Kelvoton nainen?

CougarWoman

Edellisessä postauksessani kerroin onnellisena siitä, miten olen vihdoinkin löytänyt kauan hakemani suunnan elämälleni ja sille palolle, joka roihuaa sisälläni pyytäen antamaan konkreettista apua sitä tarvitseville ihmisille.

Joskus apu voi olla taloudellista, ja joskus se on paikan päälle menemistä ja läsnäolollaan vaikuttamista ja edustamista. Itse haluan tehdä molempia.

Enpä osannut arvata, että kommenttikenttään tulvivista kommenteista päätellen minä en ilmeisesti ole seksuaalihistoriani takia kelvollinen auttamaan näitä ihmisiä; koska minulla on avoin suhde, ja koska olen kerran langennut mieheen Lähi-Idässä, olen automaattisesti huono ja kelvoton ihminen toimimaan yhteisen hyvän edestä ja rauhan puolesta. 

En yleensä katso olevani hirveän tilivelvollinen selittämään motiivejani tai päätöksiäni; tämä blogini kertoo vain yhdestä puolesta persoonaani, mutta minä olen paljon muutakin kuin vain se kiimalimoissa hekumoiva nahkeissa lakanoissa nuoren miehen kanssa pyörijä. Tällä kertaa haluan kuitenkin tarttua asiaan, sillä enemmän kuin ärsyynnyin, ennen kaikkea huolestuin.

Vähän samalla tapaa kuin se perjantai-iltana baarissa perseet vetävä istuva naispappikin, tai se alakoulun naisopettaja, joka lähtee viikonloppuna Tukholmanristeilylle ja panee randomia villisti niin meno- kuin tulomatkallakin (molemmat esimerkkejä tuttavapiiristäni), vain palatakseen hoitamaan työnsä eettisesti moitteettomasti, minäkin olen täysin kykenevä tekemään moraalisia ja eettisiä päätöksiä. Minulla on vahva työetiikka, enkä todellakaan esimerkiksi toimiessani kauppaopiston tai lukion sijaisopettajana koskaan ns. syönyt kuormasta.

Se, että viime reissulla, jonne siis lähdin yksityishenkilönä avustamaan paikallista organisaatiota omalla kustannuksellani, satuin rakastumaan paikalliseen mieheen ja harrastamaan seksiä tämän kanssa, ei millään lailla kerro mitään minun koko persoonastani, ammatillisesta pätevyydestäni tai kyvystäni erottaa moraalisesti oikea ja väärä. Se ei myöskään kerro mitään siitä, miten tulen seuraavalla reissullani käyttäytymään. Jos pääsen valintaprosessista läpi, tulen edustamaan kansainvälistä organisaatiota heidän virallisessa univormussaan. Tulen pistämään päivittäin oman henkeni alttiiksi avustaessani paikallisia läsnäolollani.

Se, että minulle tullaan sanomaan anonyymisti, että en ole kelvollinen tähän tehtävään, on jo ajatustasolla niin absurdi, että naurattaa. Se on myös ennen kaikkea kategorista slut-shamingia.

Lähdetäänpä ruotimaan kommentteja (kommentoijan nimimerkki suluissa).

"Puuma on menossa auttamaan Lähi-Itään paikallisia ihmisiä, eikä hänen ja miehensä välinen vapaasuhde liity millään tavalla, siihen että pystyykö hän auttamaan paikallisia ihmisiä. Vaikka Puumalla olisi rakastajia Lähi-Idässä, ei se tee hänen avustustyöstään yhtään moraalisesti huonompaa." (Annakka)

Olen tästä siinä mielessä samaa mieltä, että tämä ei ole vaakakuppitilanne, jossa “paha” saman tien mitätöi “hyvän”. Auttaminen on auttamista. Toisaalta taas en edes kuvittelisi likaavani tosiaan kansainvälisesti tunnetun ihmisoikeusorganisaation mainetta nusauttelemalla paikallisia, parhaimmassa tapauksessa vielä univormu päällä. En edustaisi siellä itseäni kuten viime kerralla, vaan organisaatiota. En minä nai työkavereitani tai asiakkaitanikaan nykyisessä työssäni.

Näen tulevan vapaaehtoistyön siten, että jokainen paikallinen on tavallaan asiakkaani. Viimeksi näin ei ollut, ja itseasiassa ihminen, johon minulla oli suhde, oli itsekin länsimaalaistunut Euroopassa tapahtuneiden yliopisto-opintojensa aikana; ja ei, en kertonut tätä hänestä kertovassa postauksessani. Saattaa tulla yllätyksenä, mutta blogini ei ole sataprosenttinen raportti elämästäni – eikä kenenkään muunkaan elämästä. Jätän pois yksityiskohtia ja henkilön taustoja; joskus, koska en katso sen olevan olennaista, ja joskus henkilön anonymiteetin suojaamisen takia.

"Avustustyö Lähi-Idässä ja naimisissa olevan naisen avioliiton ulkopuolinen suhde paikallisen miehen kanssa ei ehkä kuulosta moraalittomalta länsimaisen, itsenäisen naisen korvaan. MUTTA kyse ei olekaan meidän moraalisäännöistä vaan heidän. Että kyllä joo tekee hänestä huonompaa.
Avustusjärjestön rekryssä voisi tietty olla rehellinen ja kertoa vähän menneistä suhteistaan. Veikkaan että valinta osuisi johonkin toiseen henkilöön." (Whaat?!)

Kerroitko sinä viime työhaastattelussasi koko seksuaalihistoriasi, valotitko alkoholinkäyttöäsi tai sitä yläasteen kokeiluvaihetta, kun omppupomppuhuppelissa päädyit suutelemaan samaa sukupuolta olevaa luokkakaveriasi? Luuletko että se, että minulla on avioliiton ulkopuolisia suhteita, koska elän avoimessa suhteessa, painaa vaakakupissa enemmän kuin se, että minulla on jo kokemusta konfliktitilanteista ja osaan jo kommunikoida paikallisten kanssa heidän omalla murteellaan? 

Jos olisin erittäin anti-islam tai ryyppäisin päivittäin, okei. Sillä saattaisi olla merkitystä toiminnalleni paikan päällä. Parisuhdestatukseni tai seksuaalihistoriani ei sen sijaan vaikuta minun kykyyni hoitaa hommani; ihan samalla tavalla kuin se ei vaikuta naispapin tai naisopettajankaan kykyyn hoitaa omansa.

"Sehän on hienoa. Minulla on Planin kautta kummilapsi, käyn viikottain lukemassa sanomalehtiä vanhainkodissa ja lisäksi lahjoitan Helsinki Missiolle kuukausittain. Osallistun rahallisesti, kun aikaa ei ole. Mutta hyväntekijän tulee käyttäytyä sääntöjen mukaan. En minäkään harrasta seksiä vanhusten kanssa. Ja jos harrastaisin, luulen että järjestöni ei haluaisi minua enää lukurinkiin. Säännöt. Ja niiden rikkominen tässä häiritsee." (Voi Coug)

Ihanaa, että olet mukana tekemässä hyvää!

Tässä kommentissa minusta oli mielenkiintoista lähinnä se, että minut nähdään ilmeisesti kategorisesti seksuaalisesti täysin impulssien varassa toimivana tyyppinä, joka ajattelee pillullaan aivojensa asemesta; minun oletetaan rikkovan ihmisoikeusjärjestön sääntöjä, vaikka minua ei vielä edes ole valittu koko tehtävään. Toki olen seksuaalisesti impulsiivinen, mutta olen paljon muutakin. 

Siellä paikan päällä voi sitten kikasautella muutamaa teiniä ja jälkikäteen tuntea olevansa hyväntekijä. -- Mua ällöttää ajatus siitä että menet sinne hyvän järjestön nimissä ja sitten käyttäydyt sopimattomasti. Se vesittää kaiken sen järjestöjen pohjatyön mitä siellä on tehty vuosia! (Anon 123)

Tässä pistetään vielä isompi vaihde silmään. Pilaan kuvitellulla (!) sopimattomalla käytökselläni koko järjestön vuosia kestäneen pohjatyön! Koko järjestö romahtaa! Aiheutan varmasti samalla myös lisäkonflikteja, diplomaattisia kahakoita ja aloitan ohimennen myös pari uutta sotaa. Kannattaakin olla pöyristynyt – varmuuden vuoksi jo etukäteen.

Mutta se, että lähdet Lähi-Itään sekoilemaan eri miesten kanssa ja leikkimään rauhantarkkailijaa, kuulostaa tosi pelottavalta sinun taustallasi. Aloita mielummin vaikka laskuvarjohyppyharrastus tai mikä olisi vielä extremimpää:auta kotimaassa olevia vähävaraisia tai sairaita, vanhuksia. Tai jos haluat äärikokemuksen, hanki lapsi. (Pelottavaa)

Okei, tälle nauroin jo ääneen. Minun ei seksuaalihistoriani ja parisuhdestatukseni perusteella tulisi lähteä “leikkimään rauhantarkkailijaa” – sen sijaan lapsen hankkiminen olisi täysin hyväksyttävää.

Päädyin kirjoittamaan tämän postauksen – en niinkään selitelläkseni motiivejani, vaan muistuttaakseni siitä, että me bloggaajat ollaan ihmisinä paljon muutakin kuin blogimme aihepiiri. Tiedän edelleen itse oman motivaationi haluuni lähteä Lähi-Itään, ja sillä ei todellakaan ole mitään tekemistä seksuaalisuuteni kanssa.

Lisäksi on mielestäni tärkeää ihan erikseen korostaa sitä, miten helposti me ihmiset nykyään tuomitsemme toisia ihmisiä; netti on antanut oivat välineet huudella takavasemmalta taustoihin sen enempää perehtymättä, ihmistä sen enemmän tuntematta.

Ja vielä se feministinen näkökulma, jonka takia itseasiassa tein lopullisen päätöksen kirjoittaa tämän postauksen; onko todellakin niin, että seksuaalisuuttaan vapaasti toteuttava nainen ei ole vielä tänä päivänäkään kelvollinen osallistumaan yhteisen hyvän tekemiseen - vaikkapa ihmisoikeuksien turvaamiseen?  

Kommentit

karoliin (Ei varmistettu)

Aivan huipputeksti, Puumis! Kiitos.

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos itsellesi tästä kommentista! 

Tepita
Outlandish

WORD!

Oot ihan mahtava, tykkään sun asenteesta ja kiitos tästä postauksesta, ihan super :) On se kumma, että edes naisten mielestä nainen ei voi harrastaa irtosuhteita ja olla samaan aikaan kunniallinen kansalainen.... Todellakin huolestuttavaa.

Jos pääset hakuprosessista läpi niin rekkalastillinen onnea matkaan! 

CougarWoman
CougarWoman

Joo, ajattelin itse samaa. Toisaalta, eihän me voida tietää, ovatko kaikki kommentoijat naisia... ;) 

Kiitos <3 

AH (Ei varmistettu)

Nyt vois ottaa huomioon sen, että blogissasi sulla on ollut suunnilleen yksi rooli, mitä olet tuonut julki. Ja viihteenähän sitä luetaan. Ei iso osa lukijoista ole edes kiinnostunut sun elämästä muuten kun tätä kautta. Että sikäli reaktiota voi pitää jollain tavalla ymmärrettävänä, vaikkei loppuun asti ajateltuna. Sitä taustaa vasten sun ei ehkä kannata niin välittää tuollaisista heitoista, jotka kylläkin mun korvaan kuulostaa aika pahoilta. Mene ihmeessä ja tee hyvää! Sille on tarvetta tässä maailmassa.

CougarWoman
CougarWoman

Joo toki - ja tämä "rooli" on ihan tahallaan valittu (koska blogin aihepiiri on...noh, kai lähinnä seksi ja ihmissuhteet). 

Mä en niinkään näistä välitä enää (ainakaan silleen isommassa mittakaavassa, toki omaan persoonaan kohdistuva kritiikki aina vähän kirpaisee, vaikka tietää, ettei oikeasti sellainen persoona olekaan), mutta tosiaan alkoi huolestuttamaan enemmän yleisellä tasolla se, että pysähtyykö ihmiset nykyään enää ajattelemaan ollenkaan, mitä ne screenilleen suoltaa ja kommentteina lähettää. 

Kiitos <3 

Ai että miten jaksaa uudelleen ja uudelleen yllättää tää verenpainetta nostava (anonyymien) mielensäpahoittajien ja kaikkivaltiaiden määrä! Saamasi palaute on tosiaan malliesimerkki siitä, miksi Suomessakin edelleen täytyy tehdä töitä tasa-arvon ja asenteiden eteen - kenellä muka tulisi mieleen moralisoida miestä samasta asiasta. Ja miten idioottimaista on olettaa, että blogisi on 100% rehellinen ja avoin läpileikkaus koko elämästäsi, viihdettähän tämä on (kiitos muuten siitä, mahtava blogi, jonka postauksia odotan aina innolla).  Kaikenkaikkiaan toivon että noin kapeakatseiset ja muutenkin ahdasmieliset slut-sheimaajat ymmärtävät jatkossa pitää päänsä kiinni vaikka olisi kuinka anonyymi kanava. 
Onnea hakuprosessiin!:)

CougarWoman
CougarWoman

Saamasi palaute on tosiaan malliesimerkki siitä, miksi Suomessakin edelleen täytyy tehdä töitä tasa-arvon ja asenteiden eteen - kenellä muka tulisi mieleen moralisoida miestä samasta asiasta.

Tämä. Just tämä on se syy, miksi päätin kirjoittaa tästä silläkin uhalla, että menee taas jonkun mielestä "vinkumiseksi kun bloggaaja mielensä pahoitti". :D 

Kiitos sinulle myös! <3 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Nämähän ovat mielikuvitusta kaikki tarinat, mutta tosiaanko luulette, ettei miestä moralisoitaisi vastaavasta toiminnasta?

Miettikääpä parisuhteessa oleva mies, joka käy panemassa naapuriperheen tyttöä. Kiinnostuu pelkistä nuorista tytöistä/naisista, vaikka itsellä alkaa jo ikää olla. Asuu "avoimessa" suhteessa, jossa nainen kärsii alapäänsä kuivuudesta. Sopii maahanmuuttajatyttöjen kanssa hotelliviikonloppuja Helsinkiin, jossa panee tyttöä 28 kertaa vierailun aikana rakastuneena hotellihuoneessa. Lisäksi julkaisee näistä tapahtumista tarinoita netissä, ja kertoo kuinka nautinnollista on ollut.

Eikö tosiaan kukaan nainen näkisi tuollaisen miehen käytöksessä mitään moralisoitavaa?

sashay (Ei varmistettu)

Mua on huvittanu tää sama asia :D Jos joku nelikymppinen hyvin toimeentuleva, naimisissa oleva mies kirjoittelisi blogia missä suuressa osassa on eroottiset viestittelyt parikymppisten varattomien neitsyiden kanssa, joiden vartaloita kuvaillaan "jumalaisiksi" ja joille annetaan sellasia eksoottisia lempinimiä kuin CaramelCandy niin luulen että monikin feministibloggaaja sauhuaisi kommenttikentässä :D Kaksinaismoralismi on oikea ongelma, mutta se toimii molempiin suuntiin. Enkä nyt tällä tarkoita, että kommenttikentässä sauhuaminen olisi järkevää puuhaa ylipäänsä.

Ihan tosissanneko luulette, että miehet saa seksisuhteistaan saman määrän paskaa niskaansa kuin naiset? :D uskon että miestäkin moralisoitaisiin, mutta en tiedä missä maailmassa elätte, jos ette lainkaan tunnista tätä slut sheimausta. 

Jos ei ajatella tasa-arvokysymystä, niin sekin on naurettavaa, että hlö tuomitaan seksielämänsä perusteella epäkelvoksi avustustyöhön. 

jaded (Ei varmistettu)

Tässä sitten miesnäkökulmaa (ja en toki jaksanut lukea koko blogijuttua tai mistä tuo sai alkunsa; sekavaa tajunnan?virtaa):

"YK on syyttänyt rauhanturvaajia ja siviilihenkilökuntaa raiskauksista, pedofiliasta ja lasten houkuttelemisesta seksiin ruuan tai rahan avulla Kongon demokraattisessa tasavallassa. Pienempimuotoista seksuaalista hyväksikäyttöä on havaittu myös muualla."

Toki keski-ikäiset naiset saa ja tasa-arvon nimissä pitääkin. Sitä vaan jaksaa ihmetellä, että vieläkin ollaan sitä mieltä, ettei ole tasa-arvoa jne. Siellä Marokossa vai missä vtussa (anteeksi ranskankielinen lainaus) sitä onneksi on. Ja jos miehet pitäisi samanmoista lokia, oli se heti täyttä paskaa ja paha mies. Näin se tasa-arvo toimii. Ja olen varmaan tiukkapipoinen, kun mulla ei ole kaverina bilsanmaikkaa joka käy ruotsissa... Summasummaarum, hieno juttu, saa vanhankin tolaltaan!

tinndy

Aaaargh mitä käsittämätöntä paskaa! Alan uskoa siihen teoriaan, että vain viidesosa ihmisistä kehittyy elämänsä aikana periaatteellisen moraalin tasolle. Mutta antoisaa vapaaehtoismissiota kaikesta huolimatta! :)

CougarWoman
CougarWoman

Hehe :D

Kiitos! <3 

Sinkkis (Ei varmistettu) http://sinkkulaiffii.wordpress.com/

Ei saatana.
Mulla on just muutenkin ämpäri täynnä ihmisiä, jotka kokee olevansa muita parempia ja pönkittää omaa egoaan muita tuomitsemalla/haukkumalla/lyttäämällä, joten en kyllä pystyny nyt lukemaan noita kaikkia kommentteja. Helvetti. Kai ne saa jonku ilmotuksen, jos niiden kommenttia kommentoi, että voin käydä tylyttämässä niitä myöhemmin, kun vaan pystyn vielä niiden sanoihin palaamaan??

CougarWoman
CougarWoman

Joo sama...

Mä en itseasiassa edes tiedä miten niistä ilmoitetaan jos ei ole rekisteröitynyt käyttäjä - mä saan tietysti kaikki ilmot kun omalla nimelläni (!!) huutelen. 

Mutta tylytystäsi odotellen!! :D 

NotCredibleDates

No siis kyllä sun nyt vaan pitäs myötää vihdoin ja viimein kaikille, että tosiaan kaikki eteentulevat miehet viet sänkyyn ja muutenkin lähi-itään menossa avustushommia tekemään vaan ja ainoastaan sen takia, että haluat uutta tuoretta ja käyttämätöntä munaa. Eihän sulla missään nimessä voisi olla mitenkään muunlaisia motiiveja kun kerran katsoo sun seksuaalihistoriaa, ei vaan ole mahdollista :D

CougarWoman
CougarWoman

No sviddu kun en tätä ite ole aikaisemmin tajunnut! Sitä munaahan ei saa yhtään helpommin lähempää ja vähemmän henkensä uhalla :D 

P.S. Totaalirepesin xD

NotCredibleDates

No eihän saa kun kato oot jo kolunnut kaikki miehet kotimaassa läpitte ;) Pakko siirtyä suuremmille vesille lol

Pp (Ei varmistettu)

Repesin tässä: "Tässä pistetään vielä isompi vaihde silmään. Pilaan kuvitellulla (!) sopimattomalla käytökselläni koko järjestön vuosia kestäneen pohjatyön! Koko järjestö romahtaa! Aiheutan varmasti samalla myös lisäkonflikteja, diplomaattisia kahakoita ja aloitan ohimennen myös pari uutta sotaa. Kannattaakin olla pöyristynyt – varmuuden vuoksi jo etukäteen."

Mutta joo, ihminen on ihmeellinen ja ihmeelisellä logiikalla varustettuja nämä sinua palautteella lähestyneet. Huhhuh.

Nostan hattua aikomuksillesi, ei minusta olisi lähtemään konfliktialueelle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Uskooko joku vielä todellakin että tää blogi on muuta kun kirjoittajan mielikuvitusta ja toiveunta...:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei usko. Onhan tämä nyt ihan selkeästi mielikuvitusblogi, jolla kalastellaan lukijoita. Sivussa vähän mainostellaan tuotteita, jos tilaisuus tulee.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuota noin. Mä ajattelen just päinvastoin, että kuka tällaisia jaksaisi ja pystyisi KEKSIMÄÄN? Lol. Ja miksi? :D

Emmakko (Ei varmistettu)

Monille tuntuu olevan vaikeaa tajuta, ettei seksuaalinen aktiivisuus ja avoimuus estä rationaalista ajattelua. Ehkä se on kylmän ja protestanttisen Pohjolan oire - esimerkiksi Ranskassa seksuaalinen aktiivisuus tuntuu äänestäjien mielikuvissa kulkevan käsi kädessä vaikutusvallan ja päätöksentekokyvyn kanssa. Joka tapauksessa, mene ja tee unelmiesi duunia, ihastu jos ihastuttaa ja nauti kokemuksesta!

Sivusta huikkaaja (Ei varmistettu)

Hei! Lähi-itä kirjoitetaan Lähi-itä (ja Kaukoitä on Kaukoitä). Ei mulla muuta. Voikaa hyvin, kaikki.

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos! :D Nyt kun sanot, niin onhan tuo loogista. Eihän Lähi-itä ole maa o_O

Hah hah haa kun naurattaa (Ei varmistettu)

Menikö ihon alle vai?
Hyvä, hyvä.
Minä vaarannan henkeni. Minä. Minä. Minä.
Minä autan. Minä olen kerran langennut paikalliseen mieheen. Ensimmäisen ja ainoan hyväntekeväisyysreissun aikana.
Keep Up the track record, Gurl!
Mene ihmeessä sinne. Toivon että hyväntekeväisyystesi jää oikeasti sille tarkoitetulle tasolle. Ettet vaan lankea, niin kuin viimeksi.
Univormussa tai ei.
Edelleen naurattaa tämä holier than thou- ajatus. But live it and love it, won't ya!

CougarWoman
CougarWoman

Huomenta! Ei mennyt, ja postauksen motiivi aukeaa sisälukutaitoisille. :)

Totta kai minä. Blogi kertoo minusta. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Haha :D mahtavaa tekstiä."Puumis"on kyllä jo naurettava omassa tekopyhyydessään ja juuri tuo omahyväisyys on se mikä varmasti nostaa monen lukijan niskakarvat pystyyn...ja tuo yrittäkääpä olla eri mieltä niin tekstiä alkaa tulla...ja sitten ollaan taas maailman parhaimpia hyväntekijöitä olevinaan.

CougarWoman
CougarWoman

Edelleen, EOPL. ;)

CougarWoman
CougarWoman

Heh, joo - koirat haukkuu ja karavaani kulkee.. :D

No toki ovat. Interwebskin ihmemaailmassa jokainen on asiantuntija! ;)

Nörttityttö (Ei varmistettu)

Voiko vanhempi henkilö käydä lukemassa vanhainkodissa lehteä, jos hänen puolisonsakin on vanhus ja he harrastavat kotona seksiä?

Naislaif
Naislaif

On kummallista, että vain tietynlaiset ihmiset tuntuvat olevan oikeutettuja ja sopivia tekemään hyvää. Ihan tarkkaa täsmennystä esim. sopivasta iästä ja yhteiskuntaluokasta en ole vielä saanut. Onneton on se, joka sellaisen yrittää laatia, sillä ei osu varmasti oikeaan. 

Hyvää voi tehdä myös väärin. Näin tapahtuu silloin, kun autetaan kuulijan mielestä väärää ihmistä, väärä koiraa, väärää hyväntekeväisyysjärejstöä. Ei tunnu löytyvän oikea kohdetta, jolle hyvän tekeminen olisi aukottomasti hyvä kaikkien mielestä. Opin tämän silloin, kun lahjoitin silmälasini hyväntekeväisyyten, olin roisto, idiootti ja sinisilmäinen. Erään mielestä silmälasit olisi pitänyt mielummin heittää roskiin. Vapaaehtoistyöni kohde on vanhus, ihana sellainen, mutta sitten kysytään, että miksen ole vapaahetoisena jollekin muulle? 

Pahinta on hyväntekijä, joka kuitenkin kuvittelee olevansa jotakin ja ehkä jopa parempi kuin muut, epäilyttävää on...

Jatka sinä ihana juuri tuollaisena kuin olet ja tee hyvää itsellesi ja muille <3

CougarWoman
CougarWoman

Tuo silmälasijuttu...uskomatonta. Mikäköhän logiikka olisi ollut tuon roskiinheittämisen taustalla? Ei voi kun suu auki taivastella joskus maailman menoa. 

Kiitos, sinä myös <3 

Vaimoke (Ei varmistettu)

Aivan käsittämätöntä.

Harvoin tulee Raamattua lainattua, mut välillä tekee niin mieli huutaa vaan, et heittäköön synnitön sen ensimmäisen kiven. Moniko kivi lentäisi kun ihan oikeasti asioita katsottaisiin? On vaan niin helppo pönkittää omaa egoa lyttäämällä muita.

Ihanaa vaan, kun saa kuull kirjoittajasta muitakin juttuja, tyhjän huutelijat kun eivät uskalla tehdä samaa.

U go girl! (Vai olinko nyt sovinistinen, kun korostin sukupuolta ja vielä tytöttelin? *hmmm*)

CougarWoman
CougarWoman

Tässä on tietysti taustalla se, että minua saa (yrittää) lytätä, itsehän olen osani valinnut kun kerran nettiin kirjoittelen. ;) 

Hehe, tässä iässä kuule tytöttely otetaan ihan kohteliaisuutena! :D 

Pomden (Ei varmistettu)

Siis, jestas sentään, aikuiset ihmiset. Puumis kirjoitat hyvästä asiasta ja oonkin jo, 3 vuotta(?) seurannut sun blogia aktiivisesti pelkästään jo kirjoitustyylin takia. Oot avoin, rehellinen ja annat sellaista näkökulmaa, mitä monet eivät anna. Se että uskallat puhua ääneen tästäkin asiasta tekee susta vain mielenkiintoisemman. En kykene ymmärtämään näitä slutshaming kommentteja tai ylipäätään kenenkään tuomitsemista erilaisen elämäntavan vuoksi. Puuh, en osaa edes pukea sanoiksi tätä joidenkin ihmisten typeryyttä! Mut hei, toivottavasti pääset Puumis työhön joka sykähdyttää! :)

Monokkeli (Ei varmistettu)

Ymmärrän kommenttien antajia siinä mielessä, että on hyvin vaikeaa nähdä oman elämänpiirinsä ulkopuolelle. Mielestäni on ihailtavaa, että haluat lähteä auttamaan "omalla kustannuksella" sinne missä apua tarvitaan.
Ilkeät kommentit kertovat enemmän näiden ihmisten suppeista elämänpiireistä, joissa vuoden skandaali on naapurin Pirjon kännipusu pikkujouluissa entisen heilan kanssa. "Ai että se Pirjo kehtasi!!!" - on hyvä jauhaa vielä juhannuksena.
You rock girl! Mikään ei ärsytä arvostelijoita enemmän kun oman intuition toteuttaminen. :)

Manh (Ei varmistettu)

Miten suhun saa yhteyttä olis asiaa!!

Lucifer (Ei varmistettu)

Hah hah. Taas joku "trendikäs" suominäätä kuvittelee olevansa oman elämänsä Carrie Bradshaw.
Mutta fiktiotahan sä oletkin, jonka viihdearvo on 0, roskaa. Banaalia tekstiä, jonka joku typerys sitten ottaa tosissaan huoraamisensa ja pettämisensä tueksi. Leikit vaarallisilla ajatuksilla.

CougarWoman
CougarWoman

Klikkasitpa kuitenkin lukemaan! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis mitä mä just luin?????
Aivan kertakaikkisen uskomatonta!
Mistä näitä nettikommentaattoreita oikein sikiää??

Mee ja tee hyvin! &lt;3 Toivottavasti pääset lähtemään: Sinulla on paljon annettavaa ja aito auttamisen halu!

Ole hyvä (Ei varmistettu)

Vitun huora, tapa ittes.

CougarWoman
CougarWoman

Halusin vastata tähän kommenttiin, mutta tajusin, että en keksinyt mitään, joka ei olisi sisältänyt sanontaa "isäs oli ku sua teki ja äitis on vieläki".

Ja sitten muistin että mähän en ole enää ala-asteella. 

Lionsteachme (Ei varmistettu)

En ole ennen kommentoinut ja olen satunnainen lukija. Luin kuitenkin pöyristyksissä muutama päivä sitten viime postauksen kommentteja enkä voinut käsittää mitä aivopieruja sieltä sinulle suollettiin.

Aivan täydellinen vastaus sinulta ja hyvin feministinen kannanotto. Törmään miesvaltaisella usein siihen että raikuliluonteeni ja huonon huumorintajuni perusteella minunkin oletetaan menevän usein pillu edellä. Se ei ole totta ja avoin luonteeni ei tee minusta yhtään epäammattitaitoisempaa.

Toivottavasti meidän kaltaiset ihmiset tulevat viemään naisten seksuaalikeskustelua eteenpäin ja joskus tulevaisuudessa ei tarvitse enää miettiä sitä millainen nainen pitäisi yhden muotin mallilla olla. Minulla sattuu olemaan naisen elimet ja hormoonit mutta yksilöllisyyteni tulee jostain ihan muista jutuista. Eikä minua yhtään hävetä tuoda sitä esiin ihmisille vaan viihdyn nahassani joka usein tekee toisten mielessä hieman epätavallisempia ratkaisuja kuin toiset. Jokaiselle jotain.

Ihana kuulla uudesta vaiheesta elämässäsi ja tsemppiä hakuvaiheisiin!

Ps. Meinasin kuolla nauruun tuossa työhaastattelukohdassa :D

CougarWoman
CougarWoman

Kiva, että tulit nyt kommentoimaan! <3 

Mun mielestä on aika jännä huomata, miten paljon slut shamingia edelleenkin esiintyy, ja tässä keskustelussa kiinnitin myös huomiota vastapalloon "mutta mitä jos kyseessä olisi nelikymppinen mies..jne". (Siitä myös täällä, ks. kommenttikenttä. Tuolla myös menee homman feministinen aspekti aika hyvin ohi.) 

No, jos kyseessä olisikin nelikymppinen mies, ei sitä mun mielestä saisi tuomita yhtään sen kiivaammin, enkä usko että kukaan, joka tavallaan hyväksyy tai ainakin ymmärtää suhderakennettani, tuomitsisi sitä nelikymppistä miestäkään sen enempää kuin muakaan. 

Ainut vaan, että tähän on päinvastaisessa asetelmassa jo ns. totuttu - vanhempi mies ja nuori nainen on jo sen verran normatiivista, että siitä kirjoittaminen tuskin herättäisi tunteita suuntaan tahi toiseen; kommenteista päätellen näin ei vielä ole, kun asetelma on näin päin. Ja tämän takia näistä jutuista pitää keskustella ja niistä pitää puhua. On mielenkiintoista, miten nainen voidaan näköjään vieläkin tuomita seksuaalisuutensa takia; että se seksuaalisuus tosiaan heijastetaan koko persoonaan.

Joo toi työhaastattelukohta oli kyllä niin absurdi! :D Täytyy muistaa seuraavassa haastattelussa ihan oma-aloitteisesti ottaa puheeksi oma seksuaalihistoria, ihan vaan varmuuden vuoksi..? 

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Horo on horo vaikka voissa paistais

CougarWoman
CougarWoman

Ja apina on apina vaikka sille laittais puvun päälle

Vierailija (Ei varmistettu)

Et oo tainu saada munaa vähään aikaan kun oot kun perseeseen ammuttu karhu.Kyllä se suu tukkeutuu kun saat kunnolla munaa suuhun.oot ämmä yhtä ruma kun kirjoituksesi täällä.

CougarWoman
CougarWoman

:D Onneksi sinä kommenttisi perusteella tunnut olevan maailman positiivisin ihminen! :D 

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.