Mallasleipä

img_9480.jpg

Tästä ei enään leivän leipominen helpommaksi muutu, ja tämä sopii todella hyvin graavilohen seuraksi.

 

Mallasleipä

1 l appelsiinimehua

100 g hiivaa

3 dl tummaa siirappia

3 dl kaljamaltaita

3 dl kauraleseitä

3 dl ruisjauhoja

1 rkl suolaa

12 dl vehnäjauhoja

Sekoita appelsiinimehu ja hiiva kulhossa. Lisää muut aineet joukkoon.Tee taikinasta niin löysää, että voit sekoittaa sitä puuhaarukalla. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota 40-60 minuuttia. 

Voitele kolme leipävuokaa ja täytä ne puolilleen taikinalla.( Jos et omista kolmea leipävuokaa niin voit käyttää ruokakaupoissa myytäviä foliovuokia)

Peitä vuoat liinalla ja anna kohota 0,5-1h.

Paista 250 asteessa 10 minuttia ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen, jossa leivät saavat paistua 1h 50min.

Anna kypsien leipien levätä hetken vuoissa ennen niiden irrottamista. Jäähdytä leivät ilman liinaa. Mallasleipä säilyy pitkään ja sopii hyvin myös pakastettavaksi.

resepti täältä: http://www.heimeleivotaan.fi/opskrift/?m1id=426

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.