Umpisolmussa

CougarWoman

Pattitilanne. Siitä me nyt itsemme löydämme; minä ja Muusikko. 

Mikä alkoi täysin analysoimattomana "ollaan vaan tässä ja tunnetaan niin kuin tunnetaan", eskaloitui viimeisen viikon aikana täydelliseksi tunteitten sekametelisopaksi. Lankarullaksi, josta alku ja loppu on hukassa; on vain yhtä myttyä ja selvittämättömiä umpisolmuja. 

Olemme nyt yrittäneet selvitellä solmuja, keriä lankaa edes vähän takaisin rullalle. Olemme onnistuneet luomaan vielä enemmän solmuja ja sotkuja. Sielut vereslihalla olemme itkeneet satojen kilometrien päässä toisistamme; yrittäneet päätyä edes jonkinlaiseen ratkaisuun. 

Tilanne kaikessa lyhykäisyydessään (ja ironisuudessaan) on tämä: Muusikko on herännyt yllättäen (!!) huomaamaan, että hänen elämälleen täytyy olla enemmän tarjolla kuin vain sisko-veli seurustelusuhde Tyypin kanssa. Muusikko haluaa muuttaa kupletin juonta: haluaa nyt jonkun, jolle voi antaa kaiken sen sielua polttavan rakkauden, sen tunteiden palon. Mutta tämä tarkoittaa, että haluaa myös vastaanottaa samaa. Ilman reunaehtoja. 

Kyllä minä pystyn Muusikolle rakkautta antamaan niin fyysisessä kuin henkisessäkin muodossa. Mutta en pysty antamaan itseäni kokonaan. En halua.

Lähetin Muusikolle tänä aamuna hänen pyynnöstään novellinmittaisen sähköpostin, jossa yritin jäsennellä tunteitani ja sitä, mitä minä voin Muusikolle tarjota. Vastasin tarjouspyyntöönsä, ja odotan nyt, seuraako siitä heti tilaus, vai pitääkö hinnasta ja/tai toimitusehdoista vielä keskustella. Tällä hetkellä näyttää kovasti siltä, että Muusikko haluaa enemmän, kuin mitä minulla on hänelle antaa. Sori, enempää ei ole tällä hetkellä varastossa. 

 

Kommentit

. (Ei varmistettu)

enkestäenkestäenkestä.... hyppää!!

Ota aikaa itsellesi, käy vaikka kävelemässä ja kuuntele hyvää musiikkia. Mieti, mitä tekee sinut onnelliseksi? Mikä saa sinut kihelmöimään ja tuntemaan perhosia vatsassa? Mikä hymyilyttää, kun keskellä työpäivää tuijotat tietokoneen näyttöä uppoutuneena omiin ajatuksiisi? Kun haaveilet tulevaisuudesta, kuka pitää ryppyisestä kädestäsi kiinni 30 vuoden päästä, vai pitääkö kukaan? Ratkaisut pitää tehdä sillä perusteella, mikä hymyilyttää sinua eniten, ei tulevaisuuden pelosta tai epätietoisuudesta. Pros and cons - listat ovat turhia, kun puhutaan tunteista, eikä asioiden tai esineiden pitäisi määritellä ihmiselämää. On asuntoja. On koiria. On sormuksia. Mutta niillä on oikeasti merkitystä vasta silloin, kun ne jakaa oikean ihmisen kanssa - sellaisen, jonka kanssa tunteita ei tarvitse pohtia, vaan elää niitä.  

CougarWoman
CougarWoman

Viisaita neuvoja :) Joo, taidan tarvita pienen hengähdystauon kaikesta "draamasta"... <3

MiuMau80 (Ei varmistettu)

Mulla oli muutama vuosi sitten vähän samanlainen tilanne paitsi että mies oli naimisissa ja mä olin sinkku. Alkuun oli vain seksisuhde eikä tarkoituskaan ollut muuttaa suhdetta muuksi. Molemmat kuitenkin ihastuttiin tulisesti ja huomattiin, että meillä oli paljon yhteistä ja asiat sujuivat kivasti muutenkin kuin lakanoiden välissä peuhatessa. Mies alkoi ensin kyseenalaistaa omaa avioliittoaan ja puuhata eroa naisestaan, katseli jo meille yhteistä kämppää, suunnitteli tulevaisuutta yms. Vaimo oli kuitenkin vielä tässä vaiheessa autuaan tietämätön asiasta. Mä innostuin aluksi myös ajatuksesta ja toki oli mulla kovasti tunteitakin häntä kohtaan. Sitten kun aikani asiaa pyörittelin omassa päässäni niin tulin kuitenkin siihen tulokseen että suhteesta toiseen hyppääminen ei välttämättä ole paras mahdollinen pohja meidän suhteelle. Pyysin miestä miettimään, että olisiko hän eronnut vaimostaan ilman mua? Muuttaisiko hän pois heidän yhteisestä kodistaan vaikka meistä ei tulisikaan mitään? Eli oliko hän tyytymätön heidän parisuhteeseen ennen kuin me tavattiin? En saanut mieheltä kunnon vastausta, joten otin askeleen taakse päin ja pyysin soittamaan sitten kun hänellä on oma asunto ja ero vireillä vaimon kanssa. Halusin, että hän tekee päätöksen itsensä takia eikä mun takia. En ole kuullut hänestä sen jälkeen, mutta yhteisten tuttavien kautta tiedän, että heille tuli vielä yksi poika ja ovat naimissa edelleen. En tiedä oliko tästä sinulle mitään apua omissa pohdinnoissasi.

Tine (Ei varmistettu)

Mun mielestä parisuhteessa hyvä mittari siihen, kuka se oikein tyyppi on, paljastuu miettimällä sitä, että jos elämässäsi tapahtuu jotain merkittävää, kenelle haluat siitä ensimmäisenä kertoa. Haluatko edelleen jakaa asiat ensisijaisesti Ykkösen kanssa vai onko Muusikolla jo paikkansa oikeasti sun sydämessä?

Jotenkin haluaisin nähdä, että tämä tarina (ei siinä merkityksessä, että olisi fiktiota, toim. huom. ;)) päättyisi onnellisesti. Että kukin asiaan osallinen voisi elää avointa, rehellistä, henkisesti ja seksuaalisesti ihanaa elämää. Uskon, että Muusikon kanssa nämä vaihtoehdot saattaisivat toteutua paremmin kuin Ykkösen kanssa, sillä teidän suhteessanne on jo olemassa sanomattoman paljon painolastia, oli se sitten pettämistä, valehtelua tai asioista kertomatta jättämistä.

Ei tietenkään ole olemassa mitään takeita siitä, että asiat sujuisivat saumattomasti Muusikonkaan kanssa, mutta elämä osaa yllättää ja avata uuden oven silloin, kun vanha oikeasti pitäisi jo sulkea.

CougarWoman
CougarWoman

Heh, se kun riippuu asiasta. Joitain juttuja on heti pakko jakaa Ykkösen, ja toisia Muusikon kanssa... Joten ehkä molemmilla on jo paikkansa mun sydämessä? 

Muusikolla on muuten myös oma (menneisyyden) painolastinsa, josta en ole hänen pyynnöstään sen enempiä blogissani avautunut. Mutta sekin tekee asioista suhteellisen haastavia. 

Tine (Ei varmistettu)

Joo, siis varmasti itse kullakin on omat menneisyyden taakkansa kannettavina, mutta tarkoitin viitata asiaan lähinnä teidän kahden välisessä suhteessa. Ehkä sun ja Muusikon keskinäinen suhde on vielä vapaa niistä painolasteista, eikä teidän välillä ole vielä mitään mennyt rikki. Menneisyys on asia erikseen, mutta ne asiat lienevät usein soviteltavissa. Olihan alku Ykkösenkin kanssa kaikkea muuta kuin siloinen. Yhtäältä ajattelen tosin niinkin, että pettäminen ei ole hyvä alku millekään parisuhteelle, mutta toisaalta jos kyse oliskin tosirakkaudesta, olisi kaikkien kannalta sääli jättää se elämättä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei Puuma Ykkösmiestä jätä. Tarjoaahan elämä nykyisellään monenmoista luksusta: jahteja ja rantasaunoja, omakotitalon ja mahdollisuuksia ylellisiin lomiin. Siinä ei paljon Muusikon tunteenpalot tai edes loistava seksi paina, kun helppoon elämään tottunut keski-ikäinen rouva mietiskelee ratkaisuja. Muusikko(kin) on Puumalle vain oman onnen väline, ei edes kunnolla ihminen, jota voisi harkita kohtelevansa kunnioittaen.

Minä tiesin, että tämä on tulossa, mutta eihän se rouva kykene ottamaan neuvoja todesta. Kun minäminäminä ja minun onni.

Onhan tässä muistakin kuin Puumasta kyse. Onhan Ykkösmieskin ilmaissut tahtonsa.

CougarWoman
CougarWoman

Niin, keski-ikäisen rouvan jahdit ja rantasaunat on sitten ihan rouvan oman suvun omistuksessa, eikä keski-ikäinen rouva itsekään vaan kotona istu pyykkiä pesemässä, vaan tienaa ihan oman osansa ylellisiin lomiin... 

Kummallista, että oma onni on tärkeintä? :D 

Emminä ihan ymmärrä, miksi jatkuvasti täällä hoetaan Puumalle, että jätä Ykkösmies ja lähde Muusikon matkaan. Jos hän ei halua, Ykkösmies ei halua, niin pitääkö sitä eroa sitten tuputtaa? Nyt on vaan pikkunen ongelma se, mitä Muusikko haluaa.

 

Puuma: Ei oo pakko jos ei taho.

Sandras (Ei varmistettu)

Siis ongelmahan tässä on se, että ykkösmies haluaa olla yhdessä, koska ei tiedä että Puuma pettää. Jos tietäisi, haluaisko silti jatkaa yhdessä? On turha puhua siitä mitä ykkösmies haluaa, koska hän ei tiedä pelin kaikkia kortteja.

Pettämisestähän on sovittu ja se on sallittu heidän suhteessaan. Kai hän silloin tietää, että pettäminen on hyvinkin todennäköistä, koska tuntee myös Puuman ja tietää, kuinka tärkeää seksi on hänelle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei kyllä varmaan haluaisi, jos tietäisi kaikki puuman puuhastelut. Mutta toivottavasti muusikko vielö löytää oikean naisen itselleen.

CougarWoman
CougarWoman

No niin! Sitä täytyy toivoa sitten! :) 

Biatch

Ah mä niin ymmärrän ton (intheway) playerin kanssa sujuu liiankin hyvin. Niin hyvin että sitä voisi vaan helposti jämähtää tähän mukavuuteen. Molemmat on ilmaisseet että "hei, ei mitään suhdetta tästä tuu.". Mutta molemmat huomaa miten toisen vieressä on vaan helppo olla ja sitä on miltei alkanut rakoilla oman elämänsä suhteen. Apua! :D 

Mutta sanoisin näin; keskity vain itseesi. Omasta mielestäni ei kannata heittäytyä johonkin sellaiseen mihin ei ole vielä valmis, siitä on vain haittaa kaikille osapuolille pidemmän päälle. 

Siksi oon sitä mieltä että kohtalo heittää playerin eteeni myöhemminkin jos on niikseen. Voin jatkaa siis valitsemallani tiellä ja siirtyä eteenpäin elämässä. :)

CougarWoman
CougarWoman

Juu, en ole heittäytymässäkään yhtään mihinkään.. :) Täytyy ottaa vähän aikalisää ja hengitellä syvään ensin...zen... 

Biatch

Kuule luet sen Marie Kondon/Kon Mari - Siivouksen elämänmullistavan taian ja muutat elämäsi. ;) Tosin omalla kohdallani se toi vaan lisää miehiä ovelle. :D :D 

pire (Ei varmistettu)

Huoh, vähän jo kyllästyttää nuo aiemmat kommentit "tee niin, tee näin,miksi et jätä, olet itsekäs paska" kommentit. Luulis jo tähän päivään saakka lukijat huomanneet että tuon suuntainen kommentointi ei johda mihinkään plus että asiaton kommentointi on asiatonta kommentointia. Jännityksellä odotan mitä tästä seuraa ja toivon että tarina saisi onnellisen lopun. Ymmärrän puuman tunteita ja syitä pettämiseen vaikka en hyväksy aina hänen tekojaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en kestä enää noita tekopyhiä nutturapäitä, anonyymejä nillittäjiä, helvettiäkö tällaista blogia luette ja analysoitte asioita, joista ette tiedä mitään, tai jos elämä ei mene niinkuin te haluatte. Mä niiiiin poistaisin kaikki katkerat eukot täältä kommenttikentistä. Eikö helkkari ole parempaa tekemistä? Arghhhhh. Käyttäkää vapautuva aikanne vaikka syrjäytyneiden auttamiseen tai vanhusten ylsinäisyyden poistamiseen tai mitä näitä nyt on....erilaisia hyödyllisiä ajankäyttötapoja. Olen puhunut.

Ja voimia elämääsi puumalainen! Koita jaksaa!

oceansoul / housuitta (Ei varmistettu) http://housuitta.com

Niinpä. :D Totta kai voi olla sitä mieltä, että pettäminen on ihan aina täysin väärin ja Puuman pitäisi siis kertoa totuus miehellensä, mutta että jokaisessa merkinnässä sitä jaksetaan jauhaa... Huoh.

Vierailija (Ei varmistettu)

Taitaa täällä muutama katkera ukkokin kommentoida.

Nörttityttö (Ei varmistettu)

Mulle tulee ekana mieleen (en tiedä onko tästä puhuttukin) että onko Muusikko jättämässä tyyppiään joka tapauksessa? Ja jos on niin miksi olisi kiire saada Puumalta vastauksia ja päätöksiä? Mikäli asia on vain Puumasta kiinni niin hänenä en lähtisi sellaisen miehen mukaan joka haluaa hypätä suoraan suhteesta toiseen tuulettumatta sinkkuna (tai edes tämänkaltaisessa suhteessa) vähän aikaa. Aika rankkaa vaatia toiselta heti muutoksia ja toimintaa kun on kaksi kertaa tavattu ja oma suhde vetelee viimeisiään.

Aikuinen järkevä mies lopettaisi suhteensa jos se ei toimi, katsoo miltä tuntuu olla itsekseen ja alkaa sitten virittelemään suuntaan tai toiseen. Reunaehtojen asettaminen tässä vaiheessa tuntuu vähintään kohtuuttomalta. Tälläisissä asioissa pitäisi olla tunteiden lisäksi myös järki mukana koska alkuhuuma haihtuu joka tapauksessa aikaa myöden ja saattaakin huomata että tuollainen kaikki-heti-asenne ei toimi arjen parisuhteissa kovin miellyttävällä tavalla.

Jälleen kerran vain spekuloin ajateltavaksi. Voihan olla että näistä on jo puhuttu. Pelottava tilanne silti.

Tilastollisesti miehille on tyypillisempää lähteä suhteesta uuteen suhteeseen, naiset taas jättävät myös ollakseen yksin. 

CougarWoman
CougarWoman

Tästä olen täysin samaa mieltä. Mä luulen, että Muusikko ei nyt oikein itsekään tiedä, mitä haluaa. Kun aloimme tapailla, hän sanoi ettei ole aikomusta jättää kumppaniaan, mutta nyt kai sitten sitäkin vaihtoehtoa miettii... 

finnladytiger

Kommentteja lukiessa ihmetyttää miksi ihmiset, joita noin syvästi tämä blogi tuntuu loukkaavan ja puistattavan, lukevat tätä blogia? :D Tämä blogi löytyi mulle vaikeassa elämäntilanteessa ja vaikka omassa suhteessa tilanne oli eri, kosketuspintaa löytyi ja löysin tätä lukemalla taas oman ääneni. Kiitos siitä ja porskutellaan yksissä tuumin tässä hullussa ihmissuhteiden suossa askel kerrallaan omalle sisimmälle uskollisina. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa mietin minäkin, kuka jaksaa, ei mitään hyötyä tai järkeä. Ymmärtäisin ehkä hitusen, jos kyse olisi ihmisestä, joka on ystävä tai läheinen. Että säästäisivät itseään ja keskittyisivät omaan elämään. Huhhuh. Ja nillittäjälle vielä, on minuakin petetty oahasti jne, elämä on.

muis (Ei varmistettu)

Elän itse täysin yksiavioisessa suhteessa, jossa pettäminen puolin tai toisin merkitsisi melko varmasti suhteen päättymistä. MUTTA käsitän senkin, että kaikki eivät elä kanssani samalla tavalla, enkä osaa sanoa mitä tekisin jos olisin Puuman kanssa samassa tilanteessa. Joka tapauksessa luen blogia siksi, että en halua marinoitua omassa samanmielisten keinotodellisuudessani, vaan tuulettaa käsityksiäni muista ihmisistä.

Jotenkin tulee sellainen olo, että näillä pahimmilla jankuttajilla on oma surutyö tai jokin muu henkinen prosessi pahasti kesken, ja se kipeys purkautuu täällä aggressiivisena tuomitsemisena ja ala-arvoisena vihjailuna.

Hei anonyymi kommentoija! Jos sinun tarvitsee kirjoittaa Puuman blogikirjoituksiin kerta toisensa jälkeen vihamielistä ja loukkaavaksi tarkoitettua tekstiä, hengittelepä hetki. Tuleeko siitä sinulle parempi olo? Niinpä. Sinulla on oikeus olla loukkaantunut petetyksi tulemisesta, ihmissuhteen päättymisestä tai mistä ikinä vihasi kumpuaakin, mutta niin on myös Puumalla kirjoittaa omasta elämästään. Käy surutyö pohjia myöten läpi, katso eteenpäin ja ala etsiä hyviä asioita ja ihmisiä elämääsi. Ansaitset kaiken hyvän elämääsi, et anonyymeja tunteenpurkauksia kommenttibokseissa ja katkeruutta. Kaikkea hyvää ja lämpimiä ajatuksia sinulle :)

CougarWoman
CougarWoman

Sori kaikille, joittenka asiallisia kommentteja tuli poistettua, kun kitkin kommenteista kaikki haistatteluja, kirosanoja ym. sisältävät. Aion jatkossa myös käyttää omaa sensuuria kursailematta, ei ole tarkoitus että lukijoillekin tulee paha mieli. Anonyymeille (nillittäjille) tiedoksi, että kyseiset kommentit voi lähettää tästä eteenpäin sähköpostin kautta. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kehtaatkin jauhaa tyhjää -se Hollanti-kommenttihan sinut säikäytti. Melko läpinäkyvää.

CougarWoman
CougarWoman

Eipä säikäyttänyt. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan oikeastiko aiot jatkossa poistaa kaikki vastakkaiset mielipiteet, "ettei lukijoille tulisi paha mieli"? Hahhah, salli mun nauraa. Minä alan ihan oikeasti epäillä sinulla erästä tunnemaailman ongelmaa, kun enää toimiasi ei saa edes kritisoida.

Oletko sinä koskaan ihan oikeasti pohtinut, MITÄ tapahtuu, jos Ykkösmies saa tietää kaiken? Ja se tässä nyt on ihan oikeasti vaarana, vaikka muuta väitätkin. Itse jätän laittamatta viestiä miehellesi enää siitä syystä, että pelkään, mitä tuollainen julkinen nöyryyttäminen voi ihmisessä aiheuttaa. Kokemuksesta voin kertoa, että siinä saattaa olla jämymmänkin miehen mielenterveys vaakalaudalla...

CougarWoman
CougarWoman

Miksi mä edes vastaan tähän... en poista vastakkaisia mielipiteitä, poistan jankkaavat nillitykset. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Nekin, joissa oiotaan lukijoiden väärinkäsityksiä? Etkä itse niitä jaksa oikoa? Esim. tuossa ylhäällä: "Pettämisestähän on sovittu." Et viitsi korjata, että siitä EI varsinaisesti ole sovittu mitään vaan vetoat johonkin sanattomaan sopimukseen, mitä kukaan ei voi todentaa.

Sinulla tuntuu olevan kova tarve esittää asiat itsellesi mahdollisimman edullisessa valossa. Miksi näin? Etkö koe toimineesi missään kohtaa väärin? Olisi helpottavaa saada sellainenkin pohdinta väliin, missä oikeasti miettisit tekojesi mahdollisia seurauksia pidemmällä mittakaavalla. Silloin voisi jopa uskoa, että olet kuin oletkin inhimillinen ihminen. Se nöyryyden puute minua eniten ärsyttää -olisit esim. voinut aivan hyvin tunnustaa mokasi ja poistaa sen pääsiäisjutun heti. Vaan ei, kun Puumahan ei virheitä tee...

CougarWoman
CougarWoman

Totta kai tiedän, että toimin väärin. Ja olen tästä moraalisesta jaakobinpainistani useammankin postauksen tehnyt. Olen myös kirjoittanut syistä, jotka pettämiseeni johtivat; omista tunteistani, omasta epätoivostani. Olen pohtinut, pitäisikö sittenkin erota, ja kertonut myös Ykkösmiehen kannan siihen vaihtoehtoon (so. mieluummin niin, että haen seksin muualta, kuin että haen eroa). 

E… (Ei varmistettu)

Ja mua ärsyttää anonyymi, joka on niin ylemmyydentuntoinen, että kehtaa tulla uhkailemaan toista ihmistä moraalin varjolla. Millä oikeudella sinä tulet tuomariksi muiden elämään. Jos joltain puuttuu nöyryyttä, niin sinulta. Rohkeudesta puhumattakaan kun anonyyminä uhkaat sotkea muiden sinulle täysin vieraiden ihmisten elämää. Naurettavuuden huippu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuinka monesta rautalangasta se pitää vääntää, että menee perille? Minä olen nähnyt, mihin tällaiset pelit voivat johtaa. Olen nähnyt todella rajuja romahtamisia ja jopa sitä, että on turvauduttu oman elämänsä päättämiseen. En luule vaan TIEDÄN, että jopa miehisin mies voi kärsiä vakavista henkisen puolen vaurioista tällaisen nöyryyttämisen tultua julki.

Ja yksi kysymys sinulle: Mistä päättelet, että asianosaiset ihmiset ovat minulle täysin vieraita? Puuma saattaisi yllättyä, jos tietäisi, ketä kaikkia lukijakuntaan kuuluu...

CougarWoman
CougarWoman

Sen sijaan, että mainostat täällä jatkuvasti, että tiedät mun ja mieheni henkilöllisyyden, ja muistutat jatkuvasti, mistä sen saa selville, niin ehdotan että laitat mulle ihan omalla nimelläsi sähköpostia niin selvinnee asiat paremmin..? :)

Oletko muuten suonut ajatustakaan sille, mitä tämä jatkuva nillittäminen tekee minun psyykelleni? Tai ehkä olen sen mielestäsi ansainnut. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä en halua paljastaa henkilöllisyyttäni, toisin kuin sinä. Ja olet oikeassa: sinun psyykelläsi ei ole minulle juuri merkitystä, itsepä olet kuoppasi kaivanut. Olen yrittänyt sanoa hyvällä ja nyt yritän sanoa pahalla, mutta olen tyytyväinen ja hiljenen vasta sitten, kun oikeasti teet asialle jotakin! Kehotin sinua jo aiemmin tiukentamaan fabon yksityisyysasetuksia niin, ettei sinua voi enää löytää, mutta et ole sitä vieläkään tehnyt. Voin vain ihmetellä syytä tähän -haluatko jotenkin alitajuisesti jäädä kiinni? Noin fiksu nainen löytäisi varmasti ohjeetkin siihen hyvinkin helposti...

CougarWoman
CougarWoman

Kerropa nyt sitten, että mitä minun pitäisi tehdä? Käypä vaikka ensin vielä katsomassa sitä pääsiäispostausta..? 

Vierailija (Ei varmistettu)

Vau, tulihan se sieltä sitten lopulta "pienoisen" jankkaamisen jälkeen. Ihan vain vinkiksi, jos sattuu vastaisuudessakin samanlaisia mokia: FB-asetuksia voi tosiaan rukata niin, ettei kaverilistasi ulkopuolinen löydä sinua sieltä ollenkaan. Tällöin se nimettömyyskin on taattu! Sinuna olisin kyllä muutenkin vähän varovaisempi yksityiskohtien kanssa, mutta tämä riittää minulle tällä erää.

Olen oikeasti pahoillani, että jouduin olemaan tympeä, mutta tunnut olevan joissakin asioissa harvinaisen jääräpäinen ja ylimielinen. Tämän blogin hyväksyttävyys kun perustuu vain ja ainoastaan nimettömyyteen: Niin monen muun ihmisen henkilökohtaisia tietoja olet tänne vuodattanut. Sinulle se ehkä ei ole mikään iso juttu, mutta asianosaiset olisivat varmasti toista mieltä. Miksi ylipäätään kannattaa ottaa tuollaisia turhia riskejä? Se, että joku epäilee olemassaoloasi, ei ole mikään syy harkitsemattomiin ratkaisuihin.

Jatkossa lupaan olla tästä asiasta jankuttamatta -toivottavasti et anna minulle aihetta palata asiaan. Pidän kirjoituksistasi ja tavastasi ilmaista asioita, mutta en voi sulkea silmiäni epäeettisyydeltä. Hyvää jatkoa!

Huomenna on paremmin..

"Vau, tulihan se sieltä sitten lopulta "pienoisen" jankkaamisen jälkeen"

"--toivottavasti et anna minulle aihetta palata asiaan"

Kukahan se tässä on jääräpäinen ja ennen kaikkea ylimielinen?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuule, sille on hemmetin hyvä syy, miksi haluan asianosaisten yksityisyyttä varjella! Sanottakoon uudestaan: ellei tiedä asioista mitään, on parempi pysytellä hiljaa. Tässä blogissa on esitetty niin arkaluontoisia asioita joistakin ihmisistä, ettei niiden julkitulo ole kenenkään etujen mukaista. Miksi ihmeessä se on niin hirvittävä asia, että tällaista tekojen tasolla pientä asiaa Puumalta vaadin? Ja kyllä, nimenomaan vaadin: Puumalla kun ei ole MITÄÄN oikeutta näitä asioita julkaista, ellei myös pidä visusti huolta siitä, että asianosaiset pysyvät tunnistamattomina!

Huomenna on paremmin..

"ellei tiedä asioista mitään, on parempi pysytellä hiljaa."

Miksei tää sama päde suhun? Vaikka tuntisit Puuman henkilökohtaisesti jostain aiemmilta ajoilta, et mitenkään voi nähdä heidän suhteensa sisään. Minusta on ylimielistä, että kuvittelet tietäväsi Puuman ja miehensä suhteesta kaiken, ja että kuvittelet itselläsi olevan parempaa tietoa heidän kannaltaan parhaista ratkaisuista kuin heillä itsellään. Etkö voi hyväksyä ajatusta, ettet ehkä itsekään tiedä kaikkea? Et, vaikka olisit itsekin tullut petetyksi tai seurannut pettämistä läheltä. Et, vaikka et hyväksyisi tai ymmärtäisikään Puuman ratkaisua (en minäkään välttämättä ymmärrä)? Tuskin haluaisit, että kukaan sekaantuisi sinunkaan elämääsi vastaavalla tavalla tai uskoisi tietävänsä sinun tai parisuhteesi asiat sinua paremmin. 

Musta on hassua, että sä huolehdit Ykkösmiehen yksityisyydestä (minäkin), mutta samalla uhkailet hänen tai Puuman henkilöyden paljastamisella. Eikö tämä ole ristiriitaista? Musta on vaarallista, jos sä lähestyt tätä keissiä omista tunteista tai omista kokemuksista käsin (tämä on toki ymmärrettävää; ei silti oikein), koska projisoit tällöin aivan toiseen pariin tunteesi, jotka ovat syntyneet tyystin toisten ihmisten toimista tai kanssa. Ei kai ole oikein, että purat tähän pariin pettymyksesi, joka on syntynyt toisissa yhteyksissä; toisten ihmisten kanssa. Tämä on musta vaarallista myös sen takia, ettei ole olemassa mitään universaalia oikein toimimisen mallia, joka toimisi kaikissa tapauksissa. Eettistä pohdintaa on harrastettava tilanteittain ja juuri siinä tilanteessa olevien ihmisten tarpeiden kannalta. Tätä lokaalia ja tilanteeseen sopivaa katsetta ei meillä kenelläkään täällä kommentoivilla voi olla Puumaa paremmin, ja siksi on vaarallista jos tilanteeseen sekaannumme. Ei, vaikka tilanne näyttäisi meistä väärältä ja vaikka tämä kaikki sisältää sen potentiaalin, että Puuma (ja Ykkösmies) valitsevat "väärin". Valintojen on kuitenkin oltava heidän omiaan. Sä et voi ulkopuolelta tietää Ykkösmiehen toiveita tai ajaa hänen etuaan, koska et tätä etua voi mitenkään tuntea. Ja tämä vaikea asema on pakko hyväksyä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko sinulla luetun ymmärtämisen vaikeuksia vai haluatko vain vängätä jostakin? Kirjoitin tuonne jo aiemmin, että sanoin ensin asiasta hyvällä (niin kuin olen sanonutkin, kahteen eri otteeseen) ja kun se ei auttanut, otin käyttöön ikävämmät keinot. Jos se vaatii niinkin epäasiallista toimintaa, kuin kiristämistä, olen sen valmis tekemään. Mitään muuta en Puumalta ole edellyttänyt kuin sitä, että pitäisi kiinni nimettömyydestään! Nimittäin jos hänet tunnistaa, on helppo vetää yhteyksiä myös tarinan muihin osapuoliin ja se ei voi olla oikein! Suomen lakikin tulee jo vastaan siinä, mitä kaikkea nettiin saa syytää muista ihmisistä. Nimettömänähän mitään ongelma ei ole -onko se niin kertakaikkisen vaikea asia ymmärtää? Epäeettisyydellä viittasin nimenomaan tuohon ongelmaan, en mihinkään muuhun. Pettäminenkään ei ole mielestäni oikein, mutta sentään se ei riko mitään lakeja eikä kenenkään ihmisoikeuksia.

Tuohon muuhun en edes vastaa mitään, sillä näytät olevan niin pahasti ulalla, etten edes jaksa yrittää vetää sinua sieltä pois. Luule mitä luulet, minun tavoitteeni on täyttynyt.

Huomenna on paremmin..

Mä ymmärrän huolen yksityisyydestä, se huolestuttaa mua myös. Mut mua ihmetyttää, se millä perusteilla nostat itseksi henkilöksi, jolla on oikeus edellyttää? Mikä oikeuttaa sut tähän asiaan. 

Mut tahtosihan taisit saada jo läpikin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Lisättäköön tähän vielä, että ihan oikeasti en halua Puumalle mitään pahaa ja vielä vähemmän hänen miehelleen. Olin itsekin tyytyväinen lukija siihen asti, kunnes Puuma päätti ottaa turhan isoja riskejä henkilöllisyytensä paljastumisen suhteen. Muuten sille olisi ihan sama, vaan kun sitä myötä myös hänen miehensä anonyymius vaarantui. Ärsyttää yli kaiken se, että edes miehen yksityisasiat eivät ole Puumalle varjelemisen arvoisia! Ei se kyllä kovin syvästä välittämisestä kerro. Se pääsiäisen postaus ei tuonut mitään lisäarvoa blogille, mutta pilasi minun lukunautintoni. Asioiden tilan paljastuminen miehelle on nyt hurjan paljon todennäköisempää, kun niin moni tietää Puuman henkilöllisyyden. Se oli typerä ja täysin tarpeeton riski, joka olisi ollut vielä jälkikäteen helposti korjattavissa, mutta eihän Rouva Täydellinen voi myöntää virheitään. Edes silloin, kun vaarassa on oman miehensä hyvinvointi.

Hah! (Ei varmistettu)

Sä taidat olla Ykkösmiehen exä, katkera sellanen..

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuule, Ykkösmiehen exä tuskin suomea kovin taitavasti puhuu:D Jos ei tiedä mistään mitään, on parempi olla hiljaa.

Hah! (Ei varmistettu)

Tai sitten sä olet henkilö joka niiin palavasti on halunnut Ykkösmiehen itselleen mutta hävisit Puumalle. ;)
Mistä sä tiedät tiedänkö mitään? ;) Ja vaikka en tietäisi, asia ei mulle kuulu. Ja tuskin sullekaan suurimmalta osalta.
Aikaisempi viesti oli vain toteamus fiiliksestä minkä sain lukiessani sun kommentteja.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.