(Välillinen) trauma

Lähes kaksi viikkoa hiljaiseloa. Vaikka olenkin harventanut postaustahtia ja ottanut vähemmän paineita blogin päivittämisestä, melkein parin viikon tauko alkaa – huolimatta siitä että blogini on edelleenkin vain harrastus – vaatia selitystä.

Olen joskus vähän vaahto suussa meuhkannut kommenttikentässä, jos joku yliutelias anonyymi on tivaillut vastauksia, joita en halua antaa, että ei mun ole pakko vastata. En vastaa, koska en halua. Ei yksinkertaisesti vaan kerta kaikkiaan kuulu sulle.

Mutta kyllä silti tunnen olevani selityksen velkaa; nimenomaan niille, jotka eivät heti ole suuna päänä vaatimassa lisää informaatiota mun elämästä vain, koska puin “ihmissuhteitani julkisesti netissä”. Olen sen selityksen velkaa niille, jotka hiljaa siellä taka-alalla odottelevat uutta postausta; ja jotka sitten jossain vaiheessa varovasti tiedustelevat, että olenko vielä ylipäätään hengissä. Kuten nyt esimerkiksi nimimerkki Hiljainen edellisen postauksen kommenttikentässä.

Okei, bloggaan tosiaan harrastuksekseni. Ei todellakaan ole mikään Tuija Lehtisen sivuprojekti tämä; en myöskään kalastele mitään kustannusdiilejä. Mutta välillä pääsee unohtumaan se, että siellä lukijoiden joukossa on tosiaan myös niitä, joille minä olen tavallaan…tullut tavaksi.

Ja onhan minulla itsellänikin lukematon (eh?) lista vakiblogeja, joihin klikkailen päivittäin. Ja joiden kirjoittajista huolestun, mikäli hiljaiseloa on kestänyt ns. tavallista pidempään.

Anteeksi siis tämä väliaikainen hiljaisuuteni. Siihen on kuitenkin syy.

Helsingin-viikonlopun jälkeen viestittelimme, mikäli mahdollista, entistäkin intensiivisemmin. Lähettelimme vielä vaihtamatta jääneitä reissukuviamme, puhuimme siitä, miten helppoa oli löytää myös se fyysinen yhteys; ja miten pahalta viikonlopun jälkeinen ero tuntui. Kun kaipasi sitä toista fyysisesti niin paljon, että kurkkua kuristi.

Sitten yhtäkkiä viestit alkoivat laimeta. Poeka vastaili vähemmän intensiivisesti, siihenastisten viestien palo ja intohimo olivat kadonneet; vastaukset olivat lyhyitä ja poissaolevia. Niskassani alkoi kihelmöidä; olikohan se viikonlopun tapaaminen sittenkin merkinnyt minulle enemmän kuin hänelle?

Lopulta kysyin asiaa suoraan. Vastaus veti niskan kihelmöinnin koko päänahan yli ja muodosti otsalle pieniä hikikarpaloita.

“My father is missing.”

Yhtäkkiä olin taas Lähi-Idässä. Tunsin silmissäni kyynelkaasun kirvelyn, kuulin kranaattien kaukaisen paukkeen. Muistin, että tämä on edelleen arkipäivää niin kovin monelle, ihan liian monelle. Tajusin taas, miten helppoa on unohtaa toisen ihmisen epätoivo ja tuska silloin, kun se ei ole konkreettisesti esillä muutoin kuin lehtien lööpeissä.

Kolmen epätietoisuutta täynnä olevan päivän ja satojen hapuilevaa lohdutusta sisältävien viestien jälkeen, se kauan pelätty.

“They have found my father dear.”

“They found him dead. And it’s my fault.”

Vatsani kääntyi ympäri, teki mieli oksentaa.

Menettämisen tuskaa suurempanakin tuskana tunne siitä, että en voinut tehdä mitään lohduttaakseni. En vetää lähelleni, en halata pitkään. En antaa toisen nukahtaa syliini hiuksiaan silittäen. En antaa itkeä ja olla lähelläni. En sanoa, että ei helvetissä se ole sinun vika.

Poeka meni niin shokkiin, että joutui vähäksi aikaa sairaalahoitoon. Olisiko tämä voitu välttää, jos olisin voinut ollut läsnä? Sota repi tärkeän ihmisen pois yllättäen minulle tärkeältä ihmiseltä. Enkä minä voinut edes saatana soittaa ottaakseni osaa.

Pystyin vain lähettämään niitä vitun viestejä

thema-davis-quote-on-empty-words.jpg

Kommentit (23)
 1. Entinen lukija
  23.8.2017, 13:16

  En ole koskaan Puuman pettämistä hyväksynyt. Avoimeksi muuttunut suhde on kuitenkin eri asia. Tekstit oli kuitenkin hyviä ja ymmärsin seksuaalisena ihmisenä, että vuosien olematon seksielämä varmasti söisi itseä. Nörttipoika (YKSI ulkopuolinen seksikumppani) jonka kanssa oli kunnon suhde, oli vielä mielestäni siedettävää luettavaa. Mutta yleiseksi lortoksi ryhtyminen on kuvottavaa! Naapurinpoikien paneminen jo oli oksettavaa, mutta vaikka suhde nyt olisi avoin niin pitikö sitä Puumasta siirtyä yleiseksi huoraksi?

 2. Potenssiaalinen
  18.8.2017, 11:03

  Hei Cougar!
  Pidän blogistasi suorasukaisen ja peittelemättömän tekstin vuoksi ja olen nyt vähälle aikaa tainnut jäädä siihen koukkuun. Siksi haluankin puolustaa kirjoitustyyliäsi ja sisältöä. Täällä kommenteissa alkaa olla meno kuin koulukiusaamisessa – eli syytä vieritetään enemmän kiusatun kuin kiusaajan päälle.

  Cougar – kirjoitat tarinasi niin, että kenenkään nimiä tai asuinpaikkaa saisi selville ilman, että siihen nälkee vaivaa. Eli jos joku ylittää tuon muurin, niin eikös vika ole silloin stalkkerin eikä kirjoittajan. Minusta olet tehnyt tarinan henkilöistä riittävän anonyymejä. Noissa kommenteissa ehkä kannattaisi enemmän kiinnittää huomiota siihen, että kuka oikeasti näkee vaivaa selvittää anonyymin kirjoittajan henkilöllisyys – no ainoastaan tyypillinen suomalainen mielensäpahoittaja ja yliutelias kyylä.

  Keep on rockin’ Cougar, kirjoitat loistavaa tarinaa!

  1. Ihanaa kun puolustat <3 Vaikka esitänkin kovanahkaista, niin kyllähän henkilökohtaiselle menevä kritiikki aina jonkin verran riipaisee. 

   Kiitos, tästä saa taas voimia! 🙂  

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *