Pomo huppeliviestittelee (Whatsapp ja työelämä osa 2)

CougarWoman

Aiemmin tällä viikolla Pomo lähti työmatkalle Ruotsiin päämääränään potentiaalisen asiakkaan vikittely ihan konkreettiseksi sellaiseksi. Minun oli tarkoitus mennä mukaan, koska hänen ruotsinsa on paljon ontuvampaa kuin minun (ja koska prospekti oli minun hankkimani); mutta työmatka osui samalle viikolle kuin Ykkösmiehen työkeikka, eli jouduin kieltäytymään kutsusta eläinhoidollisten velvollisuuksien vuoksi. Noh, puhuuhan ne siellä englantiakin, se pomolta sentään sujuu.

Työmatkan (sekä Pomon että Ykkösmiehen) ensimmäisen päivän iltana makoilin sohvalla, katselin puolella silmällä tv:n tarjontaa ja pohdin, pitäisikö startata Netflix; kanavien tarjonta oli kammottavaa. Sitten puhelin piippasi. Ykkösmies? Jej!

“Oon nyt täällä laivalla, seisovassa pöydässä. Hik.”

Pomohan se siellä, ilmeisesti tylsistynyt yksinmatkustamiseen. Whatsapp-tykitys jatkui.

“Aion nyt hommata sen firman X meidän asiakkaaksi hinnalla millä hyvänsä, ja tosiaan ensi kerralla järjestetään reissut niin että säkin pääset mukaan! Tää seisova pöytä on kyllä tosi jees. Hik!”

(En tosin ymmärrä, miksi minun tarvitsisi mennä mukaan enää siinä vaiheessa – käyntikortissani kun lukee “Business Development”, mikä meidän yrityksessä kääntyy lähinnä uusien asiakkaiden ja tavarantoimittajien hankinnaksi. Siinä vaiheessa kun ensimmäinen tilaus on allekirjoitettu, luovutan asiakkaan/tavarantoimittajan eteenpäin joko kaupalliselle tai operationaaliselle puolelle. Mutta en toki aio kieltäytyä ilmaisesta matkasta Ruotsiin.)

Viinilasillisen mentävän tauon jälkeen Whatsapp lauloi taas.

“Ei hitto, täällähän on pelkkiä eläkeläisiä. Senioriristeily! Argh. Ei taida mennä myöhään. Toista olisi jos sinä olisit mukana.”

Toivottavasti Pomo oli seuraavana aamuna ajokunnossa. Whatsapp-viestien kirjoitusvirheistä (jotka oli pakko editoida) päätellen tosin epäilen syvästi.

Aamulla tuli vielä viesti.

“Ostin sulle taxfreestä Absolut-pullon.”

Minä en juo vodkaa. Mutta Ykkösmies ilahtuu varmasti. 

Kommentit

Oma vikasi (Ei varmistettu)

Miespomot ei todellakaan viestittele noin sellaisille alaisnaisille, joita he arvostavat ja kunnioittavat, ei edes sinkkualaisille!

Cougari flirttaa itse työpaikallaan epäsopivasti, intiimirajan itse ylittäen, tavalla antaa miehille itse silmää niin, että miehet uskovat, että häntä saa lähestyä vapaa-ajalla, ei-työasiassa ja flirttiviestillä (Kuten aiemmin kirjoitti jo, fiksu nainen ei koskaan iske silmää nuorelle mieskollegalle). Cougar Woman tarvitsee näköjään yhä kasvatusoppia, mitä hyvän käytös työelämässä tarkoittaa. Tässä sitä.

Olen tehnyt 12 vuotta työtä myyntiammattilaisena,samaa kuin Cougar Woman ja vielä miesvaltaisella alalla. Olen varmasti viehättävä nainen ja supliikki suustani, myynnissä pitää olla.
En koskaan saanut keneltäkään mieheltä tai pomolta noin räikeitä lähestymisviestejä, sillä pistän itse flirtit poikki jo ennen kuin ne alkavat. Fiksu nainen osaa pisttä sen poikki fiksusti, kohteliaasti mutta jämäkästi, pomoa tai työkaveria mitenkään loukkaamatta.

Jos olisin voisin edes olla tuollaisessa tilanteessa, jos oli vodkaa tulisi vielä känniflirttiviestien jälkeen, en ottaisi vastaan. Luovuttaisin vodkapullon tuojalle takaisin ja sanoisin, kiitos, aivan ihana ele sinulta, mutta en voi ottaa vastaan tätä lahjustasi, vie kotiin/vaimollesi. Hymyisin samalla iloisen nätisti, mutta jämäkästi. Puolen tunnin kulutta jatkaisin työasiassa, kuten aina ennenkin,. iloisen reippaana, kuin mitään ei olisi tapahtunut, pomoa vieläpä asiallisesti, kuitenkin vain jostain hyvästä työsuoritteesta, kehuen.

Ammattilaiset tuntevat sanattomat eleet "arvostan todella työpanostasi ja osaamistasi, mutta ei kiitos, ollaan työkavereita, ei olla mitään muuta." Cougar Woman on iässä, että olisi jo aika opetella, jos fiksun ja arvostetun naiskollegan maine kiinnostaa.

Pullon vastaanotto lienee silti Cougar Womanin valinta, lahjan vastaanottaminen hän kertoo sanattomasti , että viesittely oli mielistä lukea.

Näin tämäntyyliset ihmiset ajautuvat salasuhteisiin, ihan ilman omaa tahtoa, työpaikoillaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tai sitten joillain voi olla ihan normaalitkin välit niin pomoon kuin työkavereihinkin.. Kaikki työpaikat ei ole sitä, että tarvitsee käyttäytyä tietyllä tavalla ja tietyille henkilöille. Joillain työpaikoilla se, että on oma itsensä ja että myös muut on sua kohtaan omia itsejään on kunnioitusta myös. Se, että joku lähettelee viestejä tai vieläpä härskejä sellaisia (joita ainakaan nämä tekstissä olleet viestit ei mun mielestä edes ollut) ei tarkoita sitä että se vastaanottajaa jotenki väheksyisi tai mitään muutakaan. Ehkä tässä tapauksessa jopa oikeasti tarkoitti sitä että laivamatkakin olisi ollut mukavampi jos olisi ollut seuraa - niinkuin se varmasti olisikin, ihan ilman härskiyttakin. Eikä siihen härskiyteen tartte mukaan mennä jos ei semmonen nappaa, oli sit pomo tai työkaveri tai kaveri.

En tiedä saako kukaan irti nyt kommentista sitä mitä hain takaa, mutta ärsytti vain se tietynlainen tiukkapipoinen asenne. Kun itse en ainakaan haluaisi olla töissä paikassa jossa kaikki on vain työtä ja työkavereita. Ei kavereita eikä mitään työn sivuun poikkeavaa. Se on paikka missä vietetään elämästä iso osa aikaa ja kuivaksi kävisi jos ei saisi edes vitsejä heittää.

CougarWoman
CougarWoman

Kyllä - juuri näin. Pomo on enemmän kaveri kuin joku, jonka kanssa ajattelisin että voisi olla sutinaa. Vaikka siis komea onkin.

CougarWoman
CougarWoman

Tiedätkö - mä tulin vähän surulliseksi kun luin kommenttisi. En, koska tunsin itseni loukatuksi, vaan sinun puolestasi. Ikävää, että olet työpaikassa, jossa ei vallitse rento ja sukupuolirajoitteeton ilmapiiri; ja jossa pitää pitää tietyt, keinotekoisetkin rajat vain, koska olet nainen.

Mun mielestä on hauskaa, että voidaan heittää kaksimielistäkin vitsiä ilman, että sillä olisi joku oikeasti seksuaaliväritteinen sävy. Ja kyllä me whatsappaillaan kollegojen kanssa paljon myös vapaa-ajalla.

Luepa tuo postaukseni uudelleen siten, että kuvittelet pomoni olevan kanssani samaa sukupuolta. Ajatteletko yhäkin, että kyseessä on känniflirtti? Mun mielestä on lähinnä huolestuttavaa, miten "väärin" onnistuit postaukseni tulkitsemaan.

Pomo olisi varmaan ollut aidosti hämmästynyt, ehkä vähän loukkaantunutkin, ellen olisi ottanut pulloa vastaan. Semminkin kun tietää yhteisiltä työmatkoiltamme sen, etten tuoppiin sylje :D Olisi varmaan ihmetellyt että mikä nyt on vikana.

Vierailija (Ei varmistettu)

"Ajatteletko yhäkin, että kyseessä on känniflirtti?"
Ajattelen. Pomosi on mies ja otsikoit postauksesi näin: "Pomo huppeliviestittelee".

Esimies joka lähettää humalassa viestejä alaisilleen, ei toimi fiksusti, se on pomolta sopimatonta käytöstä. Saa lähettää, alainen saa suhtautua ilahtuen, jos haluaa. Älä silti ihmettele, jos pomosi käytös muuttuu yhä intiimimmiksi, mutta silloin kirjoita seksuaalisesta häirinnästä työpaikallasi.

Jos et usko, että pomosi flirttaa, voit näyttää Ykkösmiehelle saamasi viestit. Kysy häneltä, flirttaako pomo kanssasi vai onko ihan vaan vilpitön esimies ja ystäväsi.

Oma vikasi (Ei varmistettu)

Ajatteletko yhäkin, että kyseessä on känniflirtti?
Ajattelen, sillä pomosi on mies ja otsikoit jutun on "Pomo huppeliviestittelee".

Känniviestit alaisille on huonoa käytöstä, alainen saa suhtautua kuten haluaa. Jos pomosi käytös menisi yhä intiimimmäksi, ethän enää valita, että koet seksuaalista häirintää hänen taholtaan.

Flirttaako pomosi? Näytä viestit Ykkösmiehelle ja kysy häneltä, flirttaako pomosi vai ei.Jos et, kysy keneltä tahansa aviomieheltä, useimmat ovat kanssani samaa mieltä, että ei ole kivaa, jos vaimo pitäisi omaa pomoaan salaisena mieskaverinaan oman miehen selän takana.

Jos kirjoittaa julkisesti, pitää uskaltaa ottaa myös kritiikki vastaan, ja uskallat, siitä annan kiitoksen.

CougarWoman
CougarWoman

Itseasiassa näytin jo viestit Ykkösmiehelle. Hän tuntee myös pomoani jonkin verran firman "virkistyspäiviltä", tosin silloin tyyppi ei ollut vielä pomoni. Naureskeli vaan että varmaan sitä harmitti kun ei ollut matkaseuraa tällä kertaa. Ja oli iloinen vodkapullosta :)

En nyt oikein ymmärtänyt, että mistä päättelit että pitäisin kollegojen kanssa viestittelyn salassa..?

Mitäs jos sanoisin että Pomo muuten tykkää miehistä? ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Sori, että väärinotaksuin, että tekstaat pomosi kanssa Ykköseltä salaa.

Jos sanoisit, että Pomo tykkää miehistä: sanoisin, että känniviestitys alaisille on sopimatonta. Alainen saa ilahtua, jos siltä tuntuu, jos saisi huppelissa olevalta homoseksuaalilta pomolta känniviestejä.

CougarWoman
CougarWoman

Mun mielestä taas ei, niin kauan kuin se ei ole häiritsevää. Kyllä meillä saa viestitellä kollegojen kanssa ihan milloin vaan, puhelimiin ei ole asennettu alkometrejä :D

Mutta jokainen on erilainen persoona, ja jokaisella on erilainen duuniporukka ja -henki. Kukin tyylillään siis :)

Oma vikasi (Ei varmistettu)

Pomosi ei ole kollega, häneltä odotetaan kaikkien alaisten tasa-arvoista kohtelua. Ystävä voi olla, mutta työtehtävissä, työajalla, se ei saisi johtaa eriarvoiseen alaisten kohteluun.

Yksipuolinen viestin lähettäjä ja pomo ei voisi tietää, kokisiko passiivinen alainen saadut viestit häiritsevinä.

”jokaisella on erilainen duuniporukka ja -henki.”
Koko duuniporukka sitten tietää, että sait viinapullotuliaisen pomon työmatkalta? Tasa-arvoisesti alaisia kohteleva pomo tuo työmatkalta samanlaiset tuliaiset kaikille alaisille tai ei kenellekään. Työssä voi lahjoittaa erillisiä palkintoja, mutta hyvästä työsuoritteesta kiittäen, ei känniviestinnän vuoksi.

Jos naisalainen saisi tuliaisia miespomolta, mutta miesalaiset eivät tai pomo jopa luovuttaisi tuliaisen naiselle salamyhkäisesti työpöydän alta, sitten ajattelisin nuo olosuhteet jo omalla mielipiteelläni. Tuskin miespomo toisi viinaa naisalaiselle, joka ei itse ole viestinyt, että känniviestejä on kiva saada ja viinaa on kiva juoda. Itse en kokisi tässä enää kunnioitusta, mutta ei mitään, teidän henki, ehkä silti vain kahden henki ja ystävyys. Et voi väittää tietäväsi koko työporukan ajatuksia, jos nyt tietävät, että pomosi viestii sulle huppeliystäväviestejä ja tuo työmatkalta sulle viinaa.

CougarWoman
CougarWoman

Kyllä se koko duuniporukka vaan tietää, kun Pomo löi lekan työpöydälle tullessaan reissun jälkeen töihin. :) Ja miksi mulle, mutta ei muille? Kas kun olen viime aikoina panostanut asiakkaiden hankintaan nimenomaan Skandinaviassa, eli siksikin oli mulle vähän ikävää, etten "lemmikkipäivystysvuoron" takia päässyt mukaan ensi tapaamiseen prospektin kanssa, jota olin jo pehmitellyt jonkin aikaa. Itse näin pullon kiitoksena hyvin tehdystä työstä, so. ilman minun efforttejani ei Pomolla olisi ollut uutta osoitetta, mihin mennä. 

Mun mielestä sä nyt jotenkin ylianalysoit tätä tilannetta, ehkä siksi että haluat itse siinä olevan jotain väärää tai moraalisesti arveluttavaa. 

Tämä ei muuten ole ensimmäinen kerta, kun saan alkoholia kiitokseksi työstäni. Muutama vuosi sitten yksi firman omistajista (apua - myös miespuolinen - iik!) ilmestyi ovemme taakse jouluaattona tuomisinaan 12 vuotta vanha japanilainen mallasviski, jonka rahallinen arvo pyöristyy sataseen. Olisiko tästäkin pitänyt kieltäytyä? Sinun logiikkasi mukaan olisi..?

 

ok sitten (Ei varmistettu)

Olisiko tästäkin pitänyt kieltäytyä? Sinun logiikkasi mukaan olisi..?
Vast: en käytä omaa logiikkaa, kirjoitan työetiketistä. Se sanoo, että joululahja, mikä tahansa, otetaan vastaan ja siitä pitää kiittää, kieltäytyminen tai jo kiitoksen unohtaminen olisi epäkohteliasta. Lahjuksen arvo ylittäisi paljon joulupullon/tavanomaisen joululahjan arvon, sellaisen palautetaan antajalleen, myös lahjat, jotka ovat epäsopivia työrooliin nähden palautetaan. Takana on ajatus, että jos ottaa vastaan ilmaisen lahjan, itselle voi syntyä henkinen velvollisuus korvata toiselle osapuolelle vuorostaan.

Ymmärsin pomosi korvaavan känniviestit tai jatkavan flirttiä viinapullolla, koska itse kirjoitit, että pomo ilmoitti (krapula) aamuviestillä viinaostoksistaan sulle. Mutta kerrot nyt, saitkin pullon hyvän työsuoritteesi vuoksi, olin väärässä sitten, sori tästäkin.

Herranen aika jos meidän työpaikalla olisi noin tiukka meininki, kuin tuossa yllä olevassa kommentissa. Paitsi viestit, myös jutut työkaverieiden ja pomon kesken ovat vielä huolestuttavammalla tasolla kuin nuo sun saamat viestit. Työajalla ja luonnollisesti selvinpäin. Voi kauheeta.

CougarWoman
CougarWoman

Heh, meillä ihan sama. Varsinkin perjantai-iltapäivisin jutut ovat yleensä lapsilta kiellettyä osastoa, onneksi meidän tiimissä tämä on mahdollista, koska työyhteisöön ei kuulu tiukkapipoja. :P 

Joo perjantait on pahoja...joskus tosin joku lausuu kommentin, että ei oo vielä edes perjantai :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Nonniin nyt vain odotellaan, mitä seuraavaksi tapahtuu! :)

HannaHHoo (Ei varmistettu)

Missä firmassa pomoilla on varaa tuhlata aikaa RISTEILLEN asiakastapaamisiin? Jokaisessa mun
työpaikassa nää tämmöset hoidetaan eestaas lentäen... Aika on rahaa.

CougarWoman
CougarWoman

Joo mekin yleensä lennetään, tällä kertaa meni autolla, koska otti näytteitä mukaan n. 40 kg:n verran. :) Yön ylihän tuo risteili, eli sinänsä aikaa ei mennyt hirveästi hukkaan. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.