Ykkösmies kävi lääkärissä!

…Ei siis seksittömyyden takia, vaan koska kuorsaa niin että hyvä kun ei makuuhuoneen verhot ole aamulla nielussa.

Nukun jo vuosia korvatulppien kanssa, ja siltikin herään säännöllisesti keskellä yötä siihen äänellisesti lähinnä ruostunutta justeeria muistuttavaan hirsien vetelemiseen. Joten patistin miehen lääkäriin; hänhän on tyyppiä “lääkäriin ei mennä ennen kuin on pää kainalossa” – tiedättehän, semmoinen Veikko Huovisen Lentsun Toivo Kesseli –tapaus: perusmies joka ei turhia valittele vaan paahtaa töitä kunnes kuolema korjaa kärsimästä.

Lähinnä oman jokaöisen tuskasteluni takia miehen pakotin, mutta myös siksi että mielestäni “hengittämättömät tauot” kuorsauksessa olivat käyneet suuremmiksi, ja niitä tapahtui useammin; joskus saattoi mennä useita kymmeniä sekunteja kuorsausten välissä, ennen kuin persiistä-asti-korahduksen saattelemana saatiin taas ilma kulkemaan ja hengitys jatkui.

Arvaatte varmaan, mikä oli diagnoosi.

Uniapnea a.k.a. OSAS (Obstructive Sleep Apnea Syndrome). Mies joutuu/pääsee leikkaukseen (sillä “minähän en semmoista Darth Vader – maskia rupea yöllä pitämään”).

Uniapnea.fi –sivusto tiesi kertoa yleisimmistä päiväsaikaan esiintyvistä oireista:

“Päivisin valveillaoloaikaan voi esiintyä epätavallisen väsymyksen lisäksi päänsärkyä, keskittymisvaikeuksia, oppimisvaikeuksia ja ärtyisyyttä. Parisuhdeongelmat ovat myös tavallisia. Kuorsaus ja hengityskatkokset heikentävät unen laatua ja voivat myös heikentää seksihaluja ja kykyä. Sairauteen liittyy usein ylipainoa, yleistä masentuneisuutta ja korkeaa verenpainetta. Muita oireita ovat erilaiset kivut ja säryt sekä astma ja allergia.”

“Voivat myös heikentää seksihaluja ja kykyä.”

Voisiko selitys olla niin yksinkertainen? Saanko leikkauksen jälkeen sen vanhan aviomieheni takaisin – sen, joka vielä nautti seksistä kanssani aikaan ja paikkaan katsomatta?

Toivon, että näin on.

Todellakin toivon.

Ja ei hemmetti jos se vaan tästä on ollut kiinni. 

Kommentit (4)
  1. En ole mikään asiantuntija, mutta aika harvoin seksihaluttomuus johtuu mistää yhdestä yksittäisestä syystä. Varmasti tuo uniapneakin voi asiaan vaikuttaa, mutta uskon että enemmän vaikuttavat kaikki elämäntavat yhteensä. Vaikuttaa siltä, että miehesi elämäntavat eivät ole erityisen terveelliset, liikuuko hän, syökö terveellisesti, onko ylipainoa? Kaikki nämä vaikuttavat niin yleiseen terveydentilaan kuin seksihaluihin. Tietysti stressistä puhumattakaan. Uskoisin että vain täydellinen elämänaparemontti saattaisi auttaa asiaan. Mutta joka tapauksessa hyvä juttu jos uniapnea saadaan kuntoon!

  2. Hienoa, että miehesi uniapnea diagnosoitiin ja hän saa siihen asianmukaisen hoidon! Vaikka on tietysti kurja kuulla, että hänellä se on. En ole kuullutkaan uniapnealeikkauksista, mitä ihmettä sellaisessa operoidaan?

    Ehkäpä miehesi uniapnea on ainakin alussa vaikuttanut hänen haluttomuuteensa. Nyt teillä taitaa kuitenkin olla ongelmat kasvaneet jo niin isoiksi, että on vaikea uskoa pelkän fyysisen sairauden hoitamisen parantavan seksielämänne. Toivottavasti jaksatte tehdä työtä rakkaussuhteenne eteen, kunhan miehesi energiatasot palutuvat leikkauksen jälkeen!

    1. Hyvä kysymys, miehen vastaus oli ”kai ne jotenkin kieltä siirtää ja jotain leikkaa”. Uniapnea.fi – sivusto tiesi kertoa näin

      Eihän meillä sinänsä mitään muita ongelmia ole, kuin se että seksiä ei ole 😀 Periksi ei anneta ainakaan ihan vielä! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *