Lomalomaloma!

Viimeisiä tunteja töissä. Pää on jo kesälomalla, fyysinen osa minusta kökkii vielä toimistolla ja yrittää näyttää blogatessaan siltä, kuin kirjoittaisi asiakkaalle vakavaa ja pitkää sähköpostia. 

Äiti hössää jo mökille tuloamme (heidän mökkinsä on samassa saaressa – kätevää), leipoo pakkaseen kinkku- ja lohipiirakoita sekä pullaa; suunnittelee ruokalistaa niitten sateisten päivien varalle (joita Juha Föhr hiljattain aika monta povasikin), jolloin ei voi vain heittää makkaraa grilliin ja suhauttaa kaljatölkkiä auki kyrsien kypsymistä odotellessa. 

Pakkaan mukaani paljon kirjoja. Aion laiskotella häpeämättömästi ja lukea vaikka kirjan päivässä, jos siltä tuntuu. Aion nukkua myöhään (mikäli lokkien kirkunalta siihen pystyn) ja saunoa, uida, grillata ja purjehtia. Aion onkia mato-ongella laiturilta ihan niin kauan kuin huvittaa, ja pilkkiä silakoita savustuspönttöön. Aion istua joko verannalla tai puutarhakeinussa ja välillä tömistellä jaloillani, jotta enimmät kyyt ja rantakäärmeet tietävät pysyä kaempana. 

Valokuvaaja lähettelee päivittäin kymmeniä viestejä lomansa keskeltä. Lähettelee uusia, juuri ottamiaan luontokuvia, joita salaa käyn ihailemassa isopikselisempinä myös verkkosivuillaan. Kertoo, että hänellä tulee minua ikävä Nettilomani aikana, ja minä ehdotan tuota alkeellisinta kirjallisen mobiiliviestinnän muotoa: tekstiviestejä. Mutta Valokuvaaja sanoo, että minun tulee pitäytyä päätöksessäni heittää kännykkä matkalaukkuun ja onkia se sieltä vasta loman viimeisenä iltana; hän ei halua että vietän lomani koko ajan kännykkääni puolella silmällä kuikuillen. 

”Minä odotan kyllä.”

Valokuvaaja lähettää mustavalkoisen kuvan tämän päivän asustaan. Skinny jeans, isoilla puikoilla kudotun näköinen villatakki, alla vitivalkoinen v-kauluksinen t-paita, jalassa Superstarit ja vasemman käden sormissa huolettomasti puoliksi poltettu savuke. Kiinnitän huomiota peukalosormukseen ja siistiin partaan, joka näyttää siltä, kuin sen kuosiin laittamiseen olisi käytetty enemmän aikaa kuin mitä minä normaalisti käytän hiuksiini.

Kuvassa Valokuvaaja ei katso kameraan, vaan kengänkärkiään kohden, ja näen hänen tummien ripsiensä varjot melkeinpä poskipäillään asti. Tekisi mieleni viedä sormeni hänen tumman pystytukkansa läpi, pörröttää kuvassa näkyvä melankolisuus kaukaisuuteen. 

Valokuvaaja kertoo, että häntä jännittää ja vähän pelottaakin meidän tapaamisemme. Hän on kuulemma introverttiä sorttia, ujokin. Hirveän hermostuttavissa tilanteissa saattaa änkyttääkin; on käynyt sen takia puheterapeutillakin joskus. Siksi hän tarkkaileekin maailmaa mieluummin linssin takaa, kuin sen edessä. Siksi hän vain harvoin katsoo suoraan kameraan. 

Minun sydämeni sulaa Valokuvaajan epävarmuudelle; miehen rehellisyys, herkkyys ja haavoittuvaisuus uppoavat minuun kuin kuuma veitsi voihin. 

”Ja kuitenkin, kun ensi kertaa tapaamme kaupungilla, mun tekee mieli vaan suudella sua. Odotan tapaamistamme niin paljon, että saatan silloin hetkeksi unohtaa olevani ujo.”

happy.gif

 

Kommentit (17)
 1. http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1437356862396.html

  Onkohan tämä se pettäjäsivusto, jota olet käyttänyt? Universumin lakeihin uskovana totean vain, että karma is a bitch. 😀

  1. Heh, ei. Eli ilmeisesti karma ei ole kuitenkaan niin bitch 😉

   1. Paitsi että ko. hakkeriporukka on murtautunut myös erään toisen vastaavanlaisen puljun järjestelmään. Vielä niiden sinunkin nettisivujesi vuoro tulee. 😀

    1. Sitä odotellessa – karavaani kulkee 😉

 2. Toivo Paulinen
  15.7.2015, 12:00

  Kirjoittaja? Haluatko sinä oikeasti Helvetin tuleen? Sillä pettäminen vie sinne. Luukaksen evankeliumi 17:1 ”Ja hän sanoi opetuslapsillensa: “Mahdotonta on, että viettelykset jäisivät tulematta; mutta voi sitä, jonka kautta ne tulevat!” Helvetissä pahat henket polttavat ihmisiä tulessa ja syövät heitä ja laittavat lihakoukkuun. Sinne ei kukaan halua. Usko Kristukseen niin pelastut. Jumala uhrasi oman Poikansa sinun vuoksesi.

  1. Mistä helvetistä sinä nyt oot ittes tänne Lilyyn repiny!

   Omalla tavallani minäkin jonkin sortin suurempaan voimaan uskon, mutta toi raamatun siteeraaminen täällä useammassakin blogissa nyt on jo sit perkele!

   Painu sinne mistä tulitkin!

   1. Toivo Paulinen
    17.7.2015, 21:36

    Pääasiassa joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. Demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa monia sairauksia. Mutta Kristuksen nimessä demoneita karkoitetaan lopullisesti pois, vain usko Kristukseen pelastaa

  2. Piti lukee kolmeen kertaan tää kommentti. Nyt nauran kyyneleet poskilla.

   Mistä näitä tulee? :”D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *