Ketä ihailen?

Toimitus/Trendi haastoi kertomaan, ketä ihailen. Haaste pulpahti eetteriin jo perjantaina, ja olen siitä asti sitä miettinyt ja ihan kunnolla päätäni vaivannut. En itseasiassa juurikaan omista esikuvia, oli ensimmäinen ajatukseni. En ihaile Äiti Teresaa tai Gandhia, Nelson Mandelaa tai Jeesusta – vaikka jokaisella heistä on ollut suuri vaikutus ihmiskuntaan. En myöskään ihaile filmitähtiä tai reality showien julkisuudenkipeitä puolijulkkiksia; en kirjailijoita, huippu-urheilijoita tai astronautteja. Enkä omaa äitiänikään.

Sitten vihdoin eilen nukkumaanmenoaikaan vastaus tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta (alkoholilla ei ollut osuutta asiaan). Pam.

Patsy Stone.

Joanna Lumleyn loistavasti tulkitsema Absolutely Fabulous – sarjan toinen päätähti. Moraaliton, narsistinen, tunteeton ja kylmä nymfomaani, joka on “syönyt kahdesti sitten vuoden 1973”; entinen Bond-tyttö (joskin ko. Bond-rainat lienevät K18-osastoa: “Bond meets black Emmanuelle”, “Boldfinger” ja “The Man with Thunder Balls”), pehmopornoleffan “Booberella” päätähti. Työtitteli: fashion director. Hyvin palkattu epätyö, joka sisältää yhden vartin kokouksen vuodessa. Muu aika menee hummailuun. Kelpaisi minullekin.

Jatkuvia bileitä, Stolichnaya-vodkaa, Bollinger-shampanjaa (Stoli Bolli darling!), tupakkaa ketjussa. Pysyvästi iältään omien sanojensa mukaan 39 ja 43 välillä – mutta ei edes itse muista oikeaa ikäänsä.

Absolutely Fabulous –sarja vie takaisin menneisyyteen; aikaan, kun oltiin alle kolmekymppisiä ja parhaan kaverin kanssa lähes työksemme radalla. Olimme molemmat sinkkuja, pokasimme randomeja ja hätisteltyämme ne seuraavana aamuna kämpiltä ulos katsoimme krapulapäissämme AbFabbejä pizzaslicet kädessä, huuhtoen särkylääkkeitä alas Coca-Cola Lightilla. Nauroimme katketaksemme, koska sarjan naiset muistuttivat meitä kun alkudrinkittelimme kotona uusia voimia tulevan illan koitoksiin. Minä olin kaverini mielestä Patsy, vaikka kehonrakenteeni puolesta olisin sopinut paremmin Eddieksi. Sweetie darling!

Yritin väittää vastaan, kunnes huomasin argumentoivani tupakka toisessa ja vodkapullo toisessa kädessä. Yeah. Cheers. Thanks a lot.

Ihan parasta aikaa.

patsy_0.jpg

Patsy: Have you got something I can pee into? I want to do another test.

Eddie: Bloody hell, Patsy! Wash it this time, will you? Anyway, darling, who was it you were with last night?

Patsy: Oh, he was just a windscreen washer I picked up at the traffic lights…

Eddie: Oh.

Patsy: Buns so tight he was bouncing off the walls. 

Kommentit (1)
  1. Voi, minä olen kans ihan true fan! Ja niin ikään Eddie lähempänä omaa peilikuvaa. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *