Lohta ja Beurre Blanc
Beurre Blanc on ranskalainen valkoviini-voikastike joka maistuu ihanalta kalan kanssa.
Lohi
600g lohta
suolaa & pippuria
Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa noin sentin paksuisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Beurre Blanc
1 dl hienonnettua kevätsipulia tai kesäsipulia
1 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl vettä
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 dl kuohukermaa
100 g kylmää voita paloina
1 rkl sitruunamehua
suolaa & valkopippuria
Leikkaa sipulit varsineen pieneksi silpuksi ja laita ne kattilaan valkoviinin, etikan ja veden kanssa. Keitä kokoon kunnes kastike on haihtunut puoleen, lisää kuohukerma ja kiehauta. Siivilöi sipulit pois ja keitä kastiketta kunnes se sakenee, noin 5 minuuttia. Lisää vielä kylmä voi paloina joukkoon ja kuohkeuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Lisäsin vielä kastikkeeseen tuoretta ruohosipulisilppua ja kesäsipulin vartta.
Paista lohipalat voi-öljy seoksessa pannulla nopeasti molemmin puolin. Tarjoile perunoiden, salaatin ja beurre blancin kanssa.