”Rakkausruno”

”Miten kaunis, miten ihana oletkaan,
rakastettuni, riemuni!
Sinun vartalosi on kuin palmupuu,
sinun rintasi ovat sen tertut.
Minä ajattelen: tuohon palmuun minä nousen,
sen hedelmiin minä tartun!
Kuin rypäletertut ovat sinun rintasi,
hengityksessäsi on omenan tuoksu,
sinun suusi maistuu jalolta viiniltä, joka kiihdyttää rakkauttani ja kostuttaa uinuvien huulet.”

Meillä oli aika mielenkiintoinen ”kikkailutuokio” eilen illalla. Enpä muista, että olisin koskaan saanut ”rakkausrunoa” Raamatusta. 

 

Kommentit (12)
 1. Raamatunlauseiden jakelu ja muu uskonnollisuudeksi tai uskonnollisuuteen vedettävä toiminta voi hämmentää hyvässä tai pahassa (tai myös vaan hämmentää), koska vastaavaa ei välttämättä löydy omasta jokapäiväisestä elämästä, mutta se tekee järkeä kun tietää mistä kaveri tulee. Se kirja on paljon luettu ja arjessa oleva teos, jonka kansien välissä on paljon tietyn aikakauden ajankuvaa, ns. ohjeita tavalliseen elämään, historiakuvausta ja mitäpä muuta kuin Rakkausrunoja 😉

  1. Joo, ei se hämmentänyt kuin hetken. Enkä siitä mitenkään ”säikähtänyt”. Uskonto on mun elämässä kuitenkin aina ollut enemmän tai vähemmän läsnä, vaikka itse en kirkkoihmisiä olekaan (huom: ei tarkoita, että olisin ateisti, en vaan usko kirkkoon instituutiona).

   Mun mielestä on sitäpaitsi tärkeää, että Puuseppä kokee kuitenkin että voi jakaa mun kanssa myös niitä ”uskonasioita”, ne kun on kuitenkin – ja tulee luultavasti aina olemaan, vaikka yhteisönsä jättäisikin – olennainen osa sen moraali- ja normipohjaa, ja iso osa elämääkin. Sen parissahan se on kasvanut. 

   P.S. ”Tekee järkeä” – ”makes sense”? 😉 

 2. Moikka Puuma!

  Olis kiva saada vähän tilannekatsausta sun ja Ykkösmiehen tilanteesta. Miten päätös avoimesta suhteesta on vaikuttanut parisuhteeseenne? Onko helpompaa/vaikeampaa olla YM:n seurassa kun ei tarvitse enää ”pettää ilman lupaa?” Eikö hän tosiaan ole koittanut udella sinulta mahdollisista seksikumppaneistasi? Entä koskeeko sopimuksenne kumpaakin – saako myös YM harrastaa seksiä muiden kanssa, vai sinä vain? Koska hänestähän seksin puutteenne johtuu. Eikö se tunnu väärältä jos YM haluaa seksiä muilta, muttei omalta vaimoltaan?

  Itse en henk. koht. voi ymmärtää miksi olette yhä avioliitossa. Meillä on vain yksi elämä, jonka itse ainakin haluan elää ihmisen kanssa, jonka kanssa suhde toimii jokaisella osa-alueella. Ja vaihtoehtojahan tässä maailmassa riittää. Itse tulen lähinnä surulliseksi tilanteestasi, sillä koen että olet huonon itsetunnon omaava nainen, joka on vain niin riippuvainen miehestään, ettei uskalla/osaa lähteä liitosta, joka on varmaan lähinnä hyvä kaveri/kämppismeininkiä.

  Anteeksi kärkkäästä mielipiteestäni – kaikesta huolimatta en tarkoita sitä pahalla. Mielestäni aitoa rakkautta ja rohkeutta on sekin, että osaa päästää irti kun on sen aika.

  T. Parikymppinen lukijasi

  1. Heippa KristaB!

   Kyselyikä? 😀 Hah, ei vaan – kiitos kommentistasi. En ottanutkaan pahalla. <3

   Kysymyksiä oli sen verran paljon, että päädyin tekemään aiheesta oman postauksen – maanantaille. Sori, että vastaus tulee pienellä viiveellä; näin kuitenkin pystyn vastaamaan vähän yksityiskohtaisemmin, kuin mikä olisi ”korrektia” kommenttikentässä. 

   1. oceansoul / housuitta
    7.1.2016, 18:59

    Olenkin toivonut, että noista KristaB:n kysymysten tapaisista aiheista kirjoittelisit täällä, joten mielenkiinnolla maanantaita odotellen. 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *