Teinidraamaa

Nyt osaan suurin piirtein samastua siihen, miltä Luke Perrystä täytyi tuntua näytellä Beverly Hills 90210 –sarjassa. Oikeasti aikuinen ihminen keskellä lavastettua teinihelvettiä; voi sitä ihmissuhdedraaman määrää (puhumattakaan siitä, että Brandon joutui vieroitukseen juotuaan tyyliin kolme minipulloa minibaarista ja tuli niistä heti ihan elämän känniin, mutta se siitä).

Tämä aikuisten (?) ihmisten teinidraama kuitenkin käytiin puhelimen välityksellä ja sijoittui (tavallaan) Lähi-Itään.

Kaikki alkoi siitä, kun sain Tyypiltä omituisen Messenger-viestin:

Did you have sex with Hisham when you were here with me?

En osannut ensin reagoida mitenkään. Hisham oli yksi kaksitoistahenkisen perheen lapsista, häthätää 18-vuotias poika, jonka kanssa liikuin aika paljon sielläoloaikanani; hän oli tavallaan yhdistetty oppaani, kauppakassien kantajani ja turvamieheni. Turha kuitenkaan mainitakaan, ettei suhteessamme ollut seksuaalisuuden häivääkään; itseasiassa olisin harkinnut pojan adoptoimista, ellei hän olisi ollut jo täysi-ikäinen.

Don’t lie to me, tell me the truth. Hisham said you had sex with him.

Räjähdin. Olin sielläoloaikanani antanut paljon aikaani – jopa rahaanikin – auttaakseni perhettä, joka oli erittäin köyhä. Tämäkö nyt oli kiitos; että minusta levitettiin tämmöisiä juoruja? Otin heti yhteyttä Hishamiin ja tivasin aika tiukoin sanankääntein, miksi ansaitsin tämmöistä kohtelua.

Hishamilta tuli raivostunut vastaus. Hän ei ollut kuulemma sanonut mitään tämän kaltaistakaan; ja että Tyyppi voisi odottaa vierailua heti, kun hän saisi päivän askareet tehtyä.

Kerroin Tyypille, että olin kertonut Hishamille, mitä tämä oli kertonut minulle (?!).

Fuck, fuck, fuck! Why did you tell him I told you this?

Samaan aikaan Hisham tykittää viestiä sarjatulella; sana kunnianloukkaus saa seurakseen vihjauksen turpaanvetotalkoista.

Ja silloin tajuan: Tyyppi on pakosti keksinyt koko jutun; Hishamilla ei ole mitään motiivia laittaa moisia huhuja liikkeelle, sillä ne vahingoittaisivat hänen omaakin kunniaansa.

Lievän väännön jälkeen saan tunnustuksen, joka vahvistaa arvaukseni. Ja nyt ollaan sitten lievästi k*set ja p*skat housuissa: hetken mielijohteesta keksitty väitös on saamassa erittäin fyysisiä käänteitä, ja Tyyppi on syystäkin huolissaan. Hishamille ei ole mikään ongelma käydä fyysiseksi omaa tai läheisten kunniaa koskevissa jutuissa. Todistin itsekin tapahtumaa, jossa hän iski täysin varoittamatta jonkun puolitutun päällään kanveesiin, kun tämä erehtyi tekemään epämääräisiä vihjauksia Hishamin 15-vuotiaan siskon moraalista (tyttö oli ollut katolla tyyliin sekunnin ilman hijabia).

(Nää on muuten kanssa näitä “kaikkeen tottuu” –juttuja. En tuossa välikohtauksessa edes silmääni räpäyttänyt, olin vaan että jep, olisi idiootti pitänyt turpansa kiinni.)

You have to contact Hisham and tell him you made this up. Please.

Kysyn, miksi ihmeessä Tyyppi keksisi tämmöistä omasta päästään, semminkin kun hänen on täytynyt tajuta, etten jättäisi asiaa selvittämättä. Vastaus lyö proverbiaaliset ilmat pihalle.

I did it because I am jealous of Hisham. Because you are also friends in Facebook. I don’t want you to be with any other man.

Koska en halua, että Hisham käy pieksemässä Tyypin, tajuan, että ainut vaihtoehtoni on nimenomaan kertoa Hishamille, että keksin koko jutun omasta päästäni.

Hisham suuttuu minulle, blokkaa minut Facebookista ja ääniviestii sarjan arabiankielisiä sanoja, joita ei opetettu kielikurssilla, mutta jonka sisällön osaan arvata.

Minä raivostun Tyypille entisestään ja kiroan tätä naiiviksi vitun arabipojaksi ennen kuin blokkaan tämän Messengeristä. Anteeksipyynnöt jatkuvat Whatsappin välityksellä. En vaivaudu vastaamaan.

Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?

Ei saatana – you can’t make this shit up. 

arab_drama.jpg

P.S. Saman päivän iltana tuli ensimmäinen viesti CC:ltä yli kolmeen viikkoon. Hän oli kuulemma vankilassa Pakistanissa, ja aikoi soittaa kun pääsee taas vapaalle jalalle. Olin vaan että oolsprait, teeppä se. Ei jotenkin jaksanut enää edes järkyttää. 

Kommentit (16)
 1. Piti jo aikasemmin kommentoida tähän, mutta oli oman blogin osalta ihan tarpeeksi murheita, mutta en itse olisi sanonut keksineeni juttua vaan kertoneeni rehellisesti että nyt on käynyt niin että tyyppi oli mustasukkainen koska olet hänenkin kaveri facebookissa ja keksi tällaisen jutun saadakseni minut poistamaan sinut kavereista ja sen jälkeen jotenkin yrittänyt kirjoittaa ettei nyt menisi suutuspäissää tekemään sille tyypille mitään tai ilmoittamaan asiasta mihinkään koska on pahoillaan kuitenkin ja sinä olet pahoillasi koska et halunnut tuohon sotkuun väliin vaan jouduit siihen tms.

  1. Pointtina tässä siis se, että Tyyppi sanoi Hishamin sanoneen, että oli harrastanut mun kanssa seksiä. Ihan sama kelle sanoi ja millä motiivilla sanoi, loukkasi kuitenkin toisen kunniaa levittämällä huhua, että toinen olisi harrastanut avioliiton ulkopuolista seksiä = ei hirveän hyvä homma. Sillä, millä motiivilla Tyyppi tämän perättömän huhun laittoi liikkeelle, ei ole tuossa vaiheessa enää mitään väliä. 

   Jos olisi tapahtunut länkkärimiesten kanssa, olisinkin ehkä tehnyt kuten ehdotit, nyt en ”uskaltanut”. 

    

   1. Nii harmi vain että jouduit valehtelemaan keksineesi jutun ja menetit ystävyyden tuoniin jupakan takia 

 2. Välillä tuntuu että sinä elät ihan omassa mielikuvitusmaailmassa ja kirjoitat siitä hassuja tarinoita.

  Mua naurattaa tämä kaikki naiivius ja muka kulttuurituntemus. Ja kuinka sinä ratkot näitä asioita viesteillä. Hah, nauran ääneen!

  1. No kiva, että päiväsi alkoi iloisesti 🙂 

  2. Kriittinen Rillipiru
   11.7.2017, 11:20

   Tässä kriittisessä analyysissä sorrutaan jo alussa helppoon perusvirheeseen ja ajatellaan oman kokemusmaailman ja elinpiirin edustavan muiden vastaavia. MINULLE ei voisi näin käydä -> ei voi kenellekään muullekaan. Kyseessä lienee todellinen kulttuurin tuntija, sano.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *