Sexcel

CougarWoman

Jos otetaan projekti, se tehdään sitten kunnolla loppuun ja sovitun deadlinen puitteissa; näinhän se ainakin töissä aika itsestäänselvästikin menee.

Olen nyt heittäytynyt Ykkösmiehen uudelleenkoulutusprojektiin samoja itsestäänselvyyksiä noudattaen; olemme sopineet deadlinen kolmen kuukauden päähän. Ykkösmiestä huvitti, kun rakentelin projektin runkoja kädet viuhuen sekä silmät tuikkien; sanat “puoliväli- ja jälkievaluointi” saivat hänet purskahtamaan nauruun.

“Huomaa kyllä, että olet töissä kaupallisella alalla.”

Projektin ensimmäinen askel on tietysti päättää, mitkä ovat yhteiset tavoitteet; ellei koko (tässä tapauksessa kahden ihmisen) tiimi puhalla samaan hiileen, projekti lässähtää kuin pannukakku.

Karkeasti määriteltynä projektilla on kaksi tavoitetta:

1)      Harrastaa kvantitatiivisesti enemmän seksiä; ja
2)      Harrastaa kvalitatiivisesti molemminpuolisesti tyydyttävämpää seksiä.

Yksityiskohtaiset, henkilökohtaiset tavoitteet ovat sitten asia erikseen – pelkästään ylläolevat ohjenuorat ovat liian heppoiset; eivät kannattele tarpeeksi määritelmissään. On helppoa vain todeta, että haluan enemmän ja parempaa – sen toteuttaminen sen sijaan saattaa jäädä hötöiseksi. Tarvitaan konkreettisempia määritelmiä; missä olemme nyt, mihin haluamme mennä, miten pääsemme sinne.   

Ykkösmiehellä on joskus vaikeaa puhua seksistä. Hän myöntää itsekin, että se on naurettavaa ottaen huomioon, miten vapaasti voimme puhua kaikesta muusta; olemme aina voineet. Mutta jotenkin se ei vain tule luontevasti, pistää sen kotikasvatuksen piikkiin. Asioista ei puhuttu.

Jotta projektin optimaalinen loppuunvieminen ei kärsisi niinkään tavallisesta virheestä kuin projektinsisäisen kommunikaation vajavaisuudesta, keksin että jos asioista ei uskalla puhua, niistä voi olla helpompi kirjoittaa.

Loin Sexcelin.

Esimerkkisexcel.

Sexcelin tarkoituksena on listata mieleen tulevat, seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Myös ne, joita ei uskalla sanoa ääneen omalle aviopuolisolle. Ne syvimmätkin fantasiat, joita ei kehtaa pukea sanoiksi. Minä täytän ensin oman listani, lähetän sen Ykkösmiehelle, joka lisää kohtia omien halujensa ja mieltymystensä mukaan. Sitten ruksitaan lista läpi. Kun lista on valmis, pidetään "projektikokous" ja verrataan listoja; ehkä leikataan molempia miellyttävät aktiviteetit erillisille papereille ja laitetaan paperit pieneen "seksipurkkiin", josta tarvittaessa voi ammentaa inspiraatiota intiimien hetkien edellä. 

Uskon oikeasti, että tämä tulee avartamaan meidän molempien seksuaalisuutta. Joskus pitkässä suhteessa voi helposti urautua ajattelemaan toista vain aviopuolisona perinteisessä mielessä; tyttöystävä voi nauttia pikapanosta puistossa, mutta omaa vaimoa pitää “kunnioittaa” seksuaalisesti – se surullisenkuuluisa madonna-huorasyndrooma?

Kyllä siitä puistopanosta nauttii ihan samalla tavalla, vaikka status onkin vaihtunut tyttöystävästä vaimoon. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aloin käymään tuota listaa läpi omalta kohdaltani ja jäin heti kaipaamaan lisää vaihtoehtoja.
"Kyllä, joskus" tms. Välillä on kokeiltu jotain ja sitten sitä on alettu tehdä tosi usein Ja se sitten ei ole hauskaa. Eli esim. on kiva kerran vuodessa kokeilla puistoseksiä, mutta ei joka kuukausi.
Peppuseksi on ihan ok, mutta ei joka kerta.

Mutta ideana loistava!

CougarWoman
CougarWoman

Juuh, sitähän voi omien tarpeiden mukaan muutella :)

Itse olen neitsyt, se tuskin koskaan muuttuu, mutta huvikseni ajattelin että vastausvaihtoehtoja voisi laajentaa esimerkiksi seuraavasti

  • Ehdoton ei
  • Ei innosta seksuaalisesti
  • Moraalisesti / Romanttisesti vastenmielinen/estynyt
  • Neutraali / avoin  ajatukselle
  • Seksuaalisesti kiinnostavaa / kiihottavaa
  • Moraalisesti / Romanttisesti mielekästä
  • Kyllä kiitos

Ttekijöistä ja listan asiosita vois myös laatia mielenkiintoisia käppyröitä, joilla kuvata seksuaalisuutta, kuten kinky/vanilla, fetisismi, dominointi/alistuminen, sadismi/masokismi, hetero(-/homo)/biseksuaali, estyneisyys/moraalisuus, avoimuus/kokeilunhaluisuus.

Menemättä yksityiskohtiin voisin omat näkemykseni tiivistää:

Ehdoton ei ryhmäseksille, avoimelle avioliitolle ja julkiselle seksille. Seksi kuuluu kahden ihmisen väliseen suhteeseen.

eviela
NOT A Wonderland

Tuollainen on oikeasti hyvä, jos seksistä puhuminen syystä tai toisesta ei onnistu.
Itse olen kiitollinen, ettei moinen ole meillä ongelmana.
Tosin jos tuolla miehen kuvatuksella olisi ongelmia puhua aiheesta
niin tuskin hän olisi jaksanut näin kauaa minun seurassani,
jotenkin pieni epäilys aiheesta ja pientä kokemuspohjaakin.

Niin ja joo, on hassua kun joillakin muuttuu asenne seksiin kumppanin kanssa
nimikkeen muuttuttua (avio)vaimoksi. Eipä se ihminen muutu siitä mihinkään
pelkän nimikkeen takia vaan on se sama ihminen ja haluaa niitä samoja asioita.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mielenkiintoista! Lähdit ratkomaan tätä ongelmaa nyt hieman eri tulokulmasta kuin mitä ajattelin. Jotenkin odotin, että olisit lähtenyt etsimään lääkitystä sille epileptiselle sammakolle, kai se sen kohtauksensa saa puistossa ihan yhtälailla kuin makuuhuoneessakin?

CougarWoman
CougarWoman

Luotan että sammakkoajat on jo takanapäin ;) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienoa! Kerrothan meille onnettomille kanssasisarille miten sait sammakon häädettyä? :) Vai viittaatko vain siihen viimeisinpään onnistuneeseen aktiin? Ymmärrän toki että olet siitä kerrasta innoissasi ja varmasti miehesikin! Hän varmaan tuulettaa vieläkin mielessään että "Wohoo, aikamoinen orihan minä vieläkin olen!!" ja päälle vähän omahyväistä myhäilyä ;D Mutta ehkä taustalla pieni epävarmuus nostaa päätään. "Onnistuin, mutta en itseasiassa tiedä miksi. Vahingossa. Ja nyt vaimo haluaa lisää samaa ja excelöi tulevia seksikertoja. Mitä jos en seuraavalla kerralla taas pystykään?" Yhden onnistumisen varaan ladataan aika paljon odotuksia. Vastasit johonkin toiseen kommenttiin ettette pysty keskustelemaan ollenkaan niistä kaikkein olennaisimmista asioista, mikä tuntuu hyvältä, mistä pitäisi koskettaa jne. Jos mies ei tähän mennessä ole osoittanut meedion kykyjä niin tuskin jatkossakaan? :) Olisikohan blogisi fiksuilla lukijoilla ehdotuksia siihen, miten niistä vaikeimmistakin asioista voisi puhua?

CougarWoman
CougarWoman

Jaksan edelleenkin olla niin optimistinen, että sen jälkeen kun olemme enemmän tai vähemmän kirjallisesti (mutta toki suullisestikin - kun vertailemme listoja) uskaltautuneet puhumaan tarpeistamme ja toiveistamme, uskon että kynnys kommunikoida suullisestikin madaltuu. Että ehkä tämä Sexcel ja sitä seuraava keskustelu puhkoo edes jonkinlaista reikää siihen patoon, joka meidän välillä on, mitä seksuaalisuuteen tulee. 

Ykkösmies tuntui viime kerralla saavan jonkinlaisen ahaa-elämyksen; että tällä tavalla se on parempaa minullekin. Luotan siihen että hyväksi koettua kaavaa toistetaan jatkossakin, eikä palata siihen orgasmittomaan sammakkonylpytykseen. 

AnniinaA (Ei varmistettu)

Ymmärrän innostuksesi ja toivon todella, että saatte seksielämänne molempia tyydyttäväksi! Pelkään kuitenkin, että Excel-taulukot ja evaluaatiot ja deadlinet saattaavat olla vähän liikaa suorituspaineista jo valmiiksi kärsivälle miehellesi ja että projekti johtaa sen erään epäonnistuneen seksisunnuntain uusintaan. Mitenköhän ongelmaa voisi lähestyä niin, että suorituspaineita ei tulisi enempää? Vastausta minulla ei valitettavasti ole, oletko ajatellut käydä yksin juttelemassa seksiterapeutin kanssa? Ammattilainen näkee vastaavia ongelmia varmasti niin paljon että sieltä voisi saada hyviä vinkkejä :)

CougarWoman
CougarWoman

No itseasiassa Ykkösmies oli innostunut tästä lähestymistavasta, hyvin varovasti aloitin ensin keskustelun. Yritän ensin näin, ja jos tulosta ei synny niin sitten terapeutille. Ehkä mieskin sitten suostuu mukaan. 

CougarWoman
CougarWoman

Mä vihaan kanssa Exceliä perinpohjaisesti ja antaumuksella :D Siksi pitikin vaihtaa nimeä. Sexcel kuulostaa paljon paremmalta ;) Ykkösmies ehdotti, että retusoin (Excel) logonkin erilaiseksi - no en ole niin wizard tietokoneella, että sen osaisin. Mutta hauska idea, hih! 

Tylsä avovaimo (Ei varmistettu)

Voin täysin rehellisesti myöntää olevani kateellinen sun rohkeasta ja avoimesta suhtautumisestasi seksiin. Mä puhun seksistä luontevasti kavereiden kanssa, mutta parisuhteessa en vaan pysty/osaa. Mun ja mieheni seksi saa mut kyllä tyydyttyneeksi, mutta maaliin en pääse kuin yhdellä tavalla - ja siinä tavassa mies on lähinnä vaan väline, jota käytän. Jos ymmärrät. Itse akti on lähes aina samanlainen, jonka vuoksi jo ajatuskin seksistä saa aikaan tylsistyneen ja haluttoman olotilan. Itse yritän olla aktiivinen (antaa suuseksiä, josta pidän ja joskus suostun peppuseksiin, josta en kyllä erityisemmin pidä), mutta vastapalvelukseksi saan saman kuin aina ennenkin.

Meidän tapauksessa kyse taitaa olla miehen kokemattomuudesta. Panoja miehellä on ollut varmaan paljonkin (en tiedä, en kysele), mutta pitkistä suhteista on vähemmän kokemusta. Sen huomaa. Itse olen ainakin kehittynyt seksin saralla juurikin pidempien suhteiden aikana. En vaan tiedä miten ottaisin mieheni kanssa puheeksi sen, että seksi on yksipuolista puurtamista ja vaikka saankin orgasmin lähes joka kerta, niin ajatuskin siitä, että seksielämä jatkuu tämmöisenä hamaan ikuisuuteen saa mut ahdistumaan. Mun on muutenkin vaikea puhua tunteistani, joten seksistä ja siihen liittyvistä tuntemuksista jaaritteleminen on mulle lähes mahdotonta. Ja miehelle, joka on selvästikin seksin laatuun (ei määrään) tyytyväinen, ei puhuminen aiheesta ole varmasti yhtään helpompaa. Uskomatonta, että tämä suhde on saanut mut pitämään oraaliseksin saamista ikävänä asiana...

Kamala avautuminen, pahoittelen! Mutta edelleenkin; ihailen tuota sun rohkeutta ja avoimuutta ja toivon vilpittömästi, että saatte Ykkösmiehen kanssa suhteenne myös seksin saralla täydelliseksi. :)

Mun mielestä (Ei varmistettu)

Mun mielestä tuolla listalla on paljon sellaista, jota ottaisin esiin vasta siinä vaiheessa, kun rakastelu alkaa toimia normiarjessa. Sitten, kun homma toimii ja keskusteluyhteyskin on syntynyt sekä alkaa tulla pientä kyllästymistä vois tollasen "virkistäytymislistan" vetää esiin. Minusta ois tärkeämpää keskustella esim. mitkä asennot stimuloi klittaa tai tarvitseeko sun itse tai miehen hyväillä sitä, jotta saat riittävän nautinnon tai jopa häiritseekö miestä se, että hyväilet itseäsi samalla; tai minkälainen rytmi tuntuu hyvältä missäkin vaiheessa ja miten sen rytmin muutostarpeesta voisi kommunikoida seksin aikana ilman, että herkemmän osapuolen lataus lopahtaa kesken jne... Minkälaisen esileikin kumpainenkin tarvitsee ja mitkä ovat sellaisia haluntappajatekijöitä, joita tulisi välttää esileikin (ja itse aktin) aikana. Ja erityisesti miten voisi tehdä aloitteita, ettei koko homma tukahdu heti suorituspaineisiin jne. jne. Seksiterapia ei välttämättä olisi ollenkaan paha.

CougarWoman
CougarWoman

Ei me tuommoisista asioista voida keskustella ollenkaan...heti jos tulee naisen anatomia puheeksi, tai toisen miellyttäminen, niin mies alkaa katsella kynsiään ja vaihtaa puheenaihetta. 

Sitäpaitsi tuo olikin vain esimerkkilista, vedin ihan hatusta tätä postausta varten. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan mahtava idea!

Olin niin onnellinen puolestasi kun luin edellisen päivityksesi ja nyt hymyilen suu leveänä keksimällesi ratkaisulle. Loistavaa! Toivottavasti Ykkösmieskin jaksaa projektin loppuun asti.

Toivon lämpimästi, että seksielämänne lähtee uuteen nousuun. Totta kai se on mahdollista pitkänkin aikaa yhdessä olleelle parille, se vaatii vain työtä. Sinä olet tehnyt jo niin paljon työtä, että toivon sen kohta kantavan hedelmää (ja timantteja). Omassa 7 vuotta kestäneessä suhteessa sänkypuuhat lähtivät ihan uuteen lentoon pahan kriisin jälkeen, kun molemmat avautuivat verbaalisesti (etenkin minä).

Erinomainen ratkaisu kyllä, tällainen lähestymistapa vetoaisi ainakin minuun ihan kympillä :) Onnea jatkoon!

Pilvikeinu

Sama idea, vähän vähemmän insinöörimäinen lähestymistapa :) 

CougarWoman
CougarWoman

Kappas! No, en ajatellutkaan että olen ensimmäinen, joka jotain tällaista keksii ;) Mutta sama ideahan tuo. Jes, hyvä tietää ettei ollut ihan pöhkö idea. Kiitos! 

Eksyksissä elämässä

Tuli heti sellainen fiilis että pitääpä väsätä oma sexcel-kysely, omia lukkojani ajatellen juuri siihen tyyliin, kuin "Mun mielestä" sanoi kommentissaan: eli tuoda miehen tietoisuuteen mitkä asiat ja minkälaiset kosketuksen minua stimuloivat ja mitkä ovat ne kaikista erogeenisimmat alueet. Ja selvittää samat asiat miehestä.

Tämä keksimäsi taulukko on mielestäni ihan loistava idea avata tietä seksistä keskustelemiselle. :)

Iri (Ei varmistettu)

En nyt äkkiä löytänyt, mutta netissä tosiaan on jo tuollainen kysely. Sen voi täyttää ja lähettää muistaakseni sähköpostilla toiselle ja lopuksi se näyttää myönteisen (/kokeilun arvoisen molempien mielestä) listan :3 myöskin löytyy kartta, johon voi erilaisilla nastoilla merkitä mitä on kokeillut ja mikä kiinnostaisi, siinä oli tosiaan todella todella laajasti kaikkea mahdollista.

Iri (Ei varmistettu)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.