Maalaispata ja yrttiöljy

 img_6401.jpg

Tässä resepti aivan järjettömän herkulliseen pataan jossa on lusikalla syötävän pehmeää broileria, mausteista chorizoa ja suomalaisia juureksia. Koko ihanuuden kruunaa raikas valkosipuli-yrttiöljy. Itse ruuanlaittoon menee korkeintaan 10 minuuttia, sitten padan voi unohtaa muutamaksi tunniksi uuniin ja lähteä vaikka ulkoilemaan.

Maalaispata 6lle

1 kg broilerin fileitä

250g chorizoa

10 pientä perunaa

keskikokoinen lanttu

3 porkkanaa

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

 5 dl kanalientä

2 dl valkoviiniä

timjamia

4 laakerinlehteä

paprikajauhetta

suolaa ja pippuria

Kuori ja leikkaa lanttu, sipuli ja porkkanat isohkoiksi kuutioiksi.Pese perunat ja halkaise ne. Silppua valkosipulit. Laita kasvikset pataan ( lasi, savi, emali, valurauta, kaikki käy) Jos teet savipadassa, muista liottaa sitä vedessä tunti.

Saksi tai leikkaa broilerinfileet isoiksi paloiksi ja paista pannulla oljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää pataan vihannesten sekaan. Viipaloi chorizo ja paista hetki pannulla, lisää myös pataan. Nypi pataan reilusti timjamia, ripottele päälle paprikajauhetta sekä 4 laakerinlehteä. Kaada päälle kanaliemi sekä valkoviini. Laita uuniin 200 asteeseen ja anna hautua noin 2,5 tuntia. Kokeile välillä ettei perunat mene muusiksi. 

Tarjoile yrttiöljyn, vihersalaatin sekä rapeakuorisen maalaisleivän kera. 

img_6406.jpg

Yrttiöljy

3 kourallista yrttejä ( basilikaa, persiljaa, timjamia)

2 valkosipulinkynttä

suolaa ja ripaus ruokosokeria

2 dl oliiviöljyä

Laita tehosekoittimeen yrtit, valkosipulit, suola ja sokeri sekä öljy. ( tai soseuta sauvasekoittimella). Aja tasaiseksi.

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.