It’s going down I’m yelling Tinder!

CougarWoman

Ja tästä paskasta munansaann…Laulun sanojen hassunhauskasta muunnoksesta päästäänkin itse asiaan.

Latasin puhelimeeni tilapäisessä mielenhäiriössä Tinderin viime keskiviikkona.

Kriteeriksi laitoin ensin ikähaarukan 37-45, joka hyvin nopeasti muuttui haarukaksi 25-37; ensin mainittu oli enimmäkseen featuring dads. Kirjaimellisesti. (Kuka oikeasti laittaa yhteiskuvan itsestään ja pienestä lapsestaan treffisovellukseen kaikkien pällisteltäviksi?)

Olin tietysti lukenut Tinderistä paljon, ja olin nyt - olosuhteista huolimatta - aika innoissani, kun vihdoinkin sitä pääsin kokeilemaan. (Avoimessa suhteessa ollessani käytin ns. pettäjäsivustoja seuranhakuun; se tuntui minusta reilummalta kuin mennä sinkkusovellukseen, jonka luulin Tinderinkin olevan.)

Innostus vaihtui kuitenkin aika nopeasti pettymykseksi – raadollista meininkiä, kun tykkäykset perustuvat vain valokuviin ja lyhyeen profiilitekstiin. Itse en swaipannut oikealle yhtään sellaista, jolla ei ollut kiinnostavaa profiilitekstiä; mitäpä minä sillä sixpackillä, jos meillä ei ole toisillemme mitään puhuttavaa tai mitään yhteisiä kiinnostuksen aiheita?

Montakohan sataa profiilia näin? Vai oliko niitä peräti lähemmäksi tuhat? No, ehkä ei sentään. Peukalo liikkui ruudulla, katse muuttui lasittuneeksi. Swipe, swipe, swipe. Sitten Tinder ilmoitti tylysti, ettei lähistöllä ole yhtään uutta tyyppiä. Koko tänä aikana olin pyyhkäissyt oikealle tasan viisi kertaa.

Profiilitekstin puuttumisen tai tosi pöljän profiilitekstin (so. tykkää jos haluat tietää lisää) lisäksi vasemmalle lähtivät myös kandidaatit, joiden kuva ei houkuttanut edes lukemaan mahdollista profiilia:

Ryhmäkuva. Jaksa ruveta arpomaan kuka sä noista viidestä kundista olet.

Kuva naisen kanssa. “Se on mun sisko.” Just joo.

Sormus sormessa. Joko vanha kuva tai naimisissa.

Yhteiskuva lapsen/lasten kanssa. Olen vela.

Kuva koirasta. En ajatellut mennä treffeille koirasi kanssa.

Känninen oluttuoppikuva. Ööö siis olet joko alkoholisti ja/tai tuo on mielestäsi edustavin kuva sinusta.

Aurinkolasit päässä. Silmät on sielun peili.

Joku zen-mietelause. Tarviiko tätä edes selittää.

Pukuun pukeutunut kuva ilman kasvoja. Taidat olla varattu.

Pelkkä paljas yläkroppakuva. Jos pystyisit laittamaan kuvan pääsi sisällöstä, saattaisin kiinnostuakin.

Kuva XL-kondomista. Siis oikeesti, oletko koskaan saanut yhtään mätsiä tuolla taktiikalla? Ai et? No kannattaisiko vaihtaa taktiikkaa?

No entäpä ne viisi tykkäystä?

Viidestä neljä tykkäsi takaisin – sain siis kokonaista neljä mätsiä – juhuu!

Neljästä kolme alkoi puhumaan seksistä ensimmäisen viidentoista minuutin aikana, tai vihjaili siihen suuntaan todella tyylikkäästi:“jos oltaisiin rannalla niin saisinko levittää aurinkorasvaa niinku silleen ihan joka paikkaan ehhehe”. No saat sä itseäsi keskenäsi rasvata niin paljon kuin sielu sietää. 

Neljännen kanssa olen viestitellyt nyt kokonaisen viikon kiireettömästi, ilman paineita tai seksijuttuja. Hän tietää (koko) tilanteeni.

Kitarapoika on siis myöskin edelleen kuvioissa. En ole tässä vaiheessa valmis muuhun kuin rentoon viestittelyyn, kenenkään kanssa.

Mutta kai tässä varovasti saa alkaa työntää nokkaa ikkunasta ulos ja haistella ilmaa. Siellä on kuulemma kevät. 

Kommentit

Luminelle (Ei varmistettu)

Mua ärsyttää myös ettei tosi monella miehellä lue mitään tekstiä, miten ihmeessä (ja mistä aiheesta) aloitan silloin keskustelun? Emojirivit ja ”kysymällä selviää” ei myöskään juurikaan kiinnostele.

NotCredibleDates

Siis sullahan prosentuaalisesti on mennyt ihan sika hyvin?! Viidestä tykätty 80% onnistuminen ja jos vielä kaikki niistä neljästä on sun kanssa puhunut niin puhutaan jo 100% prosentista. Tietty jos niistä vaan yks puhuu "normaaleja" niin kokonaisuudessaan onnistuminen on ollut 20% luokkaa. Meikäläisellä tuo prosentti on varmaan jotain 0.00001% luokkaa :D

Tinder on oikeesti aivan pepusta, ite lopettanut sen käytön kokonaan! Vaikka toimiihan se noihin tylsiin iltoihin ihan hyvin :D

NotCredibleDates

Niin siis jos viidestä tykännyt ja mätsit tullut neljän kanssa niin 80% onnistuminen jo siinä. Jäi tekstistä poijes haha

CougarWoman
CougarWoman

Luin ja tajusin sun alkuperäisen kommentin ihan sujuvasti, en edes huomannut ennen kuin korjasit :D

NotCredibleDates

Haha Great minds think alike!

santtunen

Etenkin nuo profiilikuvat, joissa esiintyy lapsi - välittömästi vasemmalle. En myöskään voi ymmärtää poseeraamista tupakka huulessa / olut kädessä; siis mitä tässä yritetään kertoa itsestään?

Samoin olen päättänyt, etten tykkää yhdestäkään, joka ei ole vaivautunut edes jotain kertomaan itsestään. Kokemuksesta kuitenkin jo tiedän, ettei parin kuvan perusteella voi tietää syyttääkö joku. Toisaalta Tinder tuntuu tänä päivänä olevan vain seksiseuran hakua varten ja saa sitä helpommin muualtakin :D

CougarWoman
CougarWoman

*punastuu* Mulla on yhdessä kuvassa rööki huulessa, ja haluan viestittää sillä, että...tadaa, poltan! :D Taidan olla yksi harvoista, jotka oikeasti preferoi tupakoivaa kumppania, kun en itse jaksa sitä "yy-yy haiset tuhkakupille mee peseen hampaat" (sen jälkeen kun on sanottu että tupakointi ei haittaa). Nää on näitä mun nuoruuden traumoja! :D

santtunen

Niin ehkä mun tupakoimattomana on vaikea ymmärtää sitä, mutta mun kaltaiset on kai tarkoitus karsiakin sillä :'D

NanaVanilla

Tollanen se tinder on. Noi ongelmat kuvien kanssa... lista vain jatkuisi.. mut onko meitä sitten vain niin vaikea miellyttää? Itse hairahdan aina välillä tinderiin, vaikka siihen nopeasti aina raivostunkin. 

CougarWoman
CougarWoman

Mä tulin siihen tulokseen, että olen sitten ilmeisesti jotenkin tosi supervalikoiva, jos kerran useammasta sadasta vain viisi "kelpuutin" edes tykkäykseen. :D Mutta lähinnä valikoiva siinä luonne- ja persoonallisuuspuolella, en niinkään ulkonäkökeskeisesti. Ei mulla edes ole tiettyä miestyyppiä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Vauhdikasta menoa, ei voi kyllä muuta sanoa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä yhden lapsen äitinä olen laittanut yhteiskuvan itsestäni ja lapsestani Tinderiin juuri siitä syystä, että velat osaa swaipata mut vasemmalle. Esittelytekstissä asian ilmituominen ei toimi yhtä hyvin, kun ilmeisesti kaikki ei vaivaudu edes niitä tekstejä lukemaan. :D

CougarWoman
CougarWoman

Niin no, samasta syystähän mulla on yhdessä kuvassa se savuke huulessa. :D Ja toimiihan tuo hyvin, ilmeisesti. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Puolitoista kuukautta. En ihan näin nopeasti odottanut tätä käännettä...

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuka sen määrittelee, mikä on itse kukasellekin sopiva suruaika? Toinen ihminen kun on ainakin oman kokemukseni mukaan paras lohtu suuren menetyksen keskellä, ja Puuma on kuitenkin ollut keskustelukumppanilleen tilanteestaan rehellinen.

CougarWoman
CougarWoman

Näin. Ja paino nimenomaan sanalla keskustelukumppani. En nyt sitten oikein ymmärrä että mitä minun "pitäisi" kommentoijan mielestä tehdä: istua yksin nurkassa juuttisäkkiin pukeutuneena, ripotella tuhkaa päälle ja itkeä 24/7, jos kerran toisten ihmisen kanssa keskustelukin on liian nopeaa toimintaa :D

Mutta tokihan tätä odotin. Ulkopuolisten tuntemattomien on aina pakko päästä kommentoimaan toisen suruprosessia. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö ystäväsi ole parempi vaihtoehto keskustelutarpeen tyydyttämiseen, hehän sentään tuntevat ja välittävät sinusta aidosti toisin kuin joku random tyyppi tinderissä?

CougarWoman
CougarWoman

Joskus vaan haluaa jutella ilmavia ja harjoittaa kevyttä kenttäflirttiä, eikä aina analysoida sielu vereslihalla että miltä nyt tuntuu. Mulle tää random-tyyppi on just sitä, mitä mä tällä hetkellä tarvitsen ja haluan. Eipä siihen muilla liene nokan koputtamista. 

NotCredibleDates

Musta sun toiminnassa ei ole mitään väärää. Ketä nyt ei haluaisi oikeesti joskus vaan vähän flirttailla ja jutella hauskoja tuntemattomien kanssa. 

Joku on nyt vaan vetänyt herneen nenään, koska sä yrität jatkaa elämää eteenpäin (mitä varmaan oikeesti ykkösieskin olisi halunnut)

Siveyspoliisi (Ei varmistettu)

En oikein ymmärrä, miten kenellekään kuuluu, miten tämä bloggari jatkaa elämäänsä tästä eteenpäin.
Lapseton leski, miten hänen tekemisistään voi löytää tuomittavaa?
Tinderöi ja tee just niinku lystäät!

aloitteleva puuma (Ei varmistettu)

Siis Puuma hei, mä oon kyl ihan kybällä sun puolella, mut nyt on kyl pakko sanoo, että sun "keskustelut" kyllä tiedetään :'D Love!!

CougarWoman
CougarWoman

Tällä kertaa ei ole sexting kyseessä. ;) 

Aloitteleva p (Ei varmistettu)

Ei vielä

Kenelläkään ulkopuolisella ei oikeastaan ole edes oikeutta määritellä, mikä on sopiva aika toisen surussa millekin asialle. Hassuinta on, että samaan aikaan, kun toinen kauhistelee ajan lyhyyttä, saattaa toinen päivitellä, että miten ei vieläkään. 

Kun minun äitini menetti elämänsä rakkauden, kävivät ihmiset melkein kilpaa kommentoimassa "Siitä on JO kolme kuukautta, uutta putkeen vaan." Toiselle puolisonsa menettäneelle taas päiviteltiin, että "Siitä on VASTA vuosi, miksi nyt jo uusi?" 

Jos saa lohtua tai vaikka hetken hengähdyksen surun keskelle keskustelusta, seksistä tai vaikka rakkaudesta, on siihen jokaisella täysi oikeus. Suru on jokaisen oma, eikä siihen, miten ja kenen kanssa surumatkaansa taittaa, ole kenelläkään oikeutta puuttua.

 

CougarWoman
CougarWoman

Niinpä. Sitä kun ei voi myöskään ulkopuolisena käsittää, ellei itse ole kokenut. Ja ei ehkä silloinkaan, sillä jokaisella on tosiaan oma tapansa prosessoida.

Organic lover

Siis mikä ihmeen lyhennys on VELA???? nevö höörd ja tinderissä viettänyt jo vuoden. Valaiskaa mua siskot! :D

santtunen

Vapaaehtoisesti lapseton?

Organic lover

Ooo.. sivistykseni aukko täyttyi! Kiitos tiedosta :)

Paula neito (Ei varmistettu)

Onko Kitarapoika unohdettu tyystin?????

CougarWoman
CougarWoman

Onko sisälukutaito unohdettu tyystin????? ;) 

Torey
Näissä neliöissä

Mä olen vaan todennut, että onneksi ehdin pariutua ennen tinder-aikaa. :D Eei ois sit yhtään mun juttu. Joo, toki voisin swaippailla ja pistää viestiä. Mutta kun en oo ikinä ollut "tuu mennään paneen" ihmisiä, niin toi ei sopis mulle yhtään. Onhan sieltä jotkut oikean kumppaninkin löytänyt, mut paljon kuullu sen olevan vaan panonhakupaikka.

CougarWoman
CougarWoman

Joo olen kuullut samaa ja nyt ihan omatoimisesti kokenutkin :D No onneksi sieltä löytyi se yksi helmi, jonka kanssa voi oikeasti puhuakin. Oli muuten joukon ainoa, joka ei ole syntyperäisesti täältä - lieneekö sattumaa vai kulttuurierojuttu? Joka tapauksessa tykkään. :)

Torey
Näissä neliöissä

Mun siskoni lähettää mulle välillä kuvia keskustelujen avauksista, joihin se on törmännyt. On kysytty rintojen kokoa, tykkääkö ottaa suihin, onko anaaliseksi ok, tai perus saisko seksiä tänä iltana. Voi haloo, miehet menkää pornosivuille tai seksinostosivuille, jos edes perus keskustelu ei suju! :D 

CougarWoman
CougarWoman

:O ei mulla onneksi ole noin törkeitä sattunut, huh huh! Jaksaa vaan ihmetyttää että keihin tuommoinen taktiikka oikein puree.

NotCredibleDates

Tää oli meikäläiselle päivittäistä ja jos en innostunut kutsuttiin frigidiksi ja naiseksi joka ei osaa nauttia seksuaalisuudestaan :D

Torey
Näissä neliöissä

Sitä me mun siskonkin kanssa ollaan mietitty! :D Siis vaikka nainenkin ois hakemassa pelkkää petikaveria, niin tuskin se lähtee äijän matkaan joka kyselee ekana tollasia. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

pikemminkin sanoisin, että miehet, LOPETTAKAA pornosivustoilla käyminen jos ette osaa enää keskustella normaalisti. Ei se hyvää tee.

NotCredibleDates

Joo siis itelläkin oli jakso, että käytin tinderiä vain ja ainoastaan seksiseuran hakuun. Toimi tietty paremmin tolloin kun nyt, mutta en mä siltikään lämmennyt niille kavereille, jotka ensimmäisenä alkavat kyselemään sun alapäänkarvoituksen tasosta tai otatko takaapäin. Siis kyllä joku respect on kiva olla ja eka jutella jotain hauskoja, saada se kipinä vähän kohoamaan..

Hämmästys :O (Ei varmistettu)

Eihän Tinder tai mikään muukaan tekeminen suruaikaa katkaise. Se kestää niin kauan kun kestää, eikä mikään tekeminen sitä poista (mikä olisikin monesti helpottavaa). Eikä tietääkseni suruajalle ole säädetty käyttäytymissääntöjä, joiden noudattamista ympäristön pitäisi valvoa. Siitä on jo useita kymmeniä vuosia, kun näin on toimittu.

Naislaif
Naislaif

Olen Tindersin suhteen kokematon. Nettideittailussa kokemsuta enemmän ja olen nyt naimisissa sen ansiosta.

Sisältöä, ajatuksia ja pohdintaa, niitä lienee tarvitse jokainen ja kiirettömyyttä myös. 

Ulkona on kevät ja se tuoksuu hyvälle, ainakin välillä...

Aijettä, Tinder. Siinä valinta ihmisille, joilta puuttuu ongelmat elämästä <3 Matchasin vahingossa yhden uuvatin uudestaan ja kävin saman typerän keskustelun uudestaan. Poistin hänet.

Mutta! Kävin eilen Tinder-deiteillä ja ne päättyivät lupaukseen seksistä.

Fuck you avioliitto!

 

 

Pahoitteluni leskeytymisen johdosta, mutta vielä suuremmat pahoittelut noiden ymmärtämättömien ihmisten osalta. Kyllä "neuvojia" riittää aina joka lähtöön - valitettavasti.

Ja niin hymyilytti, kun vastaavia kokemuksia on itselläkin "keskusteluista" tuolla Tinderissä. Parempia tuttavuuksia olen löytänyt nettideittipalstoilta. Tinderistä toki löytyy seksiä niin halutessa, sen havainnut tässä etenkin, kun sinkkuna olen pitkään jo ollut ja deittaillut lähinnä 20v itseä nuorempia miehiä. Nuoremmissa (fiksuissa) miehissä ei ole mitään vikaa, päinvastoin, mutta noissa hölmöissä keskusteluissa kyllä, koska niitä vain ei jaksa millään. 

Onnea deittailun ihmeelliseen maailmaan :)

Oija (Ei varmistettu)

Oman leskeytymiseni jälkeen tuli valtava tarve saada keskustella sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät tunteneet minua/puolisoani/tilannettamme etukäteen. Omia ajatuksia ja tunteita sai tuuletettua ihan eri tavalla kun ei tarvinnut vetää kaikkea sellaisen mitä-nuo-minulta-odottavat-filtterin läpi. Sanoisin myös kliseisesti, että jos ei ole menettänyt puolisoaan, voi vain summittaisesti arvailla mitä se on. Luulinhan minä itsekin etukäteen, että istun kotona itkemässä ensimmäisen vuoden, vähintään. En arvannut, että kuolleelle puolisolle voi olla jopa helvetin vihainen. Oma puolisoni kuoli pitkään ja vaikeaan sairauteen, joten olin osittain myös helpottunut. Järkyttävää, eikö.

Puolitoista kuukautta kuolemasta olin ensimmäisen kerran viikonloppukylässä miehen luona, jonka kanssa lopulta päädyimme suhteeseen vuodeksi. Tämä mies oli oikea taivaan lahja - sain puhua, itkeä tai vain elää ja hän hyväksyi kaiken. Oli todella tärkeä huomata, että vaikka puolisoni (ja hänen mukanaan unelma tulevaisuudestani) kuoli, minä jatkan elämää. Eikä ole ollut päivääkään, etten surisi puolisoani ja elämää, jota meillä ei enää ole yhdessä.

CougarWoman
CougarWoman

Joo ja siis onko_nyt_ihan_kamalaa jos en jaksaisi puhua koko aiheesta 24/7? Mua alkaa jo oikeasti vähän väsyttää kun kaikki on koko ajan kyselemässä että miten menee ja miten jaksat ja voi-voi kun on hirveetä. o_0 Kyllä minäkin tietysti suren - se tulee semmoisina aaltoina - mutta ei minun suruni määritä minua sataprosenttisesti ihmisenä. Olen niin paljon muutakin kuin suruni. 

Tämä mun Tinder-tuttavuus on siinä mielessä hyvä keskustelukumppani, että hän on itsekin kokenut läheisen menetyksen (itseasiassa useammankin lyhyen ajan sisällä). Hän tietää, että yhtä tärkeää kuin käsitellä sitä surua on myös tosiaan jatkaa elämää. Että voi keskustella kepeitä ja heittää tyhmää läppää, vaikka se "suruaika" (tyhmä sana, ikäänkuin se joskus loppuisi kun aika on täynnä) on edelleenkin päällä. 

Mariam B (Ei varmistettu) https://moriem-b.blogspot.com/

Mä en ole vieläkään koskaan ollut Tinderissä. Ehkä tilanne muuttuu sitten kun ei ehditä tavata miehiä baareissa ja muissa paikoissa (ja jos joskus ylipäätään sinkkuunnun). Ahdistaa vain tuo kuviin perustuminen, useat miehet eivät ensinnäkään osaa ottaa itsestään kuvia tai olla eduksi muiden ottamissa otoksissa. Ja sekin ahdistaa jos on liian hyviä kuvia :D

CougarWoman
CougarWoman

En itseasiassa suosittele Tinderiä kenellekään :D Onneksi löysin sieltä tsägällä sen yhden helmen melko heti, siihen sitten jämähdinkin. :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.