Back to Basics: Munakokkeli
Rakastan kananmunia, kaikessa muodossa. Munakokkeli on ihanaa paksun maalaisleipä viipaleen päällä. Jos olet syönyt hotelliaamupalalla munakokkelia, tämä on sen vastakohta.
Täydellinen munakokkeli kahdelle
4 kananmunaa
1,5 rkl voita
ripaus suolaa
(persiljaa)
Täydellisessä munakokkelissa valkuainen on kypsää ja keltuainen ihanan valuvaa. Aloita siis erottelemalla juomalaseihin keltuaiset ja valkuaiset. Kuumenna 1/2 rkl voita keskilämmöllä, pienessä kattilassa. Paistinpannu kuumenee liikaa joten kattila on parempi tähän. Lisää valkuaiset ja sekoittele kokoajan kunnes seos on kypsää. Lisää 1 rkl voita ja keltuaiset ja sekoita muutama kerta. Mausta suolalla ja ripottele halutessasi persiljaa päälle. Nauti valuvan kuumana paahdetun maalaisleipä viipaleen kanssa.