Comfort foodia
Todella yksinkertainen ja edullinen ruoka joka maistuu ihanan kotoisalta ja syksyiseltä.
Broileria ja uunijuureksia 6lle
6 maustamatonta broilerinkoipea ( koipireittä) haha mikä sana!!
6 valkosipulinkynttä
timjamia
oliiviöljyä
sormisuolaa & mustapippuria
1,5 dl valkoviiniä & 1,5 dl kanalientä
porkkanaa, punasipulia, kukkakaalia ja bataattia
hunajaa
Ota koivet puoli tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön ja kuivaa ne talouspaperilla kuiviksi. Raasta valkosipuli ja sekoita se oliiviöljyyn ja ripottele seokseen timjamia, sormisuolaa ja mustapippuria.Hiero seos koipiin. Sekoita valkoviini ja kanaliemi keskenään ja kaada koipien päälle.
Paloittele juurekset suupalan kokoisiksi ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle timjamia, suolaa ja lorauta oliiviöljyä ja hunajaa. Sekoita.
Laita broilerit ja juurekset kiertoilmauuniin 225 asteeseen, broilerit yläpuolelle ja juurekset alapuolelle. Kypsennä 20 minuuttia ja laske sitten lämpötila 175 asteeseen. Kypsennä vielä 20-30 minuuttia, kokeile kypsyys haarukalla pistämällä, jos broilerista tuleva neste on kirkasta se on kypsä. Koivista tulee todella mehukkaita kun kauhot lientä koipien päälle 10 minuutin välein, koko kypsennyksen aikana.
Tein broilerille kastikkeen keittämällä kypsennysliemen kasaan. Lisäsin liemeen tilkan kermaa, hunajaa ja konjakkia.