Teinidraamaa

CougarWoman

Nyt osaan suurin piirtein samastua siihen, miltä Luke Perrystä täytyi tuntua näytellä Beverly Hills 90210 –sarjassa. Oikeasti aikuinen ihminen keskellä lavastettua teinihelvettiä; voi sitä ihmissuhdedraaman määrää (puhumattakaan siitä, että Brandon joutui vieroitukseen juotuaan tyyliin kolme minipulloa minibaarista ja tuli niistä heti ihan elämän känniin, mutta se siitä).

Tämä aikuisten (?) ihmisten teinidraama kuitenkin käytiin puhelimen välityksellä ja sijoittui (tavallaan) Lähi-Itään.

Kaikki alkoi siitä, kun sain Tyypiltä omituisen Messenger-viestin:

Did you have sex with Hisham when you were here with me?

En osannut ensin reagoida mitenkään. Hisham oli yksi kaksitoistahenkisen perheen lapsista, häthätää 18-vuotias poika, jonka kanssa liikuin aika paljon sielläoloaikanani; hän oli tavallaan yhdistetty oppaani, kauppakassien kantajani ja turvamieheni. Turha kuitenkaan mainitakaan, ettei suhteessamme ollut seksuaalisuuden häivääkään; itseasiassa olisin harkinnut pojan adoptoimista, ellei hän olisi ollut jo täysi-ikäinen.

Don’t lie to me, tell me the truth. Hisham said you had sex with him.

Räjähdin. Olin sielläoloaikanani antanut paljon aikaani – jopa rahaanikin – auttaakseni perhettä, joka oli erittäin köyhä. Tämäkö nyt oli kiitos; että minusta levitettiin tämmöisiä juoruja? Otin heti yhteyttä Hishamiin ja tivasin aika tiukoin sanankääntein, miksi ansaitsin tämmöistä kohtelua.

Hishamilta tuli raivostunut vastaus. Hän ei ollut kuulemma sanonut mitään tämän kaltaistakaan; ja että Tyyppi voisi odottaa vierailua heti, kun hän saisi päivän askareet tehtyä.

Kerroin Tyypille, että olin kertonut Hishamille, mitä tämä oli kertonut minulle (?!).

Fuck, fuck, fuck! Why did you tell him I told you this?

Samaan aikaan Hisham tykittää viestiä sarjatulella; sana kunnianloukkaus saa seurakseen vihjauksen turpaanvetotalkoista.

Ja silloin tajuan: Tyyppi on pakosti keksinyt koko jutun; Hishamilla ei ole mitään motiivia laittaa moisia huhuja liikkeelle, sillä ne vahingoittaisivat hänen omaakin kunniaansa.

Lievän väännön jälkeen saan tunnustuksen, joka vahvistaa arvaukseni. Ja nyt ollaan sitten lievästi k*set ja p*skat housuissa: hetken mielijohteesta keksitty väitös on saamassa erittäin fyysisiä käänteitä, ja Tyyppi on syystäkin huolissaan. Hishamille ei ole mikään ongelma käydä fyysiseksi omaa tai läheisten kunniaa koskevissa jutuissa. Todistin itsekin tapahtumaa, jossa hän iski täysin varoittamatta jonkun puolitutun päällään kanveesiin, kun tämä erehtyi tekemään epämääräisiä vihjauksia Hishamin 15-vuotiaan siskon moraalista (tyttö oli ollut katolla tyyliin sekunnin ilman hijabia).

(Nää on muuten kanssa näitä “kaikkeen tottuu” –juttuja. En tuossa välikohtauksessa edes silmääni räpäyttänyt, olin vaan että jep, olisi idiootti pitänyt turpansa kiinni.)

You have to contact Hisham and tell him you made this up. Please.

Kysyn, miksi ihmeessä Tyyppi keksisi tämmöistä omasta päästään, semminkin kun hänen on täytynyt tajuta, etten jättäisi asiaa selvittämättä. Vastaus lyö proverbiaaliset ilmat pihalle.

I did it because I am jealous of Hisham. Because you are also friends in Facebook. I don’t want you to be with any other man.

Koska en halua, että Hisham käy pieksemässä Tyypin, tajuan, että ainut vaihtoehtoni on nimenomaan kertoa Hishamille, että keksin koko jutun omasta päästäni.

Hisham suuttuu minulle, blokkaa minut Facebookista ja ääniviestii sarjan arabiankielisiä sanoja, joita ei opetettu kielikurssilla, mutta jonka sisällön osaan arvata.

Minä raivostun Tyypille entisestään ja kiroan tätä naiiviksi vitun arabipojaksi ennen kuin blokkaan tämän Messengeristä. Anteeksipyynnöt jatkuvat Whatsappin välityksellä. En vaivaudu vastaamaan.

Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?

Ei saatana - you can't make this shit up. 

P.S. Saman päivän iltana tuli ensimmäinen viesti CC:ltä yli kolmeen viikkoon. Hän oli kuulemma vankilassa Pakistanissa, ja aikoi soittaa kun pääsee taas vapaalle jalalle. Olin vaan että oolsprait, teeppä se. Ei jotenkin jaksanut enää edes järkyttää. 

Kommentit

Kääk (Ei varmistettu)

Huhhuh - taidat olla aikalailla pulassa kohtsillään. Arabimaailmassa ei pelleillä näillä asioilla, jos et ole jo huomannut. Ei ole kuin ajan kysymys, kun saatte vieraita kotiinne, kun joku uskonvalvoja, kunnianturvaaja tai muu vanhempi arabiherrasmies tulee kysymään kunniansa (tai lastensa kunnian perään). Suosittelen että pysyt länsimaissa jakamassa rakkautta - älä sotke omaa elämääsi (tai ykkösmiestä) tällaiseen?

CougarWoman
CougarWoman

No enpä usko... :D Eihän tässä kenenkään kunniaa ole loukattu, semminkin kun kävi ilmi, että koko "draama" oli yhden miehen oma keksintö. 

Älä leiki tulella (Ei varmistettu)

Sen verran on myös kokemusta tuon puolen maailman kulttuurista ja erityisesti miesten ajatusmaailmasta siellä, että suosittelen radiohiljaisuutta tästä eteenpäin. Arabimiehiin ei koskaan pidä sekaantua huolettomasti, EI koskaan.

joo.. (Ei varmistettu)

Niin eihän lähi-idässäkään kaikki ole samasta puusta veistetty ja eri maiden välillä on paljonkin eroja. Ajatusmaailma kun riippuu esim. siitä missä maassa asuu, mihin etniseen ryhmään ja uskontokuntaan kuuluu, kuinka maallistunut on jne. Mutta kehottaisin varovaisuuteen itsekin. Ota huomioon että vaikka nämä tyypit ketä olet tapaillut olisivatkin vapaamielisiä seksin suhteen, heidän perheensä eivät välttämättä ole. Ja vaikka jopa koko perhe olisi maallistunut, naapurit ja yhteisö ei ehkä ole. Sinulle tuskin mitään ongelmia tulee parista seikkailusta arabinuorukaisten kanssa, mutta kannattaa pitää mielessä että asia on eri niiden poikien kohdalla.

lisäys edelliseen (Ei varmistettu)

"Eihän tässä kenenkään kunniaa ole loukattu, semminkin kun kävi ilmi, että koko "draama" oli yhden miehen oma keksintö"

Totuudella ei välttämättä ole mitään väliä jos maine on jo mennyt. Pelkkä epäilys riittää.

Vadelma1terveys (Ei varmistettu)

V...****uuuu...
Anna niiden kähistä rauhassa siellä missä ovat!!
Itsehän ne on soppansa keittäny!!
Pässit... et oo vastuussa heidän tunteista tai käytöksestä.

CougarWoman
CougarWoman

Joo siis itseasiassa Tyyppihän siellä ainoana on keskenään kikkaillut...

Voivoi (Ei varmistettu)

Minkä IHMEEN takia ET halua, että Tyyppi saisi selkäänsä? En missään nimessä kannata väkivaltaa, mutta senhän se kaiken järjen mukaan ansaitsisi. Nyt joudut itse syyttä huonoon valoon pelastaessasi naurettavan mustasukkaisen miehen.

CougarWoman
CougarWoman

Tätä mä mietin itsekin, mutta tulin siihen tulokseen, että koska mä olisin voinut estää sen, niin se olisi tavallaan ollut mun vastuulla. Tyyppi on kuitenkin vielä tosi nuori ja ilmeisen impulsiivisen naiivi; ei siitä vielä ansaitse saada selkäänsä. 

Ilargia (Ei varmistettu)

Täytyy kyllä sanoa, että ihmettelen myös, miksi valehtelit Tyypin puolesta. Tai siis joo, olen samaa mieltä siitä, ettei tuollaisesta (tai muustakaan syystä!) sovi hakata ketään, mutta Tyyppi on kuitenkin itse kasvanut kulttuurissaan, joten luulisi, että hän olisi tajunnut riskin jo soppaa keittäessään? Tosin hänhän myös kysyi, miksi ihmeessä otit asian puheeksi H:n kanssa, niin että ehkä hän vain ei ole ns. penaalin terävin kynä...

Lisäksi koko pyyntö valhedellä H:lle on täysin absurdi. Miksi ihmeessä sä keksisit omasta päästäsi, että T valehteli sulle että H valehteli T:lle että sulla ja H:lla oli seksiä ja sitten valittaisit asiasta H:lle, mutta myöntäisit kuitenkin saman tien, että juttu oli keksitty??? Pienellä pohdinnalla H voisi ihan hyvin alkaa epäillä, että suojelet Tyyppiä, varsinkin, jos hän yhtään on Tyypin kanssa tekemisissä. Jolloin hän hakkaa Tyypin joka tapauksessa, mutta lisäksi suuttuu sinulle.

Sokerina pohjalla, kuten olet itsekin tässä monta kertaa sanonut, niin koko juttu on Tyypin syytä. On täysin epäreilua, että H joutuu kuvittelemaan, että ihminen, jota hän on pitänyt ystävänään, yllättäen alkaa vittuilla hänelle täysin käsittämättömällä tavalla.

Mutta joo, Tyyppi näköjään kuuluu koulukuntaan "Miksi tehdä asiat helpoiksi, kun pienellä vaivalla niistä saa mahdottomia." O.O

Blaah (Ei varmistettu)

Välillä tuntuu että sinä elät ihan omassa mielikuvitusmaailmassa ja kirjoitat siitä hassuja tarinoita.

Mua naurattaa tämä kaikki naiivius ja muka kulttuurituntemus. Ja kuinka sinä ratkot näitä asioita viesteillä. Hah, nauran ääneen!

CougarWoman
CougarWoman

No kiva, että päiväsi alkoi iloisesti :) 

Kriittinen Rillipiru (Ei varmistettu)

Tässä kriittisessä analyysissä sorrutaan jo alussa helppoon perusvirheeseen ja ajatellaan oman kokemusmaailman ja elinpiirin edustavan muiden vastaavia. MINULLE ei voisi näin käydä -> ei voi kenellekään muullekaan. Kyseessä lienee todellinen kulttuurin tuntija, sano.

miz
miz

Piti jo aikasemmin kommentoida tähän, mutta oli oman blogin osalta ihan tarpeeksi murheita, mutta en itse olisi sanonut keksineeni juttua vaan kertoneeni rehellisesti että nyt on käynyt niin että tyyppi oli mustasukkainen koska olet hänenkin kaveri facebookissa ja keksi tällaisen jutun saadakseni minut poistamaan sinut kavereista ja sen jälkeen jotenkin yrittänyt kirjoittaa ettei nyt menisi suutuspäissää tekemään sille tyypille mitään tai ilmoittamaan asiasta mihinkään koska on pahoillaan kuitenkin ja sinä olet pahoillasi koska et halunnut tuohon sotkuun väliin vaan jouduit siihen tms.

CougarWoman
CougarWoman

Pointtina tässä siis se, että Tyyppi sanoi Hishamin sanoneen, että oli harrastanut mun kanssa seksiä. Ihan sama kelle sanoi ja millä motiivilla sanoi, loukkasi kuitenkin toisen kunniaa levittämällä huhua, että toinen olisi harrastanut avioliiton ulkopuolista seksiä = ei hirveän hyvä homma. Sillä, millä motiivilla Tyyppi tämän perättömän huhun laittoi liikkeelle, ei ole tuossa vaiheessa enää mitään väliä. 

Jos olisi tapahtunut länkkärimiesten kanssa, olisinkin ehkä tehnyt kuten ehdotit, nyt en "uskaltanut". 

 

miz
miz

Nii harmi vain että jouduit valehtelemaan keksineesi jutun ja menetit ystävyyden tuoniin jupakan takia 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.