Umpisolmussa

Pattitilanne. Siitä me nyt itsemme löydämme; minä ja Muusikko. 

Mikä alkoi täysin analysoimattomana ”ollaan vaan tässä ja tunnetaan niin kuin tunnetaan”, eskaloitui viimeisen viikon aikana täydelliseksi tunteitten sekametelisopaksi. Lankarullaksi, josta alku ja loppu on hukassa; on vain yhtä myttyä ja selvittämättömiä umpisolmuja. 

Olemme nyt yrittäneet selvitellä solmuja, keriä lankaa edes vähän takaisin rullalle. Olemme onnistuneet luomaan vielä enemmän solmuja ja sotkuja. Sielut vereslihalla olemme itkeneet satojen kilometrien päässä toisistamme; yrittäneet päätyä edes jonkinlaiseen ratkaisuun. 

Tilanne kaikessa lyhykäisyydessään (ja ironisuudessaan) on tämä: Muusikko on herännyt yllättäen (!!) huomaamaan, että hänen elämälleen täytyy olla enemmän tarjolla kuin vain sisko-veli seurustelusuhde Tyypin kanssa. Muusikko haluaa muuttaa kupletin juonta: haluaa nyt jonkun, jolle voi antaa kaiken sen sielua polttavan rakkauden, sen tunteiden palon. Mutta tämä tarkoittaa, että haluaa myös vastaanottaa samaa. Ilman reunaehtoja. 

Kyllä minä pystyn Muusikolle rakkautta antamaan niin fyysisessä kuin henkisessäkin muodossa. Mutta en pysty antamaan itseäni kokonaan. En halua.

Lähetin Muusikolle tänä aamuna hänen pyynnöstään novellinmittaisen sähköpostin, jossa yritin jäsennellä tunteitani ja sitä, mitä minä voin Muusikolle tarjota. Vastasin tarjouspyyntöönsä, ja odotan nyt, seuraako siitä heti tilaus, vai pitääkö hinnasta ja/tai toimitusehdoista vielä keskustella. Tällä hetkellä näyttää kovasti siltä, että Muusikko haluaa enemmän, kuin mitä minulla on hänelle antaa. Sori, enempää ei ole tällä hetkellä varastossa. 

stalemate.jpg

 

Kommentit (90)
 1. Minä tekisin tästä ”Vierailijasta” ilmoituksen poliisille. Hullu vainoaja, joka myöntää uhkailevansa ja kiristävänsä Puumaa. Yököttävää!

 2. Lopputuloshan olisi voinut olla myös toinen. Puuma poisti tekstin, vierailija kiitti, mutta puolustajat jaksavat vielä jankata.

  1. Vierailijalta puuttuivat käytöstavat täysin. Ei mitään viestiä saa perille uhkailemalla, pätemällä, haukkumalla ja turhanpäiväisellä älämölöllä. Muutenkin paras tapa olisi tosiaan ollut ottaa yhteyttä asiallisesti sähköpostitse. Mieluiten ei anonyyminä, mutta myös anonyymi yhteydenotto olisi ollut uskottavampi ja vaikutusmahdollisuuksiltaan huomattavasti parempi ihan kahden kesken käytynä asiallisena keskusteluna.

   Minustakin se kyseinen case oli riski tunnistettavuuden kannalta. Se ei silti oikeuta sellaiseen käytökseen, jota Vierailija on harrastanut. Anonyyminä kuka tahansa voi keuhkota mitä tahansa ja useimmiten tällaisella käytöksellä ei ole minkäänlaista totuuspohjaa. Luontevin ennakko-oletus on siis se, että anonyymi vain trollaa tai haluaa kiusata. Ja kiusaamista tuo oli vaikka ehkä puhuikin enimmäkseen totta. On hyvin epätodennäköistä, että kukaan ottaa todesta anonyymin kiusaajan viestiä, joten toiminta on paitsi illkeää myös täysin turhaa.

   Lisäksi perustelu, että Vierailijalla ”ei ole aikaa” tehdä anonyymiä sähköpostiosoitetta yhteydenottoa varten oli selkeä vale. Hän ei vain halunnut. Kerta hänellä on ollut aikaa jankuttaa ja uhkailla kommenttikentässä systemaattisesti pitkällä aikavälillä, olisi hänellä ollut halutessaan aikaa myös asialliseen ja uskottavampaan yhteydenottoon.

   Puuma teki virheitä, mutta mikään ei oikeuta systemaattiseen asiattomilla viesteillä vainoamiseen.

   1. Musta tuntuu, että tässä on toiminut tosi moni huonosti; vierailija, puuma, kaikki jankkaajat minä mukaanlukien keskusteluun osallistuneena. Tällaisissa gate-tapauksissa näkyy, ja lukijoilta ehkä unohtuu se, että tekstin tuottaja ei ole mikään viestinnän ammattilainen, jolla olisi kriisiviestinnän taidot hallinnassa. Mä en sysäsi vastuuta kuitenkaan pelkästään kommentoijille, sillä bloggari itse voi moderoida palstaansa ja hoitaa asiat niin, että ei tällaista jankkaamista pääse syntymään.

   2. Kuten sanottua, yksityisviestillä asia olisi mennyt perille vain niin, että Puuma olisi saanut vihiä myös minun henkilöllisyydestäni. Kun kerran viesti ei mennyt perille hyvällä, käytin ikäviä keinoja. Jos Puumakin olisi ajatellut asioita hetken ajan sivullisten näkökulmasta, ei tähän olisi tarvinnut ryhtyä. Kuten sanottua, joskus tarkoitus pyhittää keinot ja tässä tapauksessa niin kävi.

    Tähän ”vainoamiseen” minulla on kyllä ollut täysi oikeus, mutta ei siitä sen enempää. Kiitos Puumalle järkiratkaisusta. Teille muille voin vain toivottaa onnea elämään, sitä tulette tarvitsemaan noilla hoksottimilla;)

    1. Ihmettelijä
     19.5.2015, 08:24

     Minä en ymmärrä, miksi olisi ollut pahasta se, että Puumalle olisi selvinnyt, että juuri sinä luet hänen blogiaan. Jos kerran hänen äitinsäkin tätä lukee, on vaikea kuvitella hänen ympyröissään olevan ketään sellaista, jonka lukijaksi paljastuminen olisi jotenkin erityisen kamalaa.

     Lisäksi, täällä on niin monta kertaa vihjailtu siihen suuntaan, että blogi ei ole aivan täysin totta tai ainakaan reaaliajassa, että minusta on omitusista, että Puuman henkilöllisyys on ihan näin arka asia. Ehkäpä Puuma on oikeasti olemassa, ja kaikki tämä on joskus oikeasti tapahtunut, mutta tällä hetkellä Puuma elää jo onnellista arkea Muusikon kanssa ja koko blogi on vain takauma kolmen vuoden taakse? Jos näin on, saatat ehkä hermoilla ihan väärän miehen puolesta. Jos näin ei ole, sinun julkinen hermoilusi vain pahentaa anonymiteetin vaarassa oloa. Esimerkiksi Puutalobabyn tyyni suhtautuminen koko blogiin oli ainakin minulle vain vahvistus siitä, että Ykkösen mielenterveys ei – syystä tai toisesta – ole ihan niin karmeassa vaarassa kuin maallikko voisi näiden tekstien perusteella luulla.

     1. Tai ehkä ”julkisella hermoilullani” ei ole oikeasti mitään tekemistä sen asian kanssa, miksi tästä asiasta huolta kannan? Ehkäpä joudun esittämään totuudesta poikkeavan syyn, sillä totuus paljastaisi liikaa tietoja myös minusta?

      Tuonne aiempaan kommenttiin: Tässä ei olekaan kyse siitä, mitä Puuma lukijoistaan ajattelee vaan siitä, minkä itse koen parhaaksi. Tämä blogi on ihan loistavaa luettavaa, mutta reaalimaailmassa haluan elää, kuin en tietyistä asioista tietäisi yhtään mitään! Puuma on laskenut vähän liikaa sen varaan, että tiettyjen tosiasioiden vuoksi tänne blogiin ei eksy niitä ihmisiä, joihin kirjoitukset voisivat jollakin tapaa vaikuttaa…

      Ja tuohon reaaliaikaisuuteen voin vain todeta, että on kaksikin erittäin painavaa syytä sille, miksi oletuksesi ei voi pitää paikkansa. Toki pettämisen todenmukaisuudestahan en minäkään voi oikeasti tietää, mutta muilta osin olet melkoisen hakoteillä:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *