Kampasimpukka
Tämä on yksinkertaisesti paras tapa mielestäni syödä kampasimpukkaa. Olen saanut tämän ihanan reseptin eräältä ihanalta ystävältä. Tehkää tätä pliis, lupaan että ette pety.
kampasimpukoita
1-2 salottisipulia
öljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl vettä
3rkl kalafondia
2 dl kuohukermaa
1/2 annospakettia sahramia
maldon suolaa
ripaus sokeria
valkopippuria
parmesaanijuustoa
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää valkoviini ja anna kiehua hetki. Lisää vesi, fondi sekä kuohukerma. Mausta sahramilla, valkopippurilla, suolalla ja sokerilla ja keitä kastike kasaan.
Irrota simpukasta sulkijalihas ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista kuumalla pannulla, kirkastetussa voi/öljy seoksessa muutama minuutti per puoli niin että simpukat saavat kauniin värin pintaan. Mausta simpukat suolalla, raasta parmesaania pintaan ja nauti kastikkeen kanssa.