Paluu arkeen (nyyh)

Palelen, vaikka lämpötilat heiluvatkin ihan siedettävissä suomalaisissa kesälukemissa. Kylmä tulee osittain sisältäpäin. 

Useamman viikon seikkailuni tarkemmin määrittelemättömässä islaminuskoisessa maassa osoittautui odotuksia paremmaksi; kun kolmen viikon jälkeen makasin arabirakastajani kainalossa alasti – ties monennettako kertaa – jääkaappikylmän Carlsbergin kanssa maassa, jossa sekä esiaviollinen seksi että alkoholi ovat kiellettyjä, niin pohdiskelin että paikkakunnalla ei ole niin väliä, kunhan on suhteita. Ja niitä tällä 21-vuotiaalla yrittäjällä oli.

Suhteemme piti pitää erittäin salassa. Jos paikalliset olisivat saaneet tietää härväilyistämme, yrittäjän elämästä olisi voinut tulla yllättävän ankeaa hyvinkin lyhyessä ajassa (minun maineestani puhumattakaan, köhköh). Niinpä hän saattoi minua kotiin pimeän laskeuduttua turvallisen hajuraon päästä; minua varjoista tarkkaillen, valmiina puuttumaan asiaan, jos joku yli-innokas hengenheimolainen olisi bongannut vihreät silmäni huivin uumenista. Kertaakaan ei tarvinnut.

Ramadanin aikana yhdessä – ja porukassa – nautitut illalliset olivat yhtä tuskaa; piti varoa katsomasta silmiin liian pitkään, piti muistaa, että koskettaa ei saanut. Tyyppi lipesi tästä useammin kuin minä. Miten eroottinen voikaan olla kahden sekunnin huomaamaton, kevyt kosketus lapaluihin silloin, kun se on ehdottoman kiellettyä. Miten ehkä hieman liian pitkästä ja suorasta katseesta silmiin voi lukea lupauksen siitä, mitä tulee tapahtumaan, kun muut vieraat ovat poistuneet. 

Kaikki alkoi jo ensimmäisen viikon lopussa, kun meidät “paritettiin” yhteen erään hyväntekeväisyyskampanjan nimissä. Olin nähnyt tyypin jo aikaisemmin, mutta kääntänyt katseeni häveliäästi maahan; nyt meidät esiteltiin ja kättelimme länsimaiseen tapaan, katseemme kohtasivat ja kehoni läpi sävähti välittömästi. Mitkä silmät. Mikä hymy.

Myöhemmin kuulin, että sävähdys oli molemminpuolinen; että hän oli tiennyt siitä hetkestä lähtien, että haluaa minut.

Viikkoa myöhemmin makasin ensimmäistä kertaa hänen sängyllään pelkissä alusvaatteissani ja minua jännitti; hän makasi kyljellään vierelläni, silitti kylkiluitteni seutuvilta ja kumartui suutelemaan kiireettömästi, vaikka molempia halutti.

Hetkeä ennen kuin hän tuli sisääni, hän katsoi minua silmiin ja kuiskasi rakastavansa. Tunnelataus oli niin voimakas, että olisin varmasti purskahtanut itkuun, ellen olisi välittömästi saanut muuta ajateltavaa. 

En tiedä, johtuiko se ilmassa leijuvasta kyynelkaasusta (!!) vai jostain muusta, mutta astuessani lähtöpäivänäni kuskini kyytiin, kun en voinut muuta kuin pikaisesti kätellä Tyyppiä (joka oli vaatimalla vaatinut että sai tulla sanomaan hyvästit pois lähtiessäni), vaikka mieleni olisi tehnyt halata pitkään ja lujasti, kurkkuani kuristi ja silmäni vettyivät.

Kun katsoin takaikkunasta hänen horisonttiin katoavaa hahmoaan seisomassa pölyisellä hiekkatiellä perääni katsoen, olin havaitsevinani hänen asennostaan, että ero teki yhtälailla kipeää molemmille. Kyynelkaasu taisi kutittaa hänenkin silmiään. 

Kommentit (11)
 1. 🙁 todellista hyväntekeväisyyttä, jos olisit Punaisen Ristin tms. avustusjärjestön kirjoissa (itseasiassa – vaikket olekkaan ja siitä huolimatta), niin häpeäisit, millaisena paikalliset ajattelevat vapaaehtoistyön, jos moraali ja etiikka on tällä tasolla…

  1. Niin. En vaan ymmärrä, mikä on moraalisesti ja eettisesti väärin, jos kaksi aikuista ihmistä päätyvät molemminpuolisella suostumuksella suhteeseen. 

   1. Jaa, et ole sitten kovin perehtynyt Islaminuskoon tai Lähi-idän moraalikäsityksiin, ainakaan siitä, mikä on suhde ja mikä ei. Se mitä harrastat (eli panemista) siellä ei ehkä ole kovinkaan tuomittavaa länsimaissa, mutta noissa maissa saattaa käydä hassusti – joko sinulle tai vastapuolelle. Nyt sanoisin että Puuma on väärillä mailla tekemässä vääriä asioita – harmittaa ja pelottaa puolestasi…

    1. Kyllä mä tiedän hyvinkin tarkkaan, mitä siellä saa ja mitä ei saa tehdä. Sanotaanko näin, että otin tietoisen riskin; tähän vaikutti myös kumppanin oma tausta (on opiskellut Euroopassa, eli tietää länsimaisten tavat ja moraalikäsitykset) ja hänen uskonnollinen vakaumuksensa (tai lähinnä sen puute). En vaan viitsi supertarkasti aina kaikkea selittää blogissa jo ihan yksityisyyssyistäkin. 

 2. Oi, kuvailusi noista pienistä kosketuksista ja katseista saa ihon kananlihalle. Hyvällä tavalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *