa?

Tai siis ei itseasiassa edes petä; sillä pettäminenhän on jotain, mitä tehdään luvatta ja vastoin parisuhteessa laadittuja sopimuksia.

Messututtavuus jatkoi, että olivat kuitenkin sen verran avoimen suhteen sääntöjä tarkentaneet, että tarkoitus ei olisi hyöriä kukasta kukkaan kuin ahkera mehiläinen aamuisella hunajankeruureissulla; sen sijaan olisi tarkoitus, että kumpikin löytäisi jonkun pysyvämmän, jonka kanssa voisi ilotella silloin, kun parisuhdeseksi ei enää kiinnosta.

Tavallaan luvallinen rakastaja ja rakastajatar siis.

Edelleen mies jatkoi, että ajatteli heti minua; ja että minun ei tarvitsisi huolehtia mistään kuluista. Suunnitelmissa olisi hotellitapaamisia, sään suosiessa shampanjapiknikkejä; ylellisiä lounaita, ja jos aikataulut antavat periksi, illallisia pitkän kaavan mukaan. Kokovartalohierontoja taustanaan hempeää musiikkia; pieniä lahjoja.

Kuulostaa hyvin pitkälti samalta järjestelyltä, joka minulla oli Nörttipojan kanssa. Ainoana erona tietysti, että minä olisin se “ylläpidetty”, vaikka olenkin Messututtavuutta kymmenisen vuotta vanhempi.

Ja tiedättekö mitä? Jonkun ehdottoman palvonnan kohteena oleminen ei kuulosta ollenkaan pahalta. Varsinkaan kun kysymykseeni, mitä mies odottaa vastapalvelukseksi, vastattiin:

“En odota mitään. On sinun vallassasi päättää, mitä haluat antaa, vai haluatko antaa mitään. Haluan vain, että annat minulle mahdollisuuden tavata sinut taas, edes kerran.”

Mutta. Caveat emptor. Eihän ilmaisia lounaita ole.

Ja sitäpaitsi onhan sillä yhäkin se lapsi – isiin ei kosketa?  

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä sanoisin että go for it. Mitenpä se isän seksielämä mitenkään siihen vauvaan liittyy, sama kun sanoisi että vauva tarvitsee avioliiton tai kaksi vanhempaa kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Kyllä sille lapselle on tärkeää ihan muut asiat.

Oranssinen

Hahahhaha - ihan kiva olisi kyllä kuulla sen juuri synnyttäneen vaimon mielipide tästä sopimuksesta :)

Synnytykseen jälkeen laantuu useimmilta naisilta se seksintarve määrittelemättömäksi ajaksi, mutta miehellä harvemmin tätä ongelmaa on. Mikäli herkkä tarina yhdessä sovitusta avoimesta suhteesta on tosi, niin sitten synnyttänyt yksilö on niin peloissaan miehen totaalisesta katoamisesta, että antaa seksinhakuluvan muualta, koska on itse niin sidottu ulosputkahtaneeseen (yhteiseen) lapseen.

Voi helvetti!

Itse kehoittaisin miekkosta ottamaan jälkeläisensä hoitovastuusta vähintään puolet (myös öisin) ja kokeiltuaan sitä elämää muutaman kuukauden kuulostelemaan, vieläkö panettaa niin ahkerasti. Ja jos panettaa, niin panostamaan siihen lapsensa äitiin kuitenkin ensin.

CougarWoman
CougarWoman

Joo, itseasiassa ajattelin myös ihan samaa, joten ahdistelin muutamalla lisäkysymyksellä; ja sain kuulla (tai siis lukea), että avovaimo on itseasiassa jo itse pistänyt uuden sopimuksen konkreettisesti käytäntöön. Ongelma heillä ei siis ole suhteessa seksin puute, sillä sitä on ilmeisesti vähintään kaksi kertaa viikossa. Ongelmana on seksin rutiininomaisuus, ja molemmat kaipaavat suhteen ulkopuolista sutinaa parantaakseen omaa seksielämäänsä.

Toisaalta taas, tästähän mulla on vain miehen sana - en ihan viitsi avovaimoakaan käydä haastattelemassa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt on kyllä vanhana feministinä todettava, että tämä kommentti on joko silkkaa tietämättömyyttä tai vaihtoehtoisesti täyttä tuubanduudelia. Tällainen naisia oletusarvoisesti uhriuttava ajattelutapa pistää lähinnä vihastuttamaan! Voit toki olla oikeassa, että luvan taustalla kytee pelko, mutta kyllä niitä kaavasta poikkeavia naisiakin löytyy. Tiedän tapauksia, joilla seksielämä on syystä tai toisesta saanut synnytyksen jälkeen aivan uusia ulottuvuuksia. Josko siis jätettäisiin tällainen yleistäminen sikseen ja oltaisiin avoimia sille ajatukselle, että tämä pariskunnan sopimus voisi olla ihan vilpitön?

Oranssinen

Vanha feministi olen itsekin.

Mutta näin vanhana olen myös saanut todeta, että vaikka niitä seksielämänsä uuteen buustiin saaneita synnyttäjiäkin on, niin anyways, harvempi lähtee baanalle heti lapsen tehtyään, ellei lasta tehnyt vain koristeeksi.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ko. nainen on ollut raskaana jo lokakuussa 2013, joten jollei kyseinen raskaus ole ollut harvinaisen pitkäkestoinen, ei tässä mielestäni voi enää käyttää termiä "heti lapsen tehtyään". Pitäisikö vanhempiem sitten luopua seksielämästään kokonaan, kunnes lapsi täyttää 18 vuotta? Minun mielestäni kun terve vanhemmuus ja terve seksuaalisuus eivät sulje toisiaan pois, oli toteutus sitten mitä tahansa. Ja käsittääkseni tässä ei mistään baanalle lähdöstä ollut kyse, vaan parisuhteen ulkopuolisesta seksisuhteesta (mikä voi toimiessaan vain parantaa arjen muitakin osa-alueita).

Oranssinen

Hmm..missä vaiheessa oli kyse seksielämästä luopumisesta?

Joo, myönnän että suhtaudun vähän kyynisesti näihin vauvojen/taaperoiden/pikkulasten isiin, jotka ottavat yhteyttä ja kertovat avoimesta suhteesta tai muusta hyvin perustellusta syystä, minkä vuoksi he haluaisivat jakaa ihanuuttaan muulle kuin lapsensa äidille.

Omalle kohdalle näitä tarjokkeja on sattunut turhan monta ja toistettuna vitsi vanhenee. Mutta kukin menee oman totuutensa mukaan. Mielipiteitähän täällä vain jaetaan.

Cougarilla tuskin halutessaan pulaa miehistä, vaikka nämä "isit" jättäisi väliinkin.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Seksielämästä luopumisella karrikoin vähän sitä ajatusta, että vanhemman ja varsinkin äidin pitäisi muuttua joksikin siveyden sipuliksi lasten myötä. Itse kuulun siihen sukupolveen, joka kunnioittaa sekä miehen, että naisen oikeutta tasapainoiseen seksuaalisuuteen. Miehen kertoma voi aivan hyvin ollakin totta ja me emme kyllä voi tietää mistään, kuinka paljon hän lapsensa hoitoon osallistuu. Karsastan kovasti sitä sukupuolista syrjintää, mihin tällaiset uhriuttamis-ajatukset viittaavat, tapahtuipa sitä suuntaan tai toiseen.

Mitä tulee itse aiheeseen, minäkin olen sitä mieltä, että lapsi tuskin vanhempiensa seksielämästä joutuu kärsimään, jos asiat vain hoidetaan aikuismaisesti. Päinvastoin: kotona voi olla paljon pirteämpi ja jaksavampi äiti/isä tällaisen järjestelyn myötä!

kuolematon (Ei varmistettu)

Mielestäni tuo on hyvä periaate, ettei isiin kosketa. En itsekkään missään nimessä halua mennä rikkomaan kenenkään perhettä, koska lapsi kärsii siinä eniten. Mutta toisaalta, mies on se joka sen perheen rikkoo, ei se salarakas. Jos itse kieltäytyy niin varmasti löytyy joku, joka sinne sänkyyn suostuu hyppäämään.

Tässä tapauksessa ideaalitilanne olisi tietenkin, että kuulisi mitä mieltä nainen oikeasti on. Mutta jos hän sanoo naisensa ottaneen avoimen suhteen jo konkreettiseen käyttöön niin no.. Ehkäpä näin onkin. Jos cougar miestä himoitsee niin antaa mennä vaa. Tietenkin varatussa miehessä on se riski, että nainen ei olekkaan avoimeen suhteeseen suostunut, saa suhteesta tietää ja kostoksi kertoo myös ykkösmiehelle...

Joka tapauksessa, avoin suhde on ihan mahdollinen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö asiaa voisi tarkistaa naiselta? Jos asiat on kuten mies sanoo, ei pitäisi olla ongelma kysyä naiselta..

Oli heidän suhde aidosti vapaa tahi ei, mä jättäisin väliin. Äkkiseltään ei kuulosta ihmiseltä joka ansaitsisi edes lasta - tietynlainen läsnäolo omassa elämässä tuntuu puuttuvan!! Moisen ääliömäisen käytöksen nimittäin kuvittelisi heijastuvan jossain määrin myös seksielämään ja muutenkin elämän olennaisiin asioihin.... 

Mies (Ei varmistettu)

Naiset, Naiset, alkaapa nyt lynkatko arvon herraa.
Hanhan saattaa syvasti rakastaa vaimoaan ja pienta dna-kopiotaan. Jos nyt hieman hakee elamaan jannitysta ja vaihtelua, niin suokaa toki, suottehan sen avokatisesti myos puumalle, jopa valilla kannustaen.

Tassa tama taas nahdaan, ns. double-standard naisilla. Mika on ok naiselle, on mies syyttavan sormen alla.

HennaM (Ei varmistettu)

Jos puumalla olis pentu ja arvioisimme yhdessä olisko sivukeikan paikka, voisimme puhua kaksoisstandardista. Eipä sössitä puuroja ja vellejä, etenkin kun koko porukalla on jo rautahampaat.

Mies (Ei varmistettu)

Kyseinen tarinahan voi myos olla harlekiinitarinan osa. 327 , sitahan harva tietaa. Trollitekstit ovat muodissa internetissakin, silla saa sopivasti verenpainetta nousemaan lukijan korvien valissa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä jättäisin väliin. Tosin en myöskään koskisi naimisissa tai avoliitossa olevaan mieheen. Tekopyhääkö? Kyllä, jotenkin vain en haluaisi sotkea omaan seksielämääni enää lisää ylimääräisiä ihmisiä.

Ensiksikin, jos isi luvalla heiluu muiden kanssa, ei voi varmana tietää, monenko (eikä näin ollen voi olla täysin varma tautivapaasta rakastajasta). Vaimokin harrastaa seksiä sekä miehensä, että muiden kanssa ja silloinkin pitäisi ulottaa luottamus suojan käytöstä aika kauas oman sängyn ulkopuolelle.

Toiseksi, jos isi ei olekaan rehellinen, eikä peuhaakkaan puuman kanssa luvan kanssa, suhteen paljastuminen saa melkoisen paskavyöryn liikenteeseen ja se vyöry leviäisi aika laajalle. Ja silloin olisi myös osallisena siinä, mitä haluaa välttää, isiin ei kosketa (ilman lupaa).

kuolematon (Ei varmistettu)

Niin.. Jos lupa on saatu niin ei pitäisi olla ongelma kysyä sitä siltä naiselta.. Eihän sitä kasvotusten kysyä tarvi. Tietenkin voi eka kysyä mieheltämettä mitä hän ajattelee jos muijalta tämän varmistaisi.. Jos hän ei suostu, kertoo tämä jo mielestäni jotain..

Jännä miten kun nainen ilmottaa että on avoin suhde niin kuinka moni kyseenalaistaa tämän? miehistä siis.. Puolet naisista olettaa heti että se oli miehen päätös.. :D mies ilmoittaa niin varmaan 80%naisista epäilee asiaa.. ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.