ผัดไท eli Pad Thai

img_9984.jpg

Pad Thai on taikkuruokien kiistaton kunkku. Sain thaimaassa ollessani Pad Thai reseptin eräältä kokilta. Pad Thai versioita löytyy monia, tässä aika perinteinen sellainen.

 

Pad Thai eli Thaimaalainen pyttipannu

250g leveitä riisinuudeleita ( käytin Santa Marian täysjyväriisinuudeleita)

270g kiinteää tofua, ohuiksi suikaleiksi leikattuna

2 dl katkarapuja

4 kevätsipulia tai kesäsipulia

2-3 valkosipulinkynttä

150g mungpavun ituja

4 rkl palmusokeria tai luomuruokosokeria

4 rkl kalakastiketta

4 rkl tamarind-tahnaa

1 tl chilihiutaleita

1 lime

2 kananmunaa

1 dl suolattuja maapähkinöitä

Laita nuudelit lämpimään veteen likoamaan 15- 20 minuutiksi. Nuudeleiden pitää olla hieman napakoita joten varo että et liota niitä liikaa. Silppua ainekset valmiiksi. Tofu sekä kevätsipulin varret( tai kesäsipulin) tulitikun pituisiksi, sentin paksuisiksi suikaleiksi sekä valkosipuli sekä sipuli pieneksi silpuksi. Huuhtele idut. Sekoita kulhossa ruokosokeri, kalakastike, tamarind-tahna sekä chilihiutaleet.

img_9978.jpg

Murskaa maapähkinät sekä paahda niitä hetki kuivalla (wokki) pannulla. Laita kulhoon.

Ruskista öljyssä tofusuikaleet ja laita kulhoon.

Paista valkosipulia sekä sipulia öljyssä wokkipannussa hetki. Huom, muista että wokkipannun tulee olla tulikuuma kokoajan muuten ruuasta tulee vetistä. Lisää nuudelit. Jos nuudelit ovat vielä liian kovia voit lisätä pannuun vähän vettä kerrallaan kunnes ne ovat kypsiä ja vesi on haihtunut pois. Lisää mausteseos. Työnnä nuudelit syrjään ja lisää kananmunat, anna hetki hyytyä ja sekoita sitten nuudeleihin. Lisää katkaravut, tofu sekä idut. Sekoita kahdella lastalla muutama minuutti.  

Tarjoile limelohkojen ja maapähkinämurskan kanssa. Thaimaassa pöytämausteina on aina chilihiutaleita, sokeria sekä kalakastiketta ja niitä lisätään Pad Thaihin oman maun mukaan.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.