Miten löytää sopiva mies (netistä)

CougarWoman

Nimimerkki -jenni- kysyi täällä seuraavaa:

"Siis nyt munkin on kommentoitava:oletko jotenkin tosi "kaikkiruokainen" vai miten sieltä netistä voi aina löytyä sopiva?! :)"

Heh. Ehei, en todellakaan luullakseni (?) ole kaikkiruokainen; minulla on suhteellisen tiukat valintakriteerit siinä mielessä, että seulon potentiaaliset ehdokkaat aika tarkkaan jo ennen tapaamista.

Kaikki alkaa hyvän ilmoituksen tekemisestä. Siinä kannattaa olla rehellinen ja harjoittaa tarvittavaa itsekritiikkiä, sekä unohtaa kaikenlainen koristelu, johon esimerkiksi ansioluettelossaan saattaa sortua (CV:ssä esimerkiksi: harrastan purjehtimista, vs. todellisuudessa: istun kerran vuodessa purjeveneen kyydissä).

Itse ilmoitan suorilta, että olen ylipainoinen ja että minulla on tatuointeja – ja etten halua kontaktia lapsellisilta miehiltä (so. miehiltä, joilla on lapsia). Kerron jotain pukeutumistyylistäni, harrastuksistani ja kartoitan myös parilla sanalla, minkälaista miestä haen (ja mihin tarkoitukseen).  Pidän tyylin kepeänä, leikittelen sanoilla ja kartan pitkiä listoja.

Kun on mahdollisimman rehellinen ulkonäöstään, kiinnostuksen kohteistaan ja luonteenpiirteistään, todennäköisyys sille, että luo huonon mätsin, pienenee.

Kerron ilmoituksessa myös, etten hae peluria enkä kiiltokuvapoikaa, vaan ihan tavallista, itsestään ja ulkonäöstään huolta pitävää miestä.

Tämä on taktinen veto: haen tarkoituksella ulkonäöltään (perinteisen kauneus/komeuskäsityksen puitteissa) vähemmän täydellistä miestä; olen salaa vähän sitä mieltä, että todennäköisyys paskiaisille kasvaa sen myötä, mitä korkeammalle mies rankkaa ulkonäköpisteissä. Ylenpalttinen itsensä kehuminen ja saavutuksillaan rellestely on minulle niinikään turn-off; voisi sanoa, että haen alfaurosten sijaan betamiehiä, jotka kuitenkin ovat ihan miellyttäviä katsella.

Vastaajien joukosta karsin ensin pois kaikki, jotka lähettävät saman viestin useammalle:

"Kiinnostuin profiilistasi, mikäli minun profiilini miellyttää, voimme ehkä jatkaa tutustumista?"

Jotta ylipäätään edes pääsee potentiaalisten listalle, pitää kontaktipyynnössä olla jotain, josta näkee, että tyyppi on tosiaan lukenut profiilini ja kiinnostunut minusta:

"Luin profiilisi, kuulostaa siltä että voisimme olla samalla aaltopituudella! Minäkin harrastan joogaa ja laskettelua, ja pidän myös brittihuumorista!"

Sitten tulee se vaikein, mutta samalla myös tärkein: ilmoitan miehelle heti vastausviestissä, että en halua tavata kasvotusten ensimmäisen parin viikon aikana. Sanon, että haluan ensin opetella tuntemaan hänet sähköpostin/KIKin/tms. kautta nähdäkseni, mätsääkö meillä sen verran, että tapaamiseen kannattaa ylipäätään ryhtyä.

Tämä karsii suurimman osan yhden illan juttuja hakevista sekä pelureista; heillä ei ole kärsivällisyyttä eikä mielenkiintoa tuhlata loputtomasti aikaa intensiiviseen kirjalliseen kommunikaatioon. Jotta siihen [kommunikaatioon] ylipäätään on mielenkiintoa, täytyy toisesta olla oikeasti kiinnostunut, ja yhteisiä juttuja täytyy riittää. Muuten kommunikaatio kuolee itsestään kasaan.

Valokuvat on tosin hyvä vaihtaa mahdollisimman pian – kyllä se fyysinen yhteensopivuus  tietysti sen verran merkitsee - mutta muuten pyrin oikeasti tutustumaan toiseen kaikessa rauhassa ennen itse tapaamista, enkä epäröi sanoa suoraan, mikäli minusta alkaa tuntua siltä, ettemme sovi toisillemme.

Jos mies on mielestäni tylsä ("on taas ilmoja pidellyt, söin eilen makaronilaatikkoa"), liian ahdistava ("ootko suuttunut mulle kun et vastannut viiden minuutin sisällä") tai painostava ("no kamoon, kai me voitais tavata jo aikaisemmin, siinähän sitä tutustuu parhaiten"), tai jollain muulla tavalla vaistonvaraisesti creepy ("sun on sitten pakko pitää mustia stay-uppeja ensitapaamisella" – tämä ei valitettavasti edes ole keksitty esimerkki, eikä kyseessä ollut vitsi), vihellän pelin poikki suorilta. 

Valokuvaajaa edeltävällä kierroksella "kikkailin" muistaakseni kolmen eri miehen kanssa, ja jossain vaiheessa - kuin melkeinpä itsestään - se sydän kyllä jättää lyönnin väliin aina, kun tietyltä tyypiltä tulee viestiä; ja niitten toisten miesten viestit saavat aikaan semmoisen "no höh" -reaktion. Valinta muodostuu kuin itsestään. Valitettavasti valinta kohdistui Finanssimieheen, joka osoittautui kusipääksi. (Tai no, mistä minä tiedän; ehkä se jäi kiinni.  Tai makaa koomassa. Mutta kusipää, kunnes toisin todistetaan. En huolisi takaisin.) 

Mitään eksaktia tiedettähän tämä minun strategiani ei sisällä, mutta äkkiseltään laskettuna sopivan miehen todennäköisyys on...Nörttipoika, Muusikko, Finanssimies, Valokuvaaja...75 prosenttia. 

Kommentit

yksiplusnolla
yksiplusnolla

Hyviä vinkkejä. Ja kun tarkemmin miettii, niin ne onnistuneet jutut on menny vähän tommosen kaavan mukaan. Eli pitää ottaa ihan tietoisesti käyttöön taas!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä! Saapa nähdä, päätyykö käytäntöön, puolitoista viikkoa edellisestä kerrasta ja edellinenkin oli miehen puolelta pakkopullaa...

NotCredibleDates

Joo itse olen kanssa hyvin totuudenmukainen profiilissani ja kuvistakin näkee, ettei sitä olla mitään ihan laihimmasta päästä. Lisäksi kyllä aina kun viestittelen miesten kanssa tuon omaa persoonaani esille sillai millanen se onkin. Harmi vaan, että monesti kun treffeille asti pääsee, jää ne treffit ensimmäisiksi ja viimeisiksi. Jotain teen selvästikin väärin :D

CougarWoman
CougarWoman

Mitä sä muuten yleensä teet ekoilla treffeillä? (Siis niinkuin treffiaktiviteettinä)

NotCredibleDates

Yleensä perus et kahville tai kaljalle juttelemaan. Normiste ehdotukset aina tulee miehen puolelta. On ollut puistossa kävelyitä ja auto ajeluita ym myös mut yleensä aika perus. Ei mitään ekalla kerralla yökyläilyä kuitenkaan koska siitä luovuin kokonaan :D

CougarWoman
CougarWoman

Äh, no ei tollakaan selity, miksi ne treffit jää aina yksiin...johan on dilemma! 

NotCredibleDates

Joo melkeimpä yleinen vitsin aihe täällä päin. En sitten tiedä johtuuko myös siitä että kulttuuri eroja on. Et jos olisi suomalainen miehiä niin voisi asia olla ihan eri. Josko en tässä muutamassa vuodessa ole vielä tajunnut mistä paikalliset tykkää. Ei sillä en mä lähde itseäni muiden takia muuttamaankaan joten ehkä tyydyn olemaan yksin haha

CougarWoman
CougarWoman

Aaa nyt tajusin. Sulla on tasan kaksi vaihtoehtoa: joko muutat koko persoonallisuutesi ja alat punastella kuin peräkammarin impi miesten saunavuorolle osuessa, tai sitten tosiaan selibaattiin (tai joustat siitä yötreffisäännöstä - sillä sentään saa one night standeja). :P

Coz it takes a special foreigner to appreciate a Finnish woman. Niitä on aika harvassa. ;)

NotCredibleDates

Haha joo no tota ollaan kavereiden kanssa puhuttu kanssa. Ainut et se eka vaihtoehto ei käy koska en ala muuttamaan itteeni :D Ja siis onneks tässä ei selibaatissa tarvi olla. Kyllä sitä hyvää seksiä aina löytyy ;)

Aloitteleva puuma (Ei varmistettu)

Tässä oli arvokasta tietoa. Ensinnäkin se, ettei keskity komeimpiin - olen aina tehnyt niin! Ja sitten viestittely - sitäkään en ole koskaan jaksanut.
alan ymmärtää. Tuhannet kiitokset!

CougarWoman
CougarWoman

Olepa hyvä. Ja tulethan sitten kertomaan, auttoiko taktiikan muutos? ;) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä tulen! :)

Aloitteleva puuma (Ei varmistettu)

Nyt näitä neuvoja mietittyäni, herää muutama kysymys.

-Etkö siis mene edes siveellisille ensitreffeille ennen kahden viikon viestittelyjaksoa? Vai menetkö?

-Jos et, niin kuinka monta kuvaa pyydät ja lähetät?

-Puhutko puhelimessa, Skypessä tms, että kuulet puhetavan?

Nämä askarruttavat, koska minulle on sattunut, että viestittely sujuu loistavasti jonkun kanssa, joka siinä yhdessä kuvassa on vetävän näköinen, ja sydänkin pomppii tyypin viesteistä. Mutta paikalle kun tullaan, jostakin on ilmestynyt kaljamaha ja kaksoisleuka, joita ei kuvissa ollut. No, silloin kuva ei varmaankaan ole ollut tuore... mut silti...

Ja vielä:

-pidätkö näitä 2 viikon viestittelysessioita useamman kanssa samanaikaisesti?

-oletko käynyt ekoilla treffeillä jonkun kanssa, joka ei sitten miellyttänytkään? Tai päinvastoin, ettei mies halunnutkaan jatkaa suhteen merkeissä - vaikka epäilen, että me olemme heitä krantumpia. (En tarkoita nyt finanssimiestä, olihan teillä suhde, vaikka lyhyt.)

Ja:
-Miten niin valitset vallitsevista komeusihanteista vähän poikkeavia. .. mites finanssimiehen pyykkilauta ja valokuvaajan ripset ja täydellinen vaatemaku??

CougarWoman
CougarWoman

Täältä pesee...

-Etkö siis mene edes siveellisille ensitreffeille ennen kahden viikon viestittelyjaksoa? Vai menetkö?

Yleensä en mene. Toisaalta - eipä ne ensitreffit hirveän siveellisiä sitten olekaan olleet (köhköh), paitsi nyt viimeinen Valokuvaajan kanssa. 

-Jos et, niin kuinka monta kuvaa pyydät ja lähetät?

Kuvia "tulee" lähettää saman verran kuin pyytää; tietynlainen reiluus/quid pro quo -asenne on tässä mun mielestä aika tärkeää. Ei mulla mitään sääntöä ole kuvien määrään, mutta yleensä kannattaa vaihtaa ainakin kasvo- ja vartalokuva. Ja sitten mulla on tapana kanssa vaihdella "päivän kuvia", so. pyytää viestintäkumppanilta juuri otettu valokuva. Ja tietysti ottaa sellainen sitten myös itse. Näin näkee, miltä toinen näyttää ihan tavallisena arkipäivänä, eikä loppuun asti pöyhittynä esim. juhlimaan mennessä. 

Valokuvaajan kanssa vaihdeltiin varmasti kymmeniä kuvia ennen ensitapaamista (pyysi myös saunapuhtaan l. meikittömän kuvan, ja sai sen). 

-Puhutko puhelimessa, Skypessä tms, että kuulet puhetavan?

Ainakin puhelimessa pyrin puhumaan. Jotkut on paljon parempia kirjallisesti kuin suusanallisesti, puhelinkeskustelu on hyvä keino kuulla, onko toinen supliikkimiehiä myös ad rem-tilanteissa. Valokuvaajan kanssa ei ehditty, kun yllätyspikatapaaminen oli vähän viime tipassa suunniteltu juttu. Ja tietysti puhelinkeskustelu häntä jännitti myös änkytyksensä takia. (Jota en kyllä livetilanteessa edes juurikaan huomannut.) 

Nämä askarruttavat, koska minulle on sattunut, että viestittely sujuu loistavasti jonkun kanssa, joka siinä yhdessä kuvassa on vetävän näköinen, ja sydänkin pomppii tyypin viesteistä. Mutta paikalle kun tullaan, jostakin on ilmestynyt kaljamaha ja kaksoisleuka, joita ei kuvissa ollut. No, silloin kuva ei varmaankaan ole ollut tuore... mut silti...

Juu, just tämän takia suosittelen niitä "päivän kuvia"! :)

Ja vielä:

-pidätkö näitä 2 viikon viestittelysessioita useamman kanssa samanaikaisesti?

Yleensä ne alkavat niin, että tosiaan useamman kandidaatin kanssa. Mutta informoin tyyppejä jo heti, että eivät ole ainoita, jonka kanssa viestin; ja siinä vaiheessa kun tapaamisesta aletaan oikeasti puhua ja sitä oikeasti suunnitella, kerron kyllä muille, mitä on suunnitelmissa. (Tällä taktiikalla - varaudu siihen, etteivät kaikki ota torjuntaa aikuismaisen kohteliaasti...)

-oletko käynyt ekoilla treffeillä jonkun kanssa, joka ei sitten miellyttänytkään? Tai päinvastoin, ettei mies halunnutkaan jatkaa suhteen merkeissä - vaikka epäilen, että me olemme heitä krantumpia. (En tarkoita nyt finanssimiestä, olihan teillä suhde, vaikka lyhyt.)

Finanssimies tosiaan poislukien - en. 

Ja:
-Miten niin valitset vallitsevista komeusihanteista vähän poikkeavia. .. mites finanssimiehen pyykkilauta ja valokuvaajan ripset ja täydellinen vaatemaku??

Heh. No Finanssimies olikin vähän "liian komea", vaikkakin toki pakenevainen hiusraja pisti miinusta komeusihanteelle. Keho oli kauniimpi kuin kasvot. Ja huonostihan siinä sitten kuitenkin kävikin. Valokuvaaja on...no mun mielestä tosi, tosi valloittava, mutta ei kuitenkaan ole sen tyylinen tai tyyppinen, että päät kääntyisi, kun kävelee ohi. Ja hänellä on sitten muulla kuin fyysisellä puolella juttuja, joita en viitsi enempää ainakaan vielä alkaa avaamaan, jotka tekevät hänestä kaikkea muuta kuin alfauroksen. 

Sananlaskut 7:25,27

 Älköön poiketko sydämesi tuon naisen teille, älä eksy hänen poluillensa. Hänen majastaan käyvät tuonelan tiet, jotka vievät alas tuonelan kammioihin.

Ja en tullut tuomitsemaan, olet näkevä Jumalan tosiaan jos uskot, mutta haureuden synti vie Helvetin tuleen.

Ansa X

Mielenkiintoista. Tätä olen miettinyt: mitä jos se vastapuoli osoittautuukin tutuksi? Esim. kaverin mieheksi? Oletan siis, että ilmoituksesi on jollain ns. pettäjä-sivustolla? Missä vaiheessa tämä ilmenee ja mitä sitten tehdään? Karsea tilanne, jos tutut saavat täten tietää toisistaan, että etsivät sivusuhdetta...

 

maryjane
Todella jossain

Mun nettideitit on aina sellaisia isäni ikäisiä "Haluisko tyttö vähöän parrua ;) " tyyppisiä limanuljaskoita. Oon menettänyt jo kaiken toivon ja uskon nettimaailmaan :D

 

Sivusta seuraaja (Ei varmistettu)

Tosi viisaita sanoja alfoista ja betoista! Mua ei ole koskaan komeat miehet puhutelleet, ennemminkin miehessä pitää olla jotain särmää. Me naiset arvostelemme miehiä ulkonäkökeskeisyydestä, mutta syyllistymme itse usein samaan. Kokemukseni on, että seksi on parempaa miehen kanssa, joka ei ole tietoinen komeudestaan. Keskittyminen on naisessa, ei itsessä. Kenties sama pätee meihin naisiinkin...?

Miesystäväni on ylipainoinen ja huoleton ulkonäkönsä suhteen ja tämä on aiheuttanut muissa ihmisissä hämmennystä, sillä olen itse hoikka ja perinteisellä tavalla viehättävä. Koskaan en ole tuntenut itseäni yhtä rakastetuksi ja arvostetuksi kuin tässä suhteessa, eikä sillä ole mitään tekemistä ulkonäön kanssa.

Tämä on klisee, mutta totta: keskittymällä komeisiin kasvoihin tai treenattuun kroppaan, saattaa jotain oleellista ja tärkeää jäädä huomaamatta. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Sorry jos tämä tieto on jo tullut aikaisemmissa postauksissasi, mutta vinkkaisitko vielä, että missä saiteilla kannattaa ilmoitella ja etsiskellä? Olen joskus vuosia sitten luonut profiilin jonnekin suomi24:lle, mutta into loppui heti alkuunsa, aika ei ehkä silloin ollut oikea. Nyt voisi taas aktivoitua, Tinderiä olen jo kokeillut ja ei ole mun juttu, joten voisi kenties kokeilla jotain "perinteisempää" missä voisi esittelyteksteistä löytää enemmänkin infoa kuin "etsin kesäseuraa". Maksulliset saitit?

Toimitus
Toimitus

Juttusi sai meidät muistelemaan omia nettideittailukokemuksiamme... Lainasimme myös näitä vinkkejäsi juttuumme. Kiitos!

CougarWoman
CougarWoman

Huu - kiitos myös! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.