Projektihaaste!

Joskus tulee vastaan haasteita, jotka kuulostavat kivalta mutta joihin ei vain yksinkertaisesti pysty osallistumaan. Esimerkkinä mainittakoon Toimituksen denimhaaste, joka oli tosi tosi kiva idea – harmi vaan etten omista yhtään mitään, missä olisi edes CSI-kuitunen denimiä. Juu, en siis omista myöskään farkkuja. Budjetti ei sitten ihan antanut periksi hyökätä farkkuostoksille. No, ei kyllä kroppakaan.

Kaikki “omanaamahaasteet” ovat tietyistä syistä (toistaiseksi ainakin, hih) myöskin pois laskuista.

Sitten keksin että mitä minä täällä turhaan kitisen ja tuskailen kun en pysty aina osallistumaan haasteisiin vaikka haluaisinkin; miksi en perustaisi omaa haastetta, osallistuisi siihen itse, ja pistäisi sitä jakoon!

Eli tässä tulee Projektihaaste!

Tiedättehän sen ikuisuusprojektin, joka tulee aina silloin tällöin mieleen? Kun näette projektin kohteen ja kiroatte mielessänne että perkules, kun en vieläkään ole saanut aikaiseksi? Projektin kohteita voi olla hyvinkin erilaisia: yhden on pitänyt järjestää se perhanan vaatekaappi jo viimeiset kolme vuotta, toinen on miettinyt että noista röykkiöiksi kertyneistä viinipulloista voisi askarrella piristäviä nimettömiä pullopostiviestejä kotikaupungin yksinäisille, ja kolmas puree kynnet verisiksi puolikuiksi kun miettii yön pimeinä tunteina että niitten raappahousujen toinen lahje on vieläkin kutomatta.

Omakohtaisena esimerkkinä mainittakoon puutarhavajassa hiirenpaskoksia keräilevä vanha ovi, josta on tarkoitus “joskus” askarrella valokuvakehys. Ja ripustaa se seinälle. Mutta ensin se pitäisi hioa ja maalata/hioa vanhan näköiseksi, sitten pitäisi ottaa ne (aivan mielettömän taiteelliset luonto)valokuvat ja kehityttää ne seepiaväreissä kustomoidusti sopimaan oven kolmeen lokoseen. Sitten joskus.

Tämä haastehan on itseasiassa vain porkkana tehdä kesken jäänyt homma yleisestä painostuksesta loppuun. Toimii vähän samaan tapaan kuin Painonvartijoitten viikottaiset ryhmäkokoukset: kuka sitä kehtaa vetää hillomunkkeja kun tietää että kuuden päivän päästä pitää taas mennä kaikkien edessä puntarille. Lilyyn tehdyt lupaukset täytyy pitää! 😉

Joko alkoi innostaa? Tai ehkä jopa pelottaa? Hyvä. Ja ei kun proverbiaaliselle puntarille!

Haaste on sinänsä ihan simppeli. Sen tulee olla jotain konkreettista, jonka voi toteuttaa tietyllä aikavälillä. Postaa haasteen aloituspäivänä, kerro aikaraja haasteen toteuttamiseen, ja lopeta haaste uudella postauksella kun projekti on ohi. (Väliaikapäivityksiäkin saa toki tehdä, mutta ei ole pakko.) Kuvitusta saa tietysti liittää tyyliin “ennen” ja “jälkeen”.  Jos voi. Ja haluaa.

Niin ja se oma haasteeseen osallistuminen…ajattelin kuitenkin ryhdistäytyä taas ja alkaa käyttää kuntosalikorttiani sen sijaan, että vain sponsoroisin kyseistä lafkaa liki viidenkympin kuukausijäsenmaksullani näyttämättä naamaani siellä koskaan. Eihän se jäsenyys itsessään sitä kuntoa näköjään kohota, laihtumisesta puhumattakaan – siellä pitää näköjään käydäkin, ja mieluummin niin että yksi kerta maksaa vuositasolla vähemmän kuin 100 euroa. Aloitan tänään, jumppakassi odottaa autossa työpäivän päättymistä. 

Eli omakohtainen projektihaasteeni on pudottaa 10 kiloa 10 viikossa – aika “tylsä” projekti, pahoittelen, mutta tämä valvottaa tällä hetkellä eniten.

En tietyistä syistä (heh) voi postata aloituskuvaa, mutta kerronpa kuitenkin painoni: puntari näytti eilisaamuna 95.5 kg, eli traanissa löytyy 170-senttisen rungolle. Toteutuksessa käytetään lisättyä liikuntaa, vähennettyjä hiilareita (ja etupäässä sittenkin niitä hyviä), vähärasvaisia proteiinejä ja täydellistä alkoholi- ja noutoruokakieltoa (alkoholikielto koskee vain arkipäiviä, viikonloppuisin on lupa nauttia kuivaa valkoviiniä). Eväsreissumiesten sijaan lounaaksi tänään omatekemää palsternakka-porkkanasosekeittoa (ui siellä muutama pieni perunakin seassa ettei ihan mennä cold turkeylle)! Tästä se lähtee, jes!

lautasmalli.jpg

Lautasmallilla mennään. 

P.S. Vähän siis samalla idealla kuin Tyynen Tsemppikerho, mutta laajemmin 🙂

Edit 06-02-2014: Huikkaattehan sitten kommenttikenttään linkillä omaan postaukseenne, mikäli osallistutte! 

Kommentit (11)
 1. Itselläni on myöskin kaverin kanssa menossa tämä 10kg 10viikossa. 😀 Toistaseksi homma on sujunut aikataulussa, -4kg 4 viikossa!!! 😀 Valitettavasti tahti hidastui nyt, joten taidan jäädä aikataulusta jälkeen. Liikuntaa pitäisi lisätä ja paljon 🙁

  Mutta onnea yritykseen ja kerro edes jossain välissä miten on sujunut! 🙂

  1. Pariksi viikoksi jos pystyy jättämään lähes kaikki hiilarit pois, niin paino tippuu hyvin. (Yksilöllisesti tietenkin) Kannattaa jotain psyllium/pellavansiemen/tyrnirouhetta käyttää rahkan tms seassa vatsan toiminnan vuoksi. Ne kun on vähän kivampia kun oikeat ulostuslääkkeet…

   Herkkuhimoon paahdettuja pähkinöitä ja kookosta!

 2. Hmmm, mun tekisi mieli kans tarttua tähän – on niii-iiiin monta projektia! Mutta… …ehkä se mun projekti tällä hetkellä täytyy olla vaan paikoillaan makuu, huokaus. Tai lasketaanko se projektiksi, jos mä sohvalta käsin seurailen, kun Joel rakentaa keittiöön hyllyä…? 🙂

  Kovasti tsemppiä omaan projektiisi! Joukkopain… kannustus on mahtava voima, hyvä että otit sen käyttöön! Mäkin oon saanut useamman homman tehtyä (mm. viime kesän keinutuoliprojekti) kertomalla siitä täällä Lilyssä – sitten tulee pienet paineet saada se valmiiksi, kun porukka alkaa kysellä 🙂

  Ja hei: Kiloklubi!!! Oikeasti, suosittelen – testaa!

  1. Hih – sua edes vähän tuntien se paikallaan makuu on sulle jo tarpeeksi haastava projekti 😉 

   Jep, muilta selkärankaa kun omaa ei ole, näinhän se menee. 

   Kävin heti Kiloklubin sivuilla, sivut toivottivat minut iloisesti tervetulleeksi eli ennenkin on yritetty 😀 Ruokapäiväkirjaa on hyvä alkaa pitää, mulla menee helposti liian vähälle syönnille. 

   1. Mä suosittelen edelleen MyFitnessPalia 😛

    Käytän sitä ite tällä hetkellä, että saan syötyä niin paljon kuin on tarvis, röyh.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *