Hunajasinapilla glaseerattu lohi ja kermassa haudutettua pinaattia
Kermassa haudutettu pinaatti on todella hyvää. Pinatin kaveriksi tein hunajasinappi glaseerattua lohta ja paistoin herkkusieniä.
Hunajasinappi glaseerattu lohi
700g lohta
suolaa
nippu tilliä
5 rkl dijon sinappia
2 rkl luomuruokosokeria
luomusitruuna
Sekoita keskenään sinappi, sokeri, tillisilppu sekä puolikkaan sitruunan raastettu kuori sekä mehu. Mausta lohifilee suolalla sekä levitä ohut kerros kastiketta lohen päälle. Säästä loput. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15min kunnes lohi on kypsää. Käännä uuni grillivastukselle niin että sokeri hieman sulaa ja lohi saa hienon pinnan,noin 5 min.
Jos kastiketta jää yli voit jatka sitä sitruunan mehulla, omenaviinietikalla sekä oliiviöljyllä ja saat ihanan salaattikastikkeen.
Kermassa haudutettu pinaatti
150 g tuoretta babypinaattia
valkosipulinkynsi
puolikas sipuli
50 g voita
1 rkl vehnäjauhoa
2 dl luomuruokakermaa
suolaa & pippuria
jauhettua muskottipähkinää
Sulata 25 g voita pannulla ja lisää 1 rkl vehnäjauhoja. Anna jauhojen ruskistua hetki ja lisää pieneksi silputtu valkosipuli, sipuli ja kerma. Sulata 25g voita toisessa kattilassa ja paista pinaattia hetki kunnes se ovat pehmeää ja lisää sitten kermaan. Mausta suolalla pippurilla ja muskottipähkinällä
Herkkusienet paistoin voissa sekä maustoin suolalla ja pippurilla.
Kaupassa tapahtui muuten todella outo asia tänään. Kun kalatiskin myyjä oli poistamassa lohesta nahkaa hän leikkasikin nahan mukana kalasta puolet pois, sanoi että otetaan tosta uusi filee ja viskasi lohen roskiin, ROSKIIN?? Kysyin että heititkö juuri tuon lohifileet roskiin, johon hän vastasi että joo-o siis ei se mitään kyllä näitä tossa on. Aivan järkyttävää.