Supernopea pannuleipä
Tämä leipä on eteenkin niille sunnuntai-aamuille kun herää ja huomaa että leipä on loppu ja kauppa aukeaa 4 tunnin päästä. Aineksia voi soveltaa sen mukaan mitä löytyy kaapista. Nesteenä voi maidon sijaan käyttää kermaa, vettä tai vaikka kasvislientä. Hunajan voi vaihtaa siirappiin ja jauhot sekoittaa kaapissa löytyvien pussien mukaan. Päälle voi ripotella siemenien sijaan kaurahiutaleita tai juustoraastetta. Resepti Glorian Ruoka&Viini lehdestä (05/11).
Pannuleipä 16 palaa
5 dl (täys)maitoa
25g tuorehiivaa tai 11 g ( 1pss) kuivahiivaa
1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä tai voisulaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl suolaa
n 9 dl jauhoja (tänään laitoin: 4 dl luomuvehnäjauhoja, 1 1/2dl luomukauraleseitä ja 3 1/2dl hiivaleipäjauhoja)
3 dl kaurahiutaleita
kourallinen auringonkukansiemeniä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele tuorehiiva joukkoon, jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin pieneen määrään jauhoja ja lisää vasta sitten maitoon. Lisää öljy, hunaja ja suola ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet joukkoon. Laita uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä leivinpaperille. Ripottele siemeniä päälle ja paina ne kevyesti leivän pintaan. Leikkaa taikinalevy veitsellä noin 16 palaan. Anna leivän kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa keittiöpyyhkeellä peiettynä noin 30 minuuttia.
Pistele leivän pinta haarukalla ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.