Kasvislasagne grillatuilla vihanneksilla ja sitruunaricotalla
Vesisateiden ja lämpimien päivien jälkeen kasvimaani on räjähtänyt huimaan kasvuun. Babypinaatista tulikin yhtäkkiä jättiläispinaatti eikä sitä enään uskalla raakana käyttää vihersmootheissa. Juhannuksena tuli syötyä niin paljon lihaa ja makkaraa että nyt teki todella paljon mieli jotain kasvisruokaa. Löysin suosikki vegeblogistani greenkitchenstories.com aivan mahtavan kuuloisen kasvislasagne reseptin. Arrabiata-kastiketta, grillattuja vihanneksia, sitruunaricottaa.. Seurasin reseptiä orjallisesti alusta loppuun, siinä ei vain ollut mitään parannettavaa tai korjattavaa. Ja voi taivas sentään kuinka hyvää siitä tuli. Resepti saattaa kuullostaa monimutkaiselta ja aikaa vievältä mutta muistakaa että kyseessä on kuitenkin MAAILMAN PARAS kasvislasagne. Siihen voi laittaakin vähän enemmän aikaa.
Lasagne grillatuilla vihanneksilla ja sitruunaricotalla
6 hengelle
Arrabiata kastiketta (ohje alla)
Täysjyvälasagnelevyjä
Sitruunaricottaa (ohje alla)
Grillattuja vihanneksia (ohje alla)
Kaksi palloa puhvelimozzarellaa (250g)
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä isoon vuokaan ohut kerros tomaattikastiketta ja päälle lasagnelevyjä, sitruunaricottaa, grillattuja kasviksia, pinaatti-sieni paistosta ja tomaattikastiketta. Toista 2-3 kertaa. Viimeiseksi lasagnelevyt, sitruunaricotta, grillatut kasvikset, tomaattikastike ja revitty mozzarellajuusto. Paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia.
Tomaattikastike (arrabiata)
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
30 kalamataoliivia (kivettömiä)
2 rkl kapriksia
4 isoa kypsää tomaattia
2 purkkia kokonaisia tomaatteja
1 nippu basilikaa
sokeria, suolaa ja pippuria
Lämmitä kattilassa oliiviöljy, silppua sipulit ja chili pieneksi ja kuullota muutama minuutti. Lisää kokonaiset oliivit, kaprikset ja tuoreet lohkotut tomaatit ja paista hetki, lisää sitten loput ainekset ja keitä hiljalleen noin 30min tai kunnes lasagne on valmis koottavaksi.
Grillatut vihannekset
oliiviöljyä
suolaa
4 pientä kesäkurpitsaa (noin 15cm) tai kaksi isoa ( Mitä pienempi sen parempi maku)
1 munakoiso
1 rasia ruskeita (tai valkoisia) herkkusieniä viipaloituna
300g tuoretta lehtipinaattia tai lehtikaalia
1 valkosipulinkynsi
Lämmitä paistinpannussa oliiviöljyä, lisää silputtu valkosipulinkynsi ja tuore pinaatti/lehtikaali. Paista kunnes pinaatista on haihtunut neste. Lisää pannulle vielä hieman oliiviöljyä ja viipaloidut herkkusienet. Paista kunnes sienet ovat saaneet kauniin pinnan.
Jos käytät paksulehtistä pinaattia lehtipinaatin sijaan, muista ryöpätä se ensin. Kiehauta siis pinaatinlehdet vedessä muutaman minuutin ajan. Kaada vesi pois ja lisää pinaatit pannulle.
Laita uuni 225 asteeseen ja grillivastukselle. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsat ohuiksi pitkiksi siivuiksi.
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja asettele siivut vierekkäin. Lorauta oliiviöljyä ja ripottele suolaa päälle Älä laita kasviksia päällekkäin jotta ylimääräinen neste haihtuu uunissa ja pintaan tulee kaunis väri. Grillaa kasviksen kahdessä erässä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman paahtuneet. Jos haluat, voit myös paahtaa kasvikset grillissä.
Sitruunaricotta
500 g ricottaa
1 luomu sitruuna (kuori ja mehu)
1 nippu basilikaa hienoksi silputtuna
sormusuolaa
mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset kulhossa.