Konjakilla maustettu luumu-omenahillo
Tämän ihanan hilloreseptin olen bongannut ruokaraamatustani eli Glorian Ruoka & Viini lehdestä ( 6/2010). Levitä croisantin päälle tai nauti juustojen kera. Keitän ylensä tuplasatsin ja purkitan pieniin pilttipurkkeihin jotka on mukava viedä tuliaisena vaikka hyvän juustopalasen kera.
Konjakilla maustettu luumu-omenahillo (n. 1 l valmista hilloa)
500g kypsiä punaisia luumuja
500g kiinteitä ja hapokkaita omenoita ( esim granny smith)
1 dl vettä
8 dl hillosokeria
2 kanelitankoa
5 kokonaista neilikkaa
2 rkl konjakkia
Huuhtele luumut huolellisesti, halkaise ne ja poista kivi. Lohko tai kuutioi luumut. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Siirrä luumut ja omenat kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Kuumenna kannen alla, kunnes vesi höyrystyy. Lisää sokeri ja mausteet.
Keitä hilloa keskilämmöllä ja ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Jos hillon pinnalle nousee vaahtoa, kuori se pois lusikalla.
Mausta valmis hillo konjakilla. Purkita hillo hyvin puhdistettuihin purkkeihin ja sulje heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Hillo säilyy jääkaapissa hyvänä useita kuukauksia.