Pre-Christmas with the Grinch

Meidän huushollissa asuu Jouluhössö ja Kärtty.

Jouluhössö alkaa tohottamaan joulusta jo marraskuun alussa, ostaa kynttilöitä varastoon ja tarkistaa jouluvalojen kunnon. Kärtyn mielestä jouluvalot ovat aivan turhat, onhan meillä lamput katossa. Kynttilöitä ei kannata polttaa, koska ne aina niin käryää sammutettaessa. Turha palovaara.

Jouluhössö riemastuu joulukoristeista joka vuosi samalla lapsenomaisella ilolla. Kärtty toppuuttelee ja vetää kaupassa hihasta, mikäli Jouluhössö erehtyy ihastelemaan uusia joulukauhistuksia. “Ihan sikarumia, tota et kyllä osta”, on Kärtyn vakimantra aina kun Jouluhössö löytää jotain uutta joulukotiin. Jouluhössö ostaa kuitenkin – salaa.

Jouluhössö kärttää joka joulu “oikeaa” kuusta, Kärtyn mielestä muovinen on parempi: “Koira siihen kusee taas kuitenkin, helpompi sitten painepesurilla tuutata puhtaaksi ja niitä perkeleen neulasia saa muuten vielä huhtikuussakin nyppiä jalkapohjista.”

Jouluhössö ostaa ja kirjoittaa joulukortit jo marraskuussa. Kärtyn mielestä postimerkkien tuhlausta; “Me ei koskaan saada yhtä monta korttia takaisin kuin sinä laitat”, ja sitäpaitsi ihan ylivoimainen toivomus, että laittaisi puumerkkinsä henkilökohtaisesti jokaiseen yhteiselle tuttavalle menevään joulukorttiin: “hirvee homma”. Jouluhössö opettelee alistuneesti huokaisten väärentämään Kärtyn allekirjoituksen (se käy helposti käyttämällä vasenta kättä – oikeakätisenä).

Jouluhössö etsii radiosta joululauluja soittavan aseman. Kärtty: “Hitto noita mollivoittoisia jollotuksia taas, laita se heviasema.” Pian joulurallien asemesta soi ainahilpeä Sepultura.

Kärtty ei syö seuraavia jouluruokia: joulutortut, konvehdit, riisipuuro, sekahedelmäsoppa, lipeäkala, rosolli, silli, lohi (kaikissa muodoissaaan), mäti, lanttulaatikko, porkkanalaatikko, punajuurisalaatti, sienisalaatti, italiansalaatti. Kärtty syö siis käytännössä katsoen vain ja ainoastaan kinkkua ja perunalaatikkoa (ellei se ole imellettyä; silloin Kärtty syö vain kinkkua). Rehellisyyden nimissä myönnettäköön, että Jouluhössökin menee mieluummin juurihoitoon ilman puudutusta kuin syö lipeäkalaa.

Kärtty ei tykkää glögistä, eikä varsinkaan niistä mantelilastuista ja rusinoista. Harmi, Jouluhössö joutuu juomaan koko glögierän yk-hik-sin.

Ja ai niin, Kärtty ei oikein välitä piparista. Mutta sehän tässä blogissa on vissiin jo aiemminkin tullut selväksi. 

grinch_0.jpeg

 

Kommentit (9)
  1. Olisiko Kärtty enemmän noita munatoti-miehiä? 😉

    1. Huh, johan veti munatotiseksi. Toivottavasti kuitenkaan ei 😉 

      1. Sehän selviää kokeilemalla. Ehdota sille pientä munatotitestiä!

  2. Blogiasi on ilo seurata ja kirjoitat hyvin. Olen ihan koukussa! 🙂 Mukavaa joulunaikaa sinulle, Kärtylle ja Nörttipojalle.

    1. Kiitos <3 Sinulle samoin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *