Kaikki tiet vievät… taas Kreikan saarille?

 

devils-harbor-crete.jpg

Kuva: Yoga Escapes

Keskustelin ystäväni kanssa että se on hassua miten tuntuu että joku vuosi jotkut tietyt matkakohteet trendaavat. Jonain vuonna kaikki puhuivat Kroatiasta ja se tuntui olevat kaikkien kohde (missasin sen junan jostain syystä, ehkä tuli liian tutuksi ystävien jutuista mutta pitää vielä kokea). Jossain vaiheessa tuntui että kaikki muka vuokrailivat villaa Toscanasta (mekin vuonna 2012). Nizza ja Ranskan rannikko tietysti myös ikisuosikkina oli jonkun kesän juttu.

Mitäs nyt sitten? En oikeasti tiedä mikä matkakohde tänä vuonna trendaa, otantani perustuu omaan kuplaan, mutta kieltämättä huvittaa että tuttavapiiristäni neljä perhettä matkaa kohti Kreikkaa, yksi mantereelle ja loput saarille.. Niin ja ööh – me myös. 

Matkakohteeksi Kreeta valikoitui oikeastaan puhtaasti poissulkemistaktiikalla. Viime vuodet olemme reissanneet Italia – Espanja – Ranska – Portugal -akselilla, joten tuntui että jotain uutta pitäisi keksiä. Kreikan saarista ainostaan Santorini on tuttu, sekin vuodelta 2010, joten nyt testataan lapsiperhesuosiksi mainittu Kreeta (tosin ”lapsiperhesuosikki” ei ole se hakusana millä matkoja etsimme, esimerkkinä parin vuoden takainen lomaamatka kuvankauniiseen Positanoon, missä ei sinänsä mitään järkeä 2- ja 5 vuotiaan kanssa etenkun kun majoitus oli korkealla rinteellä).

Ehkä olisi hauskaa jos olisi matkakohde joka tuntuisi enemmän ns uudelta kuin Kreeta, jossa muka ”kaikki” ovat juuri nyt, mutta en toisaalta tiedä miksi. Meille se on kuitenkin uusi. Konseptina on vuokrata auto ja huristella ympäriinsä. Eka 5 päivää lapsiperhehelv.. resortissa ja sitten loput 12 seikkaillaankin auton kanssa ja majaillaan villassa. 

Santorinilta jäi hyvät muistot, ei pelkästään siksi että siellä oli rakkaan ystävän häät, vaan maisemien, upeiden valko-sinisävyisten talojen ja kirkkaiden vesien vuoksi. Sinne lähtisin toistekin! Kreikkalainen ruoka ei ehkä ole koskaan ollut oma ykkönen, mutta kaiholla muistelen hyvää souvlakia ja tietysti fetasalaatteja, joten ei ehkä laihtumaan pääse. 

Toinen muka-trendaava (tarkoittaa omaa pientä otantaani) tuntuisi oikeasti olevan Mallorca, joka on karistanut jo jonkin aikaa sitten kasaribilekohteen statuksen ja houkuttelee lapsiperheitä viehättävällä Palman kaupungilla ja maisemillaan. Ehkä sekin vielä nähdään, mutta muutaman viikon päästä testamaan siis Kreetan anti, hauskaa! 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *