Boeuf Bourguignon <3 Julia Child

img_3084.jpg

Tässä ainut ja oikea resepti Burgundinpataan, Julia Childin tapaan.

Burgundinpata 8lle

150g pekonia

1200g naudan sisäpaistia

500g porkkanaa

4 salottisipulia

2 rkl jauhoja

suolaa ja pippuria

5 dl täyteläistä punaviiniä

3 dl lihalientä

1 rkl tomaattipyreetä

1 dl konjakkia tai brandyä

2 valkosipulinkynttä

2 tl tuoretta timjamia

1 laakerinlehti

1 rasia herkkusieniä

Viimeistelyyn:

1 pussi helmisipuleita tai salottisipuleita

1 dl fariinisokeria

150g (filee) pekonia

1 dl persijaa

img_3066.jpg

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ( 1-2 tuntia etukäteen). Laita uuni 225 asteeseen. Paista silputtu pekoni (valurauta)padassa rapeaksi ja laita talouspaperin päälle kuivumaan. Leikkaa liha kuutioiksi ja kuivaa talouspaperilla.

img_3070.jpg

Ruskista lihoja kuumassa padassa oliiviöljyssä, pieni määrä kerrallaan. Paistoin itse kuudessa erässä.  Laita ruskistetut lihat sivuun odottamaan. Kuutioi sipulit, porkkanat ja herkkusienet ja kuullota niitä noin viisi minuuttia oliiviöljyssä. Lisää rapea pekoni ja ruskistettu  liha joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele vehnäjauhot sekaan ja sekoita kunnolla. 

Laita pata uuniin neljäksi minuutiksi ja ota ulos. Sekoita. Laita pata taas uuniin neljäksi minuutiksi. Julia Child sanoo että tämä askel on tärkeä, en uskaltanut kyseenalaistaa tätä. :)

Laske uunin lämpö 150 asteeseen.

Laita pata takaisin liedelle ja lisää viini, konjakki ja lihalientä sen verran että lihat peittyy. Lisää hienonnettu valkosipuli,  timjami, tomaattipyree ja laakerinlehti. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa. Laita kansi päälle ja siirrä pata uuniin. Paista kunnes liha on pehmeetä ( minulla meni noin 2,5 tuntia).

Kuori pienet helmisipulit tai shalottisipulit ja leikkaa puoliksi tai neljäksi osaksi. Paista niitä pannulla oliiviljyssä hetki ja lisää fariinisokeri. Paista kunnes sipulit on kauniin ruskeita. Kaada pataan. 

Kuutioi ja paista fileepekoni rapeaksi ja laita talouspaperille kuivumaan. Sekoita hienonnettu persilja kuivan pekonin joukkoon ja laita tarjoilukulhoon.

Nauti pata perunamuusin kera ja ripottele päälle pekoni-persiljamurua.

Syntinen perunamuusi

2 kg rosamunda perunoita

150 g ranskankermaa

2 dl kuohukermaa

100g voita

maitoa

suolaa ja persiljaa

Kuori ja puolita perunat. Keitä pehmeiksi. Survo perunat muusiksi ja sekoita joukkoon ranskankerma, kerma sekä voi. Lisää maitoa kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja hienonnetulla persiljalla.

img_3141.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.