Dubai & Abu Dhabi – Miksi, miten ja milloin?

Mitä muistaa Arabiemiraateissa?

Arabiemiraatit ovat jo pitkään olleet aikalailla ykköstrendimesta, johon matkata nauttimaan lämmöstä, shoppailusta sekä luksuksesta. Mitä Arabiemiirikunnissa kannattaa muistaa, ja mitä siellä kannattaa tehdä?

Kunnioitus kulttuuria kohtaan

Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa vieraillessa kannattaa muistaa olevansa meidän kulttuuriamme tiukempien lakien ja normien äärellä. Alkoholia ja klubeja kyllä on, mutta järki kannattaa pitää päässä, eikä esimerkiksi heilua julkisilla paikoilla humalassa. Myöskään hellyydenosoitukset eivät ole sallittuja julkisilla paikoilla. Ovatko nuo toisaalta meidänkään kulttuurissamme kovin arvostettuja käyttäytymismalleja? Kunhan pidät perussiististä käytöksestä huolen, niin etköhän selviä ilman minkäänlaisia ongelmia. Mulle itselle tosin tuottaa vaikeuksia muistaa, ettei tuota hellua saa ottaa edes kädestä kiinni. Hö.

marinakollaasi.jpg

Pukeutumisen nyrkkisäännöt

Monille aiheuttaa päänvaivaa, kuinka pukeutua Dubaissa tai Abu Dhabissa. Olen itse pyrkinyt pitämään Arabiemiraattien matkoillani polviin asti ulottuvia mekkoja tai hameita sekä peittämään olkapäät, taikka ainakin välttämään kaikista paljastavimpia toppeja. Olen pukeutunut paljon housuihin, midimittaisiin mekkoihin ja hameisiin, olkapäät ainakin puoliksi peittäviin paitoihin, sekä kuljettanut takkia mukana (tosin jo ihan kovalla pauhaavien ilmastointienkin takia). Vaikka pukeutumissäännöt ovatkin löysempiä kuin ennen ja harva oikeasti enää noudattaa niitä, mikään ei estä kunnioittamasta paikallista kulttuuria. Pidä siis maalaisjärki päässä, mutta älä ota pukeutumisesta turhaa stressiä!

Voi olla, että Abu Dhabissa kuri on jonkin verran tiukempaa, kuin Dubain turistialueilla. Vierailimme Abu Dhabin 7 tähden hotellissa, ja portilla näimme shortseihin pukeutuneen miehen, jolta evättiin pääsy hotellialueelle. Pukeutumissääntöjen tiukkuutta paisutellaan mielestäni jonkin verran todellisuuteen verrattuna, mutta jos haluat päästä mahdollisimman helpolla ja säilyä takuuvarmasti matkalla ylimääräiseltä stressiltä sekä kuvaamanilaisilta pettymyksiltä, niin pukeudu turistialueillakin siististi. Pidä siis polvien ja olkapäiden nyrkkisääntö mielessä, oli sukupuolesi mikä tahansa!

Paras matkustusaika?

Olen itse matkannut Arabiemiraatteihin kahdesti joulukuussa. Lämpötila on pyörinyt kolmenkympin molemmin puolin, eli kylmyyttä ei ole tarvinnut kokea! Matkustusaika Dubaihin on syksystä kevääseen – kesällä lämpötila voi kohota 50 asteeseen saakka, eli leppoisasta rantalomakohteesta ei kyseiseen vuoden aikaan ole tietoakaan. Dubai on myös siksi kiva kohde, että sinne lentää vain noin 6 tuntia Helsingistä. Suht lyhyt aika mikäli halajaa lämpöön talvisin!

abudhabihotelli.jpgDubai

Missä majoittua?

Mä olen molemmilla matkoillani Dubaissa majoittunut Palmusaarella, jonka hyvät puolet ovat ehdottomasti hotellien erinomainen taso sekä omat rannat. Tarjontaa on todella paljon, mutta myös hintataso on korkea.

Mun ja poikaystäväni ensimmäisellä yhteisellä matkalla Dubaissa majoituttiin Atlantis the Palm -hotellissa Palmusaaren päässä. Hotelli on ihan jäätävän kokoinen, sen yhteydessä on mieletön Aquaventure Waterpark, ja hotellin taso on muutenkin varmasti parhaimpia Dubaissa. En kuitenkaan majoittuisi täällä toistamiseen, sillä vaikka hotellilta löytyy lähes kaikki mitä voi kaivata – aamiais- sekä ruokapaikkoja on lukuisia, vesipuistoon on ilmainen sisäänpääsy, hotellissa on hyvä kuntosali – on hotellilla asuminen kuitenkin yhtä rahastusta. Aamupala kuului hintaan, mikä oli iso plussa, mutta muun muassa internetin käyttö maksoi 5 euroa viideltätoista minuutilta. Hintataso oli muutenkin korkea, ja esimerkiksi aurinkorasvasta pulitimme epähuomiossa ensimmäisenä päivänä 70 euroa. Toinen syy, minkä takia en täällä enää majoittuisi, on se, etten haluaisi tukea hotellin merieläinpuistotoimintaa.

Olimme kahden pariskunnan poppoolla Dubaissa viime joulukuussa, jolloin majoituimme Dukes Dubai nimisessä hotellissa Palmusaarella. Hotelli oli oikein kiva ja tasokaskin, joskaan ei niin överihieno kuin Dubaissa monesti hotellit ovat. Hotellilta löytyi kuitenkin oikeastaan kaikki mitä kaipasin: hyvä ja riittävä aamiainen, kiva allasalue, ranta, kuntosali (lue: kävin kyseisellä kuntosalilla kerran viikon aikana) sekä mukava henkilökunta.

Palmusaari on kokemukseni mukaan siis oikein hyvä paikka majoittua, mutta toisena alueena sen rinnalle haluan nostaa Dubai Marinan alueen. Tältä alueelta löytyy paljon hyviä hotelleja mutta myös sen lisäksi paljon elämää ja tekemistä! Upean alueen pilvenpiirtäjistä löytyy erinomaisia rafloja ja alueelta löytyy myös ostoskeskus, Marina Mall. Marinassa on ihana vaikka vain kävellä ja ihmetellä iltaisin, mikä omasta mielestäni on lomilla kaikkein parasta!

dubaimarina.jpg

Mitä tehdä?

Dubai on himoshoppaajan paratiisi. Ostoskeskuksia on melkoinen määrä – suurin on Dubai Mall, mutta itse olen vieraillut myös Mall of Emiratesissa sekä Marina Mallissa, jotka ovat molemmat oikein kelpo paikkoja tehdä ostoksia. Meillä oli viimeisimmällä matkallamme onnellinen tilanne siinä suhteessa, että me seurueen naiset shoppailimme keskenämme, kun taas miehet sillä aikaa kahvittelivat tai katsoivat beach clubilla jalkapalloa. Pariskuntamatkustamisessa on ehdottomasti etunsa!

Dubaissa voi kokeilla jos jonkinmoista aktiviteettia, Marinan läpikulkevan köysiradan laskemisesta helikopteriajeluihin. Me vuokrasimme jahdin. 4 tuntia merellä Dubain edustalla pyörien oli ihana kokemus! Ihan halpoja eivät nämä aktiviteetit Dubaissa ole, mutta mikäli budjettia riittää – go for it!

Me halusimme viime reissullamme kokea aavikon, ja otimmekin päiväretken kolmen pariskunnan kesken aavikolle. Retkemme osoittautui aikamoiseksi turistihöpötykseksi ja jaoimme sen miljoonan muun matkailijan kanssa, mutta kyllähän aavikolta aika makeita kuvia sai!

aktiviteettikollaasi.jpgAbu Dhabi

Mitä tehdä Abu Dhabissa?

Siinä, missä Dubai tuntuu olevan rakennettu kaikin puolin turisteja varten, Abu Dhabissa suurin viehätys oli itselleni ehdottomasti Sheikki Zayedin moskeija ja näin kaupungin oma kulttuuri. Toki moskeijakin oli turistirysä, mutta tietyt alueet olivat rauhoitettuja rukoilulle ja esimerkiksi pukeutuminen oli moskeijassa tiukkaa – naisille oli oma sisäänkäynti, jossa jaettiin kaikille kaavut. Kengät tuli jättää moskeijan ulkopuolelle eli sisällä kuljettiin paljain jaloin. Sheikki Zayedin moskeija oli niin upea paikka ja hieno kokemus (vielä ilmainen sellainen!) että suosittelen visiittiä sinne, vaikka viettäisit muun lomasi Dubaissa – matka Dubaista Abu Dhabiin kestää vain tunnin.

abudhabikollaasi.jpg

Me vietimme hauskan päivän Ferrari World -huvipuistossa Abu Dhabissa. Siitä viihdettä hurjapäille ja autohulluille! Puistosta löytyy maailman nopeimmin kiihtyvä vuoristorata, joka oli kyllä uskomaton kokemus. Poikaystävältä kyseinen rata jäi harmillisesti kokematta huonon olon vuoksi, sillä olin pakottanut hänet hetkeä aiemmin liian hurjaan vuoristorataan… Hups.

Myös Abu Dhabissa onnistuu shoppailu useissa eri ostoskeskuksissa! Luksusmerkkien ystäville löytyy The Galleria niminen ostoskeskus, josta löytyy liikkeet Luis Vuittonista Christian Louboutiniin. Erinomainen paikka viedä hellu joululahja- tai merkkipäiväostoksille! 😉

Miksi Arabiemiraatteihin?

Dubain ja myös Abu Dhabin viehätys itselleni piilee kuumassa ilmastossa sekä siistissä, upeassa kaupunkiympäristössä. Dubaissa ja Abu Dhabissa on myös lukuisia nähtävyyksiä, jotka eivät tähän postaukseen mahtuneet. Rantaloman sekä ainutlaatuisten shoppailumahdollisuuksien yhdistelmä luksuksella höystettynä – sitä ovat Yhdistyneet Arabiemiirikunnat.

abudhabimoskeija2.jpg

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *