Marenkipesät
Ceasarsalaatin dressingistä jäi kolme valkuaista yli joten tässä taas yksi herkullinen marenkiohje. Kuvaa katsellessa tajusin että tämähän on aika sopiva jälkiruoka 4th of Julyn viettoon.
Marenkipesät
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria
1 tl maizenaa
muutama tippa sitruunamehua
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Lisää muutama tippa sitruunamehua, kiiltoa tuomaan. Siivilöi maizena marenkiseokseen ja kääntele sekaan. Lisää nokareita leivinpaperille ja levitä lusikalla pesän muotoisiksi. Tästä määrästä tuli 10 kpl annoskokoista marenkia. Paista 110 asteessa noin tunti. Anna marenkien jäähtyä hetki. Voit myös tehdä marengit päiviä etukäteen ja säilyttää niitä esimerkiksi suljetussa uunissa jotta ne eivät pehmene kosteudesta.
Täyte
1 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl luomusitruunankuorta
1 rkl sitruunanmehua
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma ja kääntele jogurtti sekaan. Lisää sokerit sekä sitruunan kuori ja mehu.
Lisää jokaiseen marenkipesään jogurtti-kermaseos ja koristele marjoilla.