Polttarimurinaa

CougarWoman

Olen tullut siihen tulokseen, että polttareitten järjestäminen on näköjään maailmankaikkeuden haastavin homma.

Kaikki lähti Whatsapp-ryhmästä. Kaasot ilmoittivat naisporukalle, että polttarit järjestetään silloin ja silloin, ja ohjelma on se-ja-se. Ensin syömään ja sitten eroottinen hieronta –työpaja, joka hyödyttänee enimmäkseen niitä, joita fellaatio ei kiinnosta, mutta jotka haluavat antaa miehelle siitä perinteisestä poikkeavaakin. Hieronta simuloidaan siis teko-objekteilla, ei vapaaehtoisvoimin.

Sen jälkeen tapahtunutta:

Osa porukasta on pudonnut pois joukosta, koska budjetti on liian iso. (50 euroa.)

Osa porukasta tulee vain syömään, koska työpaja järjestetään liian kaukana. (20 km ruokapaikasta.)

Osa porukasta vaatii, että järjestetään kimppataksi, koska ei halua tulla autolla. Bensa kun maksaa. 

Sama porukka napisee sitten, että viinatarjoilut – viiniä ja olutta – ovat liian suppeat, ja vaatii, että drinksuvalikoimaa laajennetaan.

Porukalle ilmoitetaan, että sekä kimppataksi että tarjoilujen laajentaminen on tietysti mahdollista, mutta että se maksaa lisää.

Porukka vaatii, että taksin ja ekstratarjoilun tulee sisältyä jo mainittuun budjettiin. Koska se mainittiin jo. Eikä tehtyjä suunnitelmia sovi muuttaa. (Tässä vaiheessa päästelin ilmoille itkunsekaista huutonaurua.)

Työpajan lokaatiota muutetaan siten, että se sijaitsee nyt kahden kilometrin päässä ruokapaikasta. (Lue: koko kööri änkeää allekirjoittaneen olohuoneeseen ja Ykkösmies lähtee evakkoon.)

Osa porukasta muistaa, että on allerginen ja/tai pelkää isoja koiria.

Koirat luvataan lukita erillisiin huoneisiin,ja  allergiakin katoaa kuin taikaiskusta.

Porukan luopio löytää sisäisen siveydensipulinsa ja istuttaa sen hedelmälliseen maaperään mennessään itkemään tulevalle morsiamelle, että ei voi osallistua koko polttareihin, koska “ohjelma on liian yksityisluontoinen, loukkaava ja mauton”. (Strippari sen sijaan tulisi oikein hyvin kyseeseen.)

Tuleva morsian tulee surulliseksi, pelkää että koko polttarit menevät pieleen, panikoi, hyperventiloi ja ottaa yhteyttä seremoniamestariinsa (arvatkaapa, kuka kyseinen onnekas henkilö on), jonka pitää puuttua polttarijärjestelyihin, joihin ei alun perin tarvinnut eikä saanut puuttua, ja pitää jöötä koko akkalaumalle perinpohjin vittuuntuneena koko polttareihin jo kaksi kuukautta etukäteen.

Tästä seuraa, että kaasot tulevat surullisiksi, panikoivat, hyperventiloivat, ja haluavat laittaa suunnitelmat kokonaan uusiksi, jotta jopa se luopiokin pääsisi mukaan. Asiaa pohditaan sadoilla Whatsapp-viesteillä, mieluiten seremoniamestarin nukkumaanmenoajan jälkeen, tai kesken asiakastapaamista. Ellei seremoniamestari vastaa nanosekunnin viiveellä, viestit toistetaan isoin kirjaimin; yksityisviestitkin otetaan käyttöön niin Whatsappin kuin Facebookinkin puolella.

Seremoniamestari ärähtää, että voidaanhan mennä koko porukalla vaikka pitsinnypläyskurssille ettei kenellekään tule paha mieli, ja muistuttaa, että polttareissa on kyse siitä, mikä morsiamen mielestä olisi hauskaa, eikä siitä, että jotakuta voi hävettää samassa huoneessa oleminen dildoparven kanssa.

Seremoniamestari, kaasot ja tuleva morsian sopivat, että tehdään polttareista morsiamen näköinen ja hänen toiveittensa mukainen, ja hyväksytään se tosiasia, ettei kaikkia voi miellyttää.

Lopputulos: polttarit pidetään juuri, kuten kaikkein-kaikkein ensimmäisessä viestissä on tiedotettu (poislukien työpajan sijainnin muutos).

Antakaa mun kaikki kestää.

Tuskin maltan odottaa itse hääpäivää. 

Kommentit

iidami
Bambino

Ai kamalaa. Kyllä jotkut osaa tehdä hauskanpidostakin ihan helvetin vaikeaa.

Itselle tuli just polttarikutsu, ja olen kyllä todella tyytyväinen siihen, miten kaaso on homman hoitanut. Päivämäärän ja paikan valitsemiseen on käytety facebook-ryhmää, mutta esim. maksuhommat hoidetaan polttareita järjestävän firman kautta. Mikä vähentää rahaan ja maksuhommiin liittyviä rähinöitä olennaisesti.

Vielä ainakaan ei ole mitään vastaanhangoitteluja tai vaikeaksi heittäytymistä ilmennyt kenenkään suunnalta, vaikka aika isolle porukalle ollaankin järjestämässä. Ja kaikki on messissä, vaikka hinta (£145) ainakin itselleni näin opiskelijana tuntuukin suurehkolta. Sitten aloin miettiä että hitto siihenhän kuitenkin kuuluu älyttömästi kaikenlaista, on tanssituntia ja drinkkikoulua, dinneriä ja klubi-iltaa ja sitä VIINAA. Ja majoitus. 

Odotan innolla, että päästään juhlimaan ystävän polttareita :)

CougarWoman
CougarWoman

Heh, jäi mainitsematta, että omalla kohdallani puhutaan - itseni ja kaasot (2) pois lukien - kahdestatoista ihmisestä. Kovin iso parku lähtee noinkin pienestä jengistä. 

Irvikissahymyillen mietin nyt täällä itsekseni, mikä olisi ollut palautteen määrä, jos polttareitten hinnaksi olisi ilmoitettu tuo mainitsemasi noin 200 euroa... :D

No juu, ehkä mä tästä vielä lauhdun ennen D-dayta ;)

blue (Ei varmistettu)

Joo no täällä näköjään pidetään ihan yleisesti 50 euroa liian kovana hintana (siis työssäkäyville aikuisille liian kovana hintana...) polttareista, että revitään siitä sitten. Ja kuitenkin pitäis olla jos jonkin sortin ohjelmaa, ruokaa, juomaa ja huvitusta.

Toi kaikki säätö kuulostaa niin tutulta... Mä en järjestä enää yksiäkään polttareita.

jermia
Itärajapakolainen

Vastinetta pitäisi saada rahoille, joita ei ole valmis hommaan laittamaan. Naiset... :D

CougarWoman
CougarWoman

No mut hei! Se oli jo sovittu!! :D

gaaah (Ei varmistettu)

Olen kerran ollut järjestämässä polttareita. Kaikki meni itseasiassa todella hyvin ja mukavasti, sillä olin kaasojen kesken ennakkoon sopinut ohjelman, ajan ja paikan. Kutsut lähti hyvissä ajoin sellaisella "ota tai jätä"-meiningillä. Kukaan ei kitissyt, sillä mahdollisuutta siihen ei annettu. ;)

Budjetti oli 50 euroa, mutta oli myös sovittu, että jos haluaa niin enemmänkin saa maksaa. Tämä toimi hyvin.

Kaikki meni siis oikein kivasti. Mitä nyt yllätysmomentin pilasi kateellinen tuttu, joka ei ollut kutsulistalla, mutta oli saanut tietoonsa polttaripäivän ja päätti siitä sitten kertoa juhlien sankarittarelle ennakkoon.

Mies (Ei varmistettu)

Mika teita naisia vaivaa?
En ole koskaan kuullut miesporukoissa mitaan vastaavaa. Paatahti haetaan yleensa taysin tietamatta "johonkin" ja meingit on yleensa rentoa ja reipasta. oivoi.

Hemmuli (Ei varmistettu)

Minä olen kyllä kuullut ihan samanlaista kitinää ja kiukuttelua miesten polttarijärjestelyihin liittyen. Plus että kaikki eivät kuittaa osuuttaan, kyllähän nyt järjestäjä jaksaa odotella maksua vaikka vuoden...

I love mondays

Pelataan kaveriporukalla välillä peliä nimeltä henkilökohtainen helvetti jossa kaikki saa kertoa mikä olisi kamalinta mitä joutuu tekemään. Yhden miespuolisen kaverin helvetti on juurikin kyseiseen tyyliin järjestettävät naisten polttarit jotka hän joutuisi toteuttamaan ;) 

I feel your pain! Oon kanssa polttariporukassa mukana, jossa mikään ei mene helpomman kautta. Juurikin tuo morsiamen näköiset juhlat -tuntuu unohtuvan. Polttareihin on meilläkin vielä 2 kk aikaa, mutta oon jo niin kypsä tähän koko prosessiin että odotan vaan että ne on ohi.

CougarWoman
CougarWoman

Jep, meillä kanssa melkein kaksi kuukautta. Noh, onpahan ainakin aikaa porukalla keksiä uusia valittamisen aiheita... Huoh. 

Toimitus
Toimitus

Hahahaha, mahtavaa! Inspiroiduimme postauksestasi ja jaoimme omat kauhukokemuksemme täällä.

CougarWoman
CougarWoman

Seitsemän kymmenestä osui ja upposi :D 

ei enää koskaan kaasoksi (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihan täsmälleen samalta kuin muutama vuosi sitten ystävälleni järjestämäni polttarit. Tosin minun painajaiseeni sisältyi yksityisviestien lisäksi myös lukuisia suoria puheluita, eli päädyin toimimaan ison porukan virtuaalisen catfightin sentraalisantrana, toimistotyöajan aikana toki. Lisäksi jälkeenpäin vaadittiin excel-taulukkoa kuluista, oletin että varmaankin siksi että oli hyvin todennäköistä että minä yritin hyötyä taloudellisesti kaason asemastani.

Kaikkein eniten minäkin ihmettelin, miten vaikeaa voi olla muistaa, että kyseessä ei ole minun juhlat eikä porukan juhlat vaan sen morsiamen juhlat. Silloin ei tehdä niitä minun lempparijuttujani, vaan morsiamen. Eikö rakkaan ihmisen vuoksi voisi vaikka ajaa kerran sillä vähän hankalammalla bussilla tai juoda drinkin sijasta viiniä tai syödä aamupalansa jossain muualla kuin omassa lempparikahvilassa?

Ja ennen kaikkea, miksi nämä asiat ovat niin vaikeita vain naisporukassa? Kaikissa näkemissäni sellaisissa polttareissa, joissa on ollut osallisena myös / ainoastaan miehiä, hommat ovat sujuneet paljon jouhevammin. Olen toki nähnyt myös ihan kivasti menneitä naisporukan polttareita, mutta samanlaista lillukanvarsista nipottamista ja kohtuuttomia odotuksia en ole nähnyt kuin akkain keskuudessa.

CougarWoman
CougarWoman

Heh, no rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että eivät ole sulhasen polttaritkaan kovin hyvissä kantimissa. Ykkösmies on tähän mennessä saanut tasan yhden tekstiviestin, joka meni jotakuinkin näin:

"Olemme järjestämässä polttareita X:lle, kartoitamme nyt osallistujien määrää. Pääsetkö paikalle? Päivämäärä, paikka ja kulut ilmoitetaan myöhemmin." 

Jep, tuohon onkin helppo vastata. Joskus voi myös olla suunnittelussa hieman liian epämääräinen. 

 

Katje (Ei varmistettu)

I feel you.

Kauhein on ollut se, kun kaikki osallistujat laitettiin yhteen sahkopostikeskusteluun, jossa sitten alettiin ehdottelemaan ideoita ristiin rastiin, ilman sen kummempaa suunnitelmaa aaaaargh.
Esim. ehdotukset vaihtelivat "vois ehka olla kiva tehda tata, mutta en tieda missa sita tarjotaan ja mihin hintaan ja milloin, mutta eikos olisi kiva idea?" ja minuuttiaikatauluihin linkkeineen budjetin kera. Asiasta selvittiin kuitenkin, mutta ehdottomasti paras on, kun on jo ennakkoon pyydetty morsiammelta ideoita :)
Ja tosiaan, en tieda mika siina on, mutta raha-asioista tulee aina kranaa. Olisi kiva tietaa ennakkoon, minkalainen budjetti kaikilla on, jotta ei tosiaan tule noita poisjattaytyjia. Kaikilla ei ole sama rahatilanne (on opiskelijoita, tyottomia), ja esim. lahes sata euroa on aika paljon yhdelle paivalle.
Eniveis, jarjestelmallisyytta suunnitteluun! :)

Ja hei, onnea polttareihin, tsemppia!

Eksyksissä elämässä

Olen mukana polttareiden järkkäämisessä nyt toista kertaa vuoden sisään, eikä kolmansia toivottavasti tule pitkään aikaan. Tällä hetkellä meneillään olevat järjestelyt aloitettiin puoli vuotta ennen h-hetkeä, ja jaksoin ensimmäisen kuukauden olla mukana saamassa jotain suunnitelmaa aikaiseksi.

Sitten meni hermo siihen että jokaisessa ehdotuksessa on jotain, joka jonkun mielestä pilaa koko päivän eikä kompromissejä voi tehdä, ja aina välillä joku yrittää epätoivoisesti muistuttaa että tarkoitus on että morsian tykkää. Nyt olen asettunut sivusta seuraajaksi ja aina välillä tarkistan kuinka suunnitelma on alkanut muotoutua, ja kappas vaan, edelleenkään mitään ei ole lyöty lukkoon.

Eksyksissä elämässä

Aikaa kulunut nyt 3kk.

maiuli (Ei varmistettu)

No hei, naisten kanssa on aina vaikeaa!
Mä järkkäsin siskoni polttareita, ja meitä oli n. 10 henkinen porukka.
Oltiin yhden tutun mökillä, ilmaiseksi, hoidettiin kuljetukset omilla autoilla, käytiin piknikillä ja jokainen toi jotain syötävää, käytiin sumopainimassa ja polttarisankari pääs lentämään pienkoneella, ja mökillä oli tarkoitus grillailla hyvin ja juoda hyvin. Kokonaiskustannus per pää n. 50€, josta alkoi aivan järjetön poru. Polttareita siis alettiin suunnitella n. 5kk ennen kyseistä polttaripäivää. Osa porukasta ois toivonut grillilihat vaihdettavan makkaroiksi, jotta säästetään rahaa, ja osa sitten ilmoitti että ei osallistu päivän ohjelmaan muuten kuin mökkeilyyn, ja ei sitten maksakaan mistään mihin ei osallistu, osa ilmoitti että tuo omat eväät mökille etc. Aktiviteetit oli liian kalliita ja tyhmiä, mutta eivät sitten kuitenkaan keksineet mitään korvaavia tilalle, ilmaiseksi.
Me kaasot oltiin ihan hermot tiukkana ja päätettiinkin että jokainen maksakoon omantuntonsa mukaan, ja ketään ei varmaan yllättä että sitä rahaa ei ihan järjettömästi saatu kerättyä. Toisen kaason kanssa kuitenkin päätettiin että maksetaan loput omasta pussista, koska päivästähän tehdään juuri sellainen kuin siskoni on toivonut.
Polttareiden jälkeen liitin siskoni siihen suljettuun fb-ryhmään missä polttareita oli suunniteltu, jotta pääsi myös itse katsomaan ns. ystäviensä idioottimaisuutta.
Mikä siinä onkin että miesten kesken tuo on niin paljon helpompaa? Mun mieheni hyvän ystävän polttarit järjestettiin kanarialla, pojat heilu siellä viikon, eikä siitä porukasta tainnut monikaan mutista kustannuksista tai jäänyt pois - kaveri menee naimisiin kerran ja that's it. Polttarit pidetään tyylillä tai ei ollenkaan :D

blue (Ei varmistettu)

Joo ihmettelin tuota kanssa, kun kavereiden miehiä on lennätetty ulkomaita myöten polttareita juhlimaan. Silti poisjäämisiä ei ole ollut, eikä juuri kukaan ole rutissut budjetista.

Ja meikäläinen on viettänyt yhdet polttarit keittiössä kokaten, kun ravintolaruokailu (ehdotus olisi ollut hakea ruuat jostain kiinalaisesta tms. eli ei todellakaan mistään gourmet-illallisesta) olisi ollut liian kallista...

Tuo budjettivalitus yhdistettynä morsiamen odotuksiin polttaripäivästä... Ei voi voittaa.

Mimimii (Ei varmistettu)

Itse en päässyt ystäväni polttareihin (kaasot olivat päättäneet tarkan päivän eikä sitä voinut muuttaa) mutta lupasin silti maksaa osani morsiammen kuluista (ehkä 40e?). Kun kerroin kaasolle maksavani osuuden näytti siltä että hän olisi voinut purskahtaa itkuun onnesta. Hyvä mieli mulle ja helpotusta muiden osuuteen.
Tekeekö kukaan muu noin? Itse suunnittelen just pienen porukan polttareita ja jos yksikin jättää tulematta nousee kulut aika paljon...

ei enää koskaan kaasoksi (Ei varmistettu)

Kyllä, tuolla ylempänä kuvailemassani painajaispolttareissa oli muutamakin tyyppi, jotka eivät pystyneet saapumaan paikalle, mutta ihan oma-aloitteisesti ilmoittivat haluavansa maksaa osuutensa morsiamen menoista. Mun käsittääkseni tämä on melko yleistäkin, ja voihan tätä ehdottaa jo suunnitteluvaiheessa, jos näyttää siltä että paikalle pääsevien määrä on niin pieni ettei sitten ole varaa mihinkään kivaan morsiamelle.

Tuo on ihan normaali (joskin vastenmielinen) aikamme kuva. Perumisesta on tehty liian helppoa, kun kasvotusten ei tarvitse sitä tehdä. Klikkauksin on liian helppo luvata 3 kk ennen h-hetkeä että minäpä tulen. Viime hetkellä on ihan ok perua, koska just nyt mulla on tää tukanpesu. En usko, että tällainen soppa koskee vain polttareita. Ihan mikä tahansa juhla, talkoo tai koulutus - perujia on 80 % ja järjestäjä kantaa vastuun.

Surkiaa. Tsempit emännälle!

Polttarit on jotain maailman kamalinta.

Valitettavasti olen ollut mukana yksissä jotka menivät jo alussa niin persiilleen että hävetti olla mukana. Kaason järjestelyt olivat luokkaa "tehdään jotain", mitään ideoita ei ollut, ja kun niitä keksittiin, eivät osallistujat edes olleet toiminnassa mukana, vaan kitisivät puistossa että "emmätaho".

Nevör again.

Harkitsen osallistumistakin seuraavalla kerralla hyvin pitkään. Järjestän vaikka omat polttarit juhlakalulle ennemmin.

polttarit on perseestä (Ei varmistettu)

Tämä tiivistää täydellisesti kaiken olennaisen jumalten rangaistuksesta nimeltä polttarit:

http://www.city.fi/ilmiot/polttaripoltteet/3925

Ja juu, minäkin olen osallistunut kustannuksiin, vaikka polttarit olenkin skipannut.

Vauvakuumemittari

Hmm. Toista kertaa elämässäni polttarit osumassa kohdalle ensi kesänä. Ekat sujui hyvin, kaasot ilmoitti päivän, ohjelman ja budjetin eikä kukaan rutissut - tosin budjetti oli aika maltillinen kun silloin sekä morsian, kaasot että 90 % vieraista oli opiskelijoita.

Nyt on suunnittelun alla polttarit facebookryhmässä. Kaasot on ehdotellut muutaman päivämäärän, joista äänestettiin paras. Myös rahasumma äänestettiin, eikä kukaan tainnut edes ehdottaa äänestettyä pienempää summaa. Ohjelma on alkanut muotoutua sillä perusteella että aktiivisimmat ovat ehdotelleet mielestään morsiolle sopivia asioita ja muut ovat kuorossa hihkuneet että joo, hyvä idea, mahtavaa että joku keksii! Tietysti tässä seuraavan kolmen kuukauden aikana on mahdollista kehittää vaikka mitä ongelmia, mutta toistaiseksi näyttää aika hyvältä. Itseltä jää aika moneen ohjelmanumeroon osallistuminen väliin siksi, että polttarien aikana mennään raskauden kahdeksannella kuulla, mutta olen lupautunut sitten valokuvaamaan muiden touhuilua ja tietysti myös kuskiksi. Ja odotan ihan innoissani, koska kyseessä on nimenomaan rakkaan ystävän juhlat ja oon iloinen että jotenkin edes pääsen osallistumaan. (Tosin kaikki muut tietää raskaudesta ja ovat valmistautuneet siihen, että on mahdollista myös se, että oon tuossa kohtaa synnyttämässä/vuodelevossa/jossain muussa tilassa jossa osallistuminen on hiukan hankalaa.)

Eli näiden kauhutarinoiden lukeminen saa aikaan järjettömän kiitollisuudentunteen omia ystäviä ja heidän järjellisyyttään sekä heidän ihania ystäviään kohtaan...

Suhteessa

Mun kamalin polttariosallistuminen oli polttareihin, johon kaaso keräsi liian vähän rahaa per osallistuja (20 €). Loppujen lopuksi sainkin osallistua kuluihin enemmän kuin kuvittelin, sillä tarjouduttuani majoittamaan morsiammen luokseni yöksi + halukkaat seuruelaiset päädyin ostamaan vara-ilmapatjan (50 €), ruokaa aamiaiselle (50 €) ja maksamaan  morsiammen drinkkejä baarissa, koska emme voineet parin muun kanssa antaa neidon maksaa niitä itse. Koska kaasosta ei tuntunut hyvältä idealta varata budettiin näihin rahaa.

Itku tuli melkein siinä vaiheessa, kun kyysin kotiin luvannut seuruelainen sai kohtauksen baarissa, vaati aamiaisesta kanssani vastaavan ystävän luokseen yöksi lohduttelemaan häntä ja morsian ehdotti silmät kirkkaina että mennään 6 hengestä 3 kutistuneella joukolla luokseni yöksi taksilla (n. 50-70 €). Jouduin sanomaan ei ja että junalla pääsee ihan kivasti, koska mulla tai sillä toisellakaan kuka joutui jäämään viimeiseksi helsingin yöhön morsiammen kanssa ei kertakaikkisestikaan ollut enää rahaa maksaa taksia. 

Jos ikinä menen itse naimisiin, niin en taida haluta polttareita. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.