Schrödingerin viisumi

CougarWoman

Kitarapoika lähetti täpinöissään eilen viestiä: viisumityypeiltä oli tullut tekstari!

"No mitä siinä tekstarissa luki?!"

Yhden kurssin lukiossa ranskaa lukeneena tajusin sen verran, että Kitarapoika voi hakea passinsa ma-pe klo 11 ja 15 välillä. (Yhden kurssin ranskantaidoilla olen muuten pärjännyt yllättävän pitkälle.) 

Jaahans. 

"No mitä tämä tarkoittaa - saitko nyt sen viisumin vai et?"

- No en minä tiedä. Tuossa lukee vaan että saan hakea passini takaisin.

"Mutta...mutta...eikös se viisumi yleensä liimata siihen passiin?"

- Kai se liimataan, en tiedä - en minä ole koskaan ennen hakenut viisumia.

"No en minäkään :D"

"Siis - saitko sä nyt sen viisumin vai et?"

- En tiedä :D 

"No en minäkään! :D"

Schrödingerin viisumi. Ainakin ensi maanantaihin, jolloin Kitarapoika matkustaa taas kolme tuntia bussissa päästäkseen pääkaupunkiin. 

Raaaaggggghhhhhhhhh.

Kommentit

Meillä oli ihan sama juttu kun yritettiin hakea viisumia mun vietnamilaiselle miehelle! Suurlähetystöltä tuli perjantai-iltapäivänä viesti, että viisumipäätös on tehty ja passi on postissa ja sitten odoteltiin jännät housuissa tiistaihin asti että passi saapui perille. Meidän tapauksessa vastaus oli valitettavasti kielteinen, toivottavasti teillä on parempi onni!

CougarWoman
CougarWoman

:( No voi! Tsäänssit ei täälläkään ole kovinkaan suuret, valitettavasti tietyistä islaminuskoisista maista saavat (nuoret) miehet ilmeisesti aika nihkeästi viisumeja Eurooppaan näinä päivinä. Mutta maanantaina tiedetään enemmän, ja siihen asti täälläkin jännät housuissa! 

Mä en muuten ymmärrä miksei ne siinä viestissä jo voi sanoa että tuliko hylsy vai myönteinen päätös. o_0 Inhottavaa elää tietämättömyydessä.

Miten muuten - voiko tuosta kielteisestä päätöksestä valittaa, vai oliko se nyt sitten siinä? 

Sinittttt (Ei varmistettu)

En tiedä miten muissa maissa mutta ainakaan Turkissa päätöksestä ei voi valittaa. Eli ainoa tapa on vain tehdä uusi hakemus.. Ja maksaa siitä... Eikä lähetystöllä ole myöskään velvollisuutta kertoa miksi hakemus hylättiin.

CougarWoman
CougarWoman

Huh huh. Täällä oli jo vaikeuksia riipiä rahat kasaan tähän kertaan (avustinkin vähän), ensi kerta mennee sitten ensi vuoden puolelle, tai jos jotain "lievennyksiä" tapahtuu välissä. Ei tosiaan huvita turhasta maksaa kerta toisensa perään. :( Uskomatonta, etteivät kerro syytä - siihen kun ehkä voisi seuraavassa hakemuksessa vaikuttaa, mikäli se johtuisi henkilöstä itsestään.

Ja siis Suomihan tuon hakemuksen evää, ei hakumaa, eli luulisi että valituskäytäntö (tai siis sen puute) koskee kaikkia maita...plääh.

Vierailija (Ei varmistettu)

Noniin. Siitä sitten lisää pari kierrosta jännää niin voi alkaa samaistua turvapaikanhakijoiden maailmaan, jossa joo tai ei tarkoittaa elämää tai kuolemaa, kun odotetaan mitä migri vastaa. Jännät housuissa todellakin.

CougarWoman
CougarWoman

Tästä täysin samaa mieltä.

Eikä kyse oo pelkästään islammaista, vaan oikeastaan kaikista vähänkin köyhemmistä maista tulevien nuorten miesten on vaikea saada viisumia. Kielteisestä päätöksestä voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Tämän pitäisi päteä kaikkiin maihin, kun on kyse schengen-viisumista. Me tehtiin oikaisuvaatimus, odotettiin siihen vastausta 2 kuukautta ja lopulta sekin oli kielteinen. Oikaisuvaatimuksessa on kuitenkin se hyvä puoli, että jos sekin hylätään, niin silloin suurlähetystö on velvollinen perustelemaan päätöksensä. 

Torey
Näissä neliöissä

Telkkaristahan tuli just se erilaiset perheet vai mikälie missä nainen odotti lasta oisko ollu intialaiselle (en muista). Mies koitti kaikin keinoin saada viisumia päästäkseen Suomeen ollakseen läsnä loppuraskaudessa ja synnytyksessä. Mutta eeei. Lopulta nainen sitten totesi, ettei auta kuin odottaa vauvan vähän kasvavan ja sitten he lähtevät sinne. Oli jotenkin surullista, että edes mies josta oli tulossa isä, ei päässyt naisystävänsä ja vauvansa luo käymään!

Ilargia (Ei varmistettu)

Ja sitten on vielä sekin, että jos on sopivan näköinen ja huonoa tuuria, niin ei välttämättä pääse maahan, vaikka kaikki paperit (myös paluulippu) olisivat kunnossa, rahat riittäisi ja katolinen kastekin olisi jo sylivauvana saatu. Eräs ystäväni oli tulossa Etelä-Amerikasta Espanjaan turistiksi, ja kaikki byrokratia oli hoidettu viimeisen päälle oikein. Mutta niin vain Madridissa Barajasilla ilmoittivat, että epäilemme "laittomaksi maahanmuuttajaksi", ei päästetä maahan. Paluulento järkättiin samaksi yöksi, vaikka ko. turistin Espanjassa opiskeleva tyttöystävä yritti asianajajan avulla saada lykkäystä edes siihen asti, että suurlähetystö aukeaa. Kamala kokemus meille kaikille, ja asianosaisilla meni vielä melkoinen lomabudjetti hukkaan, kun oli varattuna mm. majoituksia, Euroopan sisäisiä matkoja ja tapahtumalippuja - siitä seurasi sitten vielä oma byrokraattinen suonsa, kun taloudellisia tappioita minimoitiin. Vieläkin pistää vihaksi, kun tapaus tulee mieleen...

(Samaan aikaan kaikki Espanjan viranomaiset toki tietävät, mistä löydettäisiin oikeasti laittomasti maahan saapuneita vaikka kuinka paljon, mutta siihen suuntaan ei katsella, koska se ikävästi kolahtaisi valkoisen vihannestarhurin kukkaroon... Enkä nyt siis todellakaan halua syyllistää heitä, jotka paperittomina orjatyötä etelässä tekevät, heidän ongelmansa ovat toki vielä vakavampia kuin tuo ystäväni kohdalle osunut rasistinen rajavalvonta.)

Naislaif
Naislaif

Jestas...
Epätietoisuus on kamalaa ilman mahdollisesti turhaa bussimatkaakin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä oli viisuminhaun peruste? Turismi? Voin melkein sanoa, että ko. kaveri ei tule saamaan turistiviisumia. Ja eikä homma siihen pääty vaikka saisikin viisumin. Saapuvassa rajatarkastuksessa pitää näyttää toteen maassa oleskeluun vaadittavat rahavarat, oleskelun tarkoitus sekä matkaliput (erityisesti paluulippu). Oletko ajatellut hoitaa ko. kaverin majoituksen ja kattaa nuo kulut? Ilmeisesti on sen verran persaukinen, ettei omat varat riitä. Näitä asioitahan pohditaan jo myös tuossa viisuminmyöntövaiheessa. Miten itse arvelisit, onko uskottavaa etä kaveri hakeutuu lomalle Suomeen? Varsinkin jos ei ole rahaa turismiin.

CougarWoman
CougarWoman

Lyhyesti - olen. Tämä on ilmaistu jo hakemuksessa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Saanko vielä kysyä että missä hakemuksessa? Kitarapojan viisumihakemuksessa? Jos, niin olet ilmesesti itse kutsuja? Eikö Ykkösmies sano mitään, jos kutsut Marokkolaisen pojan luoksenne?

CougarWoman
CougarWoman

Joo, olen - ja Ykkösmies tietää vierailusta. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ööö - hetkinen seis, siis onko suhteenne jo siinä pisteessä että Ykkösmies hyväksyy, että roudaat Marokkolaisen rakastajan teille himaan? Eikä oikeesti välitä? On kyllä suurisieluinen kaveri... Mitähän mahtaa miettiä - taitaa olla avioliiton loppu pikkuhiljaa häämöttämässä. Sori siitä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hämäävää, olen seurannut blogiasi alusta asti. Alkuvuosina olet säännöllisesti kiistänyt asuvasi Suomessa - johtui varmaan kiinnijäämisen pelosta ja siitä, että Ykkösmies ei puhu suomea. Nyt kuitenkin kutsut kitarapojan Suomeen? Miten tämä nyt oikein meni?

CougarWoman
CougarWoman

Uskoakseni en ole oikeastaan varsinaisesti kiistänyt, spekuloinut vaan ;) 

Vierailija (Ei varmistettu)

No nyt ei tarvitse enää kiistää. Sinä asut Suomessa, joten se siitä...

Kommentoi