Pähkinä-tofusalaatti
Tämä useassakin blogissa hehkutettu salaatti on peräisin Kiskolan ja Miettusen Tofukeittokirjasta ja tämä on tosiaan kaikkien hehkutusten arvoinen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tässä hieman muokattu versio alkuperäisestä.
Pähkinä-tofusalaatti 4lle
2-3 ruukkua erilaisia vihreitä salaatteja (esim. lollo rossoa, friseesalaattia, rucolaa)
pari kourallista erilaisia pähkinöitä ja siemeniä
1 pkt maustamatonta luomutofua
1 punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 avokadoa
1 porkkana
3 rkl fariinisokeria
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl mustapippurirouhetta
Kuutioi tofu noin 1 cm:n kuutioiksi. Murskaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Revi salaatit ja puolita kirsikkatomaatit niiden joukkoon. Kuori porkkana ja vedä ohuita lastuja kuorimaveitsellä salaatin joukkoon. Kuori avokadot ja leikkaa ne lohkoiksi salaatin joukkoon. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja laita kuumalle pannulle, lisää 1 rkl fariinisokeria. Paista muutama minuutti niin että sipuli karamellisoituu, laita jäähtymään voipaperille. Kuivaa pannu talouspaperilla ja paahda pähkinärouhetta ja tofukuutioita kuivassa pannussa miedolla lämmöllä 2 rkl fariinisokerin kanssa kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Laita punasipuleiden joukkoon paperille jäähtymään noin 5 minuutiksi ja lisää salaattin. Sekoita kastike oliiviöljystä ja punaviinietikasta, mausta mustapippurirouheella ja suolalla ja sekoita kastike salaattiin.