Hunajasinapilla glaseerattu lohi ja kermassa haudutettua pinaattia

img_9941.jpg

Kermassa haudutettu pinaatti on todella hyvää. Pinatin kaveriksi tein hunajasinappi glaseerattua lohta ja paistoin herkkusieniä.

Hunajasinappi glaseerattu lohi

700g lohta

suolaa

nippu tilliä

5 rkl dijon sinappia

2 rkl luomuruokosokeria

luomusitruuna

Sekoita keskenään sinappi, sokeri, tillisilppu sekä puolikkaan sitruunan raastettu kuori sekä mehu. Mausta lohifilee suolalla sekä levitä ohut kerros kastiketta lohen päälle. Säästä loput. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15min kunnes lohi on kypsää. Käännä uuni grillivastukselle niin että sokeri hieman sulaa ja lohi saa hienon pinnan,noin 5 min. 

Jos kastiketta jää yli voit jatka sitä sitruunan mehulla, omenaviinietikalla sekä oliiviöljyllä ja saat ihanan salaattikastikkeen.

Kermassa haudutettu pinaatti

150 g tuoretta babypinaattia

valkosipulinkynsi

puolikas sipuli

50 g voita

1 rkl vehnäjauhoa

2 dl luomuruokakermaa

suolaa & pippuria

jauhettua muskottipähkinää

Sulata 25 g voita pannulla ja lisää 1 rkl vehnäjauhoja. Anna jauhojen ruskistua hetki ja lisää pieneksi silputtu valkosipuli, sipuli ja kerma. Sulata 25g voita toisessa kattilassa ja paista pinaattia hetki kunnes se ovat pehmeää ja lisää sitten kermaan. Mausta suolalla pippurilla ja muskottipähkinällä

Herkkusienet paistoin voissa sekä maustoin suolalla ja pippurilla.

 

Kaupassa tapahtui muuten todella outo asia tänään. Kun kalatiskin myyjä oli poistamassa lohesta nahkaa hän leikkasikin nahan mukana kalasta puolet pois, sanoi että otetaan tosta uusi filee ja viskasi lohen roskiin, ROSKIIN?? Kysyin että heititkö juuri tuon lohifileet roskiin, johon hän vastasi että joo-o siis ei se mitään kyllä näitä tossa on. Aivan järkyttävää.

Koti Ruoka ja juoma