Puuma hurahti joogaan

Tarkemmin sanottuna: yin&yang –joogaan. Kävin aiemmin tällä viikolla elämäni ensimmäistä kertaa joogassa ystävättäreni yllyttämänä; tutustumiskäynnillä.

En olisi ikinä uskonut, miten paljon pidän siitä.

Ajattelin, että päädyn johonkin käärmemiessolmuun, johon ei nelikymppisen kankeudella varusteltu naisihminen yllä kuin tuplanivelillä, ja jään oman kehoni vangiksi kunnes ohjaaja tulee taittelemaan minut takaisin oikeaan asentoon kuin ruostuneen nuottitelineen.

Ajattelin, että istutaan lootusasennossa ja ynistään ommmmm.

Ajattelin, että sali on täynnä ituhippejä tursottavine kainalokarvoineen ja hamppuvaatteineen. Pelotti, että sulaudun ryhdikkäiden ja valaistuneiden ihmisten joukkoon yhtä  hyvin kuin savannilla gasellien kanssa kisaileva norsu. 

Ajattelin, etten pysty keskittymään ja ahdistaa, kun pitäisi.

Ennakkoluulot kunniaan?

Kynttilöitä. Suitsukkeen vieno tuoksu. Taustalla rauhoittavaa musiikkia. Jokaiselle oma matto, matolla tyyny ja fleecepeitto. Joogaajissa kaiken ikäisiä, kokoisia ja näköisiä. 

Joogatunnin yin-osio oli keskittynyt oman kehon kuuntelemiseen, oman hengityksen tarkkailuun. Kaikkien (polttarimurina)kiireitten unohtamiseen. Olemiseen läsnä vain siinä hetkessä. Pitkiin venytyksiin, joissa oli mukava olla.

Yang-osiossa taas väännyttiin erilaisiin asanoihin ja takaressut huusivat leipää. Muutama hikipisarakin karkasi nollakuntoisen otsalta, vaikka kokonaisuutena tämäkin osio oli kaukana hikiliikunnasta. Sitäpaitsi palasimme aika pian takaisin yiniin.

Ihan-ihan lopuksi mentiin makaamaan peiton alle, ja joogaopettaja sammutti valot. Jälkeenpäin saatiin kupit yrttiteetä, jossa maistui lakritsijuuri. Hörpin varovasti lämmintä teetä peittoon käpertyneenä, hieman pökkyräisenä. Ei tehnyt mieli alkaa jutella kenenkään kanssa, olla vaan ja nauttia hiljaisuudesta ja hyvän olon tunteesta.

Jostain tämä olotila oli ennestään tuttu.

Sitten tajusin. Olo oli kuin hyvän seksin jälkeen; rentoutunut, unelias ja onnellinen.

Puuma antaa viisi tassua. Ja menee varmasti ensi viikolla uudelleen.

Lisätietoa Yin&Yang joogasta vaikkapa täältä. Mainittakoon vielä erikseen, että linkin takaa paljastuvan kuvan asentoa ei (onneksi) tarvinnut harjoitella ainakaan tällä tutustumiskäynnillä. 

yoga.jpg

Kommentit (7)
 1. Noniiin nyt oon lukenu blogin tähän asti (success!), enhä mä muuta oo tehnykään viime perjantaista (?) asti 😀 

  Ihanat nää ennakkoluulot! Nää on siis just niin yleisiä. Itelläkin oli ehkä vähän ennen ku alotin. Ja kommentistasi asti ja nyt jälleen mietin et pitäis itekin ottaa se yin jooga myös osaksi omaa harjoitusta ton dynaamisemman puolen lisäksi. 

  1. Ihana sinä <3 kun päivität, missä olet menossa 😀

   Se on kyllä hyvä kaiken kiireen keskellä. Plus että venyttäähän se vähän eri tavalla kuin se dynaamisempi. 

    

   1. Hehe 😀 

    Joo, dynaamisesta tulee ehkä se hiki pintaan ja on hyvää ”liikuntaa” mut tossa pääsis rauhottumaan oikeesti ja ottais itelleen sen ajan. Pitääki iha tutkia ku huome alkaa koulu et oliko liikuntatarjonnassa myös yin. Vinyasa flow ainakin taisi olla.

 2. Kävi kutakuinkin samalla tavalla viisi viikkoa sitten yinjoogan suhteen ja täytyykin muistaa kohta varailla paikka ensi viikon tunnille 🙂 Parasta mitä ihminen voi antaa itselleen keskellä viikkoa, on puolitoista tuntia venyttelyä ja hengittämistä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *